Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Τελικός σήμερα με Ν. Ζηλανδία για την Ελλάδα (15:00 ΕΡΤ SPORTS)

ΚΙΝΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Οι... τελικοί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας άρχισαν πρόωρα για την Εθνική ομάδα μπάσκετ και η επιβίωσή της στη διοργάνωση, με πρόκριση στη φάση των «16», μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν νικήσει σήμερα (15.00) τη Νέα Ζηλανδία στην 3η και τελευταία αγωνιστική του ομίλου της Νανζίνγκ.
Η Εθνική έχασε την ευκαιρία να προκριθεί ως πρώτη και αήττητη στην επόμενη φάση της Σενζέν, το παιχνίδι με τους Νεοζηλανδούς έγινε απόλυτα κρίσιμο και μπορεί να γίνουν αναλύσεις επί αναλύσεων για την ήττα από τους Βραζιλιάνους, αλλά η ουσία είναι ότι η ελληνική ομάδα κρατά την τύχη στα χέρια της.

Η ήττα αφύπνισε τους Ελληνες διεθνείς και πλήγωσε τον εγωισμό τους, όπως είπε ο Κώστας Σλούκας: «Μπήκαμε στον ρυθμό των Βραζιλιάνων και τους δώσαμε δικαιώματα που τα πληρώσαμε. Ολοι πιστεύουμε στην ομάδα. Εχουμε πίκρα για τον τρόπο που χάσαμε, αλλά τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μόνο μπροστά. Ολοι οι αντίπαλοί μας προσαρμόζουν την άμυνά τους στον Γιάννη και πρέπει εμείς να βρούμε τις λύσεις που έχουμε δουλέψει».

Στην Εθνική έγινε συζήτηση με ειλικρίνεια και χωρίς να επιχειρηθεί καταμερισμός ευθυνών. Το προπονητικό επιτελείο και οι παίκτες έκαναν διεξοδικό διάλογο για την έκβαση του αγώνα, κυρίως μετά το προβάδισμα των 17 πόντων, ενώ χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης είναι τα 16 χαμένα λέι απ που μετρήθηκαν στο βίντεο!

Απαντες συμφώνησαν σε δύο συμπεράσματα. Πρώτον, ότι η αφοριστική κριτική που γίνεται στα social media δεν πρόκειται να «αγγίξει» την Εθνική ομάδα. Δεύτερον, ότι το δεδομένο άγχος πρόκρισης που έχει δημιουργηθεί δεν αποτελεί δικαιολογία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που στόχευε, πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, στη συμμετοχή του τουλάχιστον στην προημιτελική φάση.

«Η ομάδα είναι ενωμένη, δεν τίθεται αμφισβήτηση. Αυτό δεν θα αλλάξει ούτε μία στο δισεκατομμύριο, είναι ένα μεγάλο κομμάτι που έχουμε πετύχει, που πολλοί δεν το αναγνωρίζουν. Πάνω σε αυτό θα προχωρήσουμε και αυτό το προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού», τόνισε ο Θ. Σκουρτόπουλος και κατέληξε: «Κάναμε την ήττα, αλλά τελείωσε εκεί. Ολοι έχουν συνειδητοποιήσει πώς έγινε αυτό, προχωρούμε στο επόμενο παιχνίδι. Στην επόμενη φάση θέλαμε ούτως ή άλλως νίκες. Προέχει η νίκη με τη Νέα Ζηλανδία, που είναι καλή ομάδα, με πέντε καλούς σουτέρ». Οι Νεοζηλανδοί προτίμησαν να μην προπονηθούν χθες και ανέλυσαν το βίντεο του αγώνα Ελλάδας - Βραζιλίας.

Συμπληρώθηκαν ο 9ος και ο 10ος όμιλος των «16»

Το... μισό παζλ των «16» συμπληρώθηκε χθες. Η οικοδέσποινα Κίνα αποκλείσθηκε πρόωρα και θα συνεχίσει να είναι μόνο... θεατής στη διοργάνωση, μετά τη νέα ήττα που γνώρισε από τη Βενεζουέλα (72-59), η οποία, μαζί με την Πολωνία, που κατέκτησε την πρώτη θέση του 1ου ομίλου, έκλεισαν θέση στον 9ο όμιλο της νέας φάσης μαζί με την Αργεντινή και τη Ρωσία (69-61 η χθεσινή μεταξύ τους αναμέτρηση). Το Πουέρτο Ρίκο επικράτησε της Τυνησίας (67-64) για τον 3ο όμιλο και προκρίθηκε, ενώ η Σερβία μπορεί να «λαχτάρησε» από την Ιταλία στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, αλλά ολοκλήρωσε την επιβλητική παρουσία της στην πρώτη φάση με την τρίτη νίκη της (92-77). Ετσι, οι τρεις αυτές ομάδες μαζί με την Ισπανία (έκανε το 3 στα 3 δύσκολα απέναντι στο Ιράν) θα βρεθούν στον 10ο όμιλο των «16». Δύο προκρίσεις και η κατάκτηση δύο πρώτων θέσεων θα κριθούν στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική των τεσσάρων ομίλων που θα ολοκληρώσουν και την πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μαζί με την Εθνική Ελλάδας, «καίγεται» για την πρόκριση και η Τουρκία, που «άγγιξε» τη νίκη επί των ΗΠΑ (έχασε τον Τζέισον Τέιτουμ με διάστρεμμα), αλλά καλείται να βρει τα απαραίτητα σωματικά και ψυχικά αποθέματα για να νικήσει την Τσεχία, ώστε να κλείσει θέση στη φάση των «16» και να βρεθεί στον όμιλο της Σενζέν, όπου ήδη βρίσκονται οι Αμερικανοί και η Βραζιλία, περιμένοντας τις ομάδες που θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση του 5ου και του 6ου ομίλου. Η Γαλλία και η Δομινικανή Δημοκρατία έχουν προκριθεί στη δεύτερη φάση του Μουντομπάσκετ και σήμερα θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση του 7ου ομίλου, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στον 8ο όμιλο για το παιχνίδι Λιθουανίας - Αυστραλίας, έχοντας κατοχυρώσει την πρόκριση. Ο Καναδάς, η Σενεγάλη, η Γερμανία και η Ιορδανία θα παίξουν για την κατάταξη στις θέσεις 17-32.

• Το προπονητικό επιτελείο της ελληνικής ομάδας παρακολούθησε καρέ καρέ την τελευταία φάση της τρίτης ελεύθερης βολής του Σλούκα και κατέληξε ότι δεν υφίσταται λόγος διαμαρτυρίας.
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου