Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Το «οχυρό» της Φρανκφούρτης και ο τελικός της Μάλμε


Φουλ δράση απόψε στο Europa League με 24 αναμετρήσεις! Ντινάμο Κιέβου και Μάλμε έχουν προηγούμενα… 41 ετών. Το 1978 αντάμωσαν στον 2ο γύρο του Πρωταθλητριών, στο Χάρκοβο (και όχι στο Κίεβο, ελέω έργων στην έδρα των –τότε- Σοβιετικών) ήρθαν 0-0 και οι Σκανδιναβοί προκρίθηκαν με τέρματα των Τσέρβιν και Κίνβαλ.
Και απέκλεισαν κατόπιν στα προημιτελικά τη Βίσλα και στα ημιτελικά την Αούστρια Βιέννης παίζοντας στον τελικό, σε μια μυθική πορεία! Εξίσου μυθική όμως ήταν η πορεία της αντιπάλου τους, της Νότιγχαμ Φόρεστ του Μπράιαν Κλαφ η οποία πέτυχε τη Μάλμε του Αγγλου προπονητή Μπόμπι Χάουτον (μετέπειτα προπονητή του Εθνικού) με απουσίες στον τελικό και τη νίκησε με 1-0 με κεφαλιά του Τρέβορ Φράνσις λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, παρουσία 22.000 οπαδών της στο Μόναχο.
Δεύτερη σερί σεζόν στην Ευρώπη είχε από τα 90s να παίξει η Αϊντραχτ, στην Τσέλσι (ημιτελικά) τελείωσε πέρυσι, με Λονδρέζα (Αρσεναλ) ξεκινά φέτος και με… όπλο το αήττητο στη Φρανκφούρτη στο Europa (12-3-0). Η γερμανική ομάδα έχει 3-5-5 έχει ενάντια σε Αγγλους, 2-4-1 είναι εντός με μόνη ήττα το μακρινό 1967 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Εκθέσεων.
Ρέιντζερς και Φέγενορντ έχουν… προηγούμενα από το ’02 και τους «16» του UEFA, 1-1 είχε λήξει στο «Αϊμπροξ» και 3-2 για τους «ρότερνταμερς» στο «Ντε Κάουπ» με δύο γκολ του Φαν Χόιντονκ κι ένα του Καλού. Οι «τζερς» έχουν συνολικά 7-4-7 ενάντια σε Ολλανδούς (και 2-3-3… μέσα), η Φέγενορντ έχει 6-1-1 με Σκωτσέζους συνολικά και με μόνη ήττα το 1987 από την Αμπερντίν.
Η Σεντ Ετιέν έχει ανέβει επίπεδο, μπήκε απευθείας στους ομίλους και έχει όνειρα διάκρισης αλλά στη φετινή Ligue 1 έχει μόνο μια νίκη σε πέντε αγωνιστικές. Παίζει στη Γάνδη που γύρισε στους ομίλους ύστερα από δύο χρόνια, φέτος έχει μόνο νίκες εντός στα επίσημα ενώ υποδεχόμενη Γάλλους έχει 2-5-0 μεν αλλά με τελευταία νίκη το… 1966 με τη Μπορντό (1-0), έκτοτε πέντε ισοπαλίες.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τις εκτιμήσεις του Νίκου Μποζιονέλου

https://www.foxbet.gr/211441/53-chronia-i-gandi-32-i-fegenornt-ke-15ari-i-aintracht

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου