Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Καταγγελία των κατοίκων της Νέας Τραπεζούντας και του Κούκου στον Εισαγγελέα για το Δήμο Κατερίνης

Στις 13:00 το μεσημέρι υποδέχθηκε η Εισαγγελέας Κατερίνης κα Χατζηβρέττα, τον Δικηγόρο κ. Δημοσθένη Σεϊταρίδη και τον κ. Αναστάσιο Αλχατζίδη, εκπροσώπους των κατοίκων της Νέας Τραπεζούντας και του Κούκου που συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο των Δικαστηρίων για να ζητήσουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
Το μεγάλο πρόβλημα που τους απασχολεί είναι η έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού στα χωριά τους εδώ και μια εβδομάδα όπου παρά το γεγονός ότι ενημέρωσαν άμεσα τον Δήμο δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.
Η κα Χατζηβρέττα τους ανέφερε ότι γνώριζε το θέμα γιατί πολίτης της Νέας Τραπεζούντας προχώρησε νωρίτερα το πρωί σε σχετική καταγγελία. Η Εισαγγελέας Κατερίνης έχει ξεκινήσει να ερευνά το θέμα, αρχικά ως προς την υγειονομική του διάσταση.

Οι κάτοικοι των δύο χωριών που είχαν μαζευτεί στο Δικαστήριο αποφάσισαν να καταθέσουν και αυτοί με τη σειρά τους μηνυτήρια αναφορά, συγκεντρώνοντας τις υπογραφές όλων ώστε να ενισχυθεί η μήνυση του συγχωριανού τους. Η μηνυτήρια αναφορά θα κατατεθεί την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.
Να σημειωθεί ότι στην κα Χατζηβρέττα είχε κατατεθεί και πέρσι από τους κατοίκους των δύο χωριών μήνυση κατά του Δήμου Κατερίνης για το ίδιο θέμα, η δε τακτική δικάσιμος για την περσινή μήνυση αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο του 2019.

 Η ΔΕΥΑΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ο λόγος της έλλειψης νερού και τις ενέργειες που προτίθεται να πραγματοποιήσει για να εξομαλίνει την κατάσταση.

 Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου.

ΘΕΜΑ: “ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΚΟΥΚΟΥ ΚΑΙ Ν.ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ”
ΣΧΕΤΙΚΑ: “
Η παρατεταμένη ανομβρία σε συνδυασμό με την δραματική μείωση της διαθέσιμης ποσότητας νερού τόσο των πηγών όσο και των ‘’αναβρικών’’ γεωτρήσεων της περιοχής των Ρυακίων-μιας και η μια εκ των δυο γεωτρήσεων έχει πλέον τεθεί εκτός λειτουργίας έχει διαμορφώσει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ήδη το διαθέσιμο νερό για τους οικισμούς Κούκου και Ν. Τραπεζούντας τείνει προς εξαφάνιση.
 Σημειώνεται πως τόσο οι ‘’αναβρικές’’ γεωτρήσεις όσο και το δίκτυο τροφοδότησης του αντλούμενου από αυτές νερού προς τους οικισμούς Κούκου και Ν. Τραπεζούντας δεν ανήκουν στην περιουσία-δικαιοδοσία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αλλά στον Δήμο Κατερίνης μετά την διάλυση του Πρ. Συνδέσμου Βόρειας Πιερίας. Δεδομένου πως η υδροδότηση των δυο αναφερόμενων οικισμών υποστηρίζεται αποκλειστικά από τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις του πρ. Συνδέσμου Βόρειας Πιερίας η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. με δικά της μέσα, προσωπικό και κονδύλια προσπαθεί να διασφαλίσει την απρόσκοπτη υδροδότηση τόσο του Κούκου όσο και της Ν. Τραπεζούντα. Εντούτοις η πρωτοφανής μείωση της διαθέσιμης ποσότητας νερού σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ανομβρία οδηγούν σε διακοπές της υδροδότησης στους εν λόγω οικισμούς.  Δεδομένου ότι εξαντλήθηκαν όλες οι υπάρχουσες λύσεις, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. με την διαδικασία του Κατεπείγοντος ολοκληρώνει την μίσθωση κατάλληλου-πιστοποιημένου βυτίου-υδροφόρας μεταφοράς ύδατος με σκοπό την άμεση υποστήριξη των υδρευτικών δεξαμενών τόσο του Κούκου όσο και της Ν. Τραπεζούντας. Η ανάθεση της υπηρεσίας θα διαρκέσει για όσο διάστημα αυτό κριθεί απαραίτητο και μέχρι την εξομάλυνση της λειτουργίας των υδρευτικών εγκαταστάσεων των εν λόγω οικισμών. Το πιστοποιημένο βυτίο ανήκει σε εταιρεία των Αθηνών και από το πρωί του Σαββάτου 31.08.2019 θα εκτελεί συνεχή δρομολόγια με σκοπό την τροφοδότηση ,με νερό κατάλληλο προς ανθρώπινη κατανάλωση, των υδρευτικών δεξαμενών του Κούκου και της Ν. Τραπεζούντας.
Σημειώνεται πως τέτοιους τύπους βυτίων διαθέτουν μόνο εταιρείες στην Αθήνα και στα νησιά συνεπώς δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι αμεσότερα.
Σε κάθε περίπτωση θα θέλαμε να ζητήσουμε για μια ακόμη φορά την κατανόηση και υπομονή από την πλευρά των κατοίκων του Κούκου και της Ν. Τραπεζούντας προσδοκώντας στην επίλυση των προβλημάτων της υδροδότησης αρχής γεννωμένης από την αυριανή ημέρα. Κάνουμε δε έκκληση για τον περιορισμό της κατανάλωσης του πολύτιμου νερού σε βασικές ανάγκες.
                                                                Ο Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Κ.
                                                                 Δρούγκας Φώτιος
Πηγή: pierianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου