Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Ευνοϊκή Ρύθμιση Οφειλών προς το Δήμο Κατερίνης

Την δυνατότητα να ρυθμίσουν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους  τις οφειλές τους προς το Δήμο Κατερίνης  έχουν οι πολίτες, έπειτα από την ψήφιση στη Βουλή και δημοσίευση νομοθετικής διάταξης για την ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους.

       Πιο συγκεκριμένα  οι παραπάνω οφειλές  προς το Δήμο μας δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται μετά από επιλογή του οφειλέτη , με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα είκοσι (20) ευρώ. Αναλόγως του αριθμού των δόσεων που θα επιλεγεί, θα υπάρχει και η αντίστοιχη απαλλαγή από προσαυξήσεις, με ανώτατο όριο απαλλαγής σε ποσοστό 100% στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής και με κατώτατο όριο σε ποσοστό 50% σε περίπτωση επιλογής καταβολής της οφειλής σε 73-100 δόσεις.

     Η προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθμιση ισχύει μέχρι 16/09/2019  .
     Με την καταβολή της 1ΗΣ  δόσης :

α) χορηγείται δημοτική ενημερότητα  και

 β) αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων .

     Με την καταβολή 25% της οφειλής που έχει υπαχθεί στη ρύθμιση   ,είναι δυνατή η αναστολή των κατασχέσεων που έχουν επιβληθεί  στα χέρια τρίτων ή έχουν εκδοθεί οι σχετικές παραγγελίες .

     Ο οφειλέτης εφόσον υπαχθεί και καταβάλει :
 α) το 5% της ρυθμιζόμενης οφειλής ,για οφειλή μέχρι πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ

β) το 10% της ρυθμιζόμενης οφειλής ,για οφειλή από  πέντε χιλιάδες και μηδέν ένα  (5.000,01) ευρώ έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ  και

γ) το 20% της ρυθμιζόμενης οφειλής ,για οφειλή από  δέκα χιλιάδες και μηδέν ένα  (10.000,01) ευρώ και πάνω ,ο Δήμος προβαίνει σε εντολή άρσης της δέσμευσης της φορολογικής ενημερότητας προς την αρμόδια ΔΟΥ   
 
   Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να αξιοποιήσουν την ευνοϊκή ρύθμιση και να τακτοποιήσουν οριστικά τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Δήμο Κατερίνης.

   Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης:2351350422-2351350521-2351350443-2351350442.
                                                                     Ο  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ                           
                                                                                     ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ                         
                                                                             ΚΙΤΙΞΗΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου