Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΙΕΡΙΑ - Συλλήψεις και μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας. Έψαχναν για αρχαία στην Πιερία

Σε οχτώ συλλήψεις Θεσσαλών και Αθηναίων προχώρησαν χθες άνδρες της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας μετά από μία εκτεταμένη έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι και αργά χθες βράδυ.

Οι οχτώ συλληφθέντες με δεκατρείς ακόμη συνεργούς -σύμφωνα με πληροφορίες τnς «Ε»- εκτελούσαν παράνομες ανασκαφές, βραδινές συνήθως ώρες, σε αγροτικές και ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και της Πιερίας, αναζητώντας αρχαία με απώτερο σκοπό που θα απαντηθεί από την ευρισκόμενη σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την έρευνα σε σπίτια και καταστήματα των συλληφθέντων βρέθηκαν αρκετές εκατοντάδες νομίσματα, αγαλματίδια, αρκετά κοσμήματα της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής Περιόδου αλλά και νεότερων χρόνων.

Μάλιστα με αφορμή τον όγκο των ευρημάτων χθες το μεσημέρι στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας βρέθηκε κλιμάκιο αρχαιολόγων με επικεφαλής την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλας Σδρόλια, προκειμένου να αποτιμήσουν τα ευρήματα και να διευκολύνουν την αστυνομική έρευνα. Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ενδεχομένως και σήμερα να γίνουν ανακοινώσεις από την τοπική ΕΛΑΣ, ενώ οι οχτώ συλληφθέντες, κατηγορούμενοι με τους νόμους περί αρχαιοτήτων και όπλων, θα οδηγηθούν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.
Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου