Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Ομιλία της Βουλευτού Πιερίας της Ν.Δ, κας. Άννας Μάνη – Παπαδημητρίου, στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος (βίντεο)

‘Η Ελλάδα αλλάζει και γίνεται μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και πρέπει να αλλάξει. Η Νέα Δημοκρατία, δε χτίζει κομματικούς στρατούς και δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσει τη δημόσια διοίκηση ως μέσο για να εξυπηρετήσει μικροκομματικούς στόχους.
Η Νέα Δημοκρατία θέλει ένα κράτος σύγχρονο, λιτό και αποτελεσματικό, στην υπηρεσία του πολίτη και το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί το πρώτο αλλά καθοριστικό βήμα για την επίτευξη του στόχου αυτού’, τόνισε η Βουλευτής κατά την τοποθέτησή της κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.
Επισήμανε, ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο οδηγό διακυβέρνησης που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά πολλές από τις χρόνιες παθογένειες που ταλανίζουν την ελληνική δημόσια διοίκηση και τους πολίτες στην καθημερινότητα τους.

Αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες και στοχεύσεις του νομοσχεδίου:
-  τη δημιουργία ενός επιτελικού κράτους, όπου θα υπάρχει συντονισμός, τακτικός έλεγχος του κυβερνητικού έργου, έγκαιρη διόρθωση σφαλμάτων και σαφής κατανομή αρμοδιοτήτων
- την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και τη μείωση της γραφειοκρατίας μέσω της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από την πολιτική ηγεσία στους υπηρεσιακούς παράγοντες και της έκδοσης ατομικών διοικητικών πράξεων από τους αρμόδιους διευθυντές
 -  τη διαφάνεια και την ακεραιότητα της δημόσιας διοίκησης με τη δημιουργία μίας ενιαίας αρχής διαφάνειας στην οποία ενσωματώνονται όλα τα  ελεγκτικά σώματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου