Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με νέους από Ρουμανία, Πολωνία, Σερβία και Ελλάδα του προγράμματος Erasmus+ της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και του Πνευματικού της Κέντρου ''Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ''

Την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, σαράντα νέοι από Ρουμανία, Πολωνία, Σερβία και Ελλάδα, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ για τον τομέα της νεολαίας με τίτλο  «Share your identity», που υλοποιείται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και το Πνευματικό της Κέντρο ''Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ''.

Η δράση που ξεκίνησε την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019, στο συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στο Σβορώνο, περιλαμβάνει την κινητικότητα νέων, ηλικίας 16-22 ετών και έχει ως σκοπό να φέρει σε επαφή νέους και νέες από τέσσερις διαφορετικές χώρες, προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία της πολιτιστικής ταυτότητας της κάθε χώρας.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, καλωσόρισε στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας τα παιδιά και τους επικεφαλής ιερείς της κάθε χώρας και το Συνεργάτη του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Βασίλη Δήμου και συζήτησε μαζί τους για τους στόχους του προγράμματος, που αφορά την κατανόηση των διαφορετικών πτυχών της πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε χώρας, τη βελτίωση των δεξιοτήτων των νέων, τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων πολιτιστικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας καθώς και την ενίσχυση της ταυτότητας του Ευρωπαίου πολίτη.


Η κ. Σοφία Μαυρίδου, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του προγράμματος Erasmus, στην ελληνική φιλοξενία και εξέφρασε την πεποίθηση πως οι νεαροί επισκέπτες θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές της Πιερίας, όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Παράλληλα, τόνισε, ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, πάντα υποστηρίζει και προωθεί δράσεις, που αφορούν τους νέους, την εκπαίδευση και το μέλλον τους αλλά και προγράμματα που συμβάλουν στην προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ευχήθηκε στα παιδιά ευχάριστη διαμονή, τους πρότεινε να επισκεφθούν τα μνημεία και τα αξιοθέατα της περιοχής και τους προσέφερε βιβλία για την Πιερία. Τα παιδιά ευχαρίστησαν την κ. Μαυρίδου για τη συνάντηση και την προσκάλεσαν στα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας, με θέμα την πολιτισμική κληρονομιά, που θα πραγματοποιηθούν, την  Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 και ώρα 7μμ στην Αστική Σχολή Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου