Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Συνάντηση Κ. Κουκοδήμου και Χρ. Σταϊκουρα για το χρέος του Δήμου

Με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα συναντήθηκε την Τρίτη 13 Αυγούστου ο εκλεγμένος δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου Κατερίνης μετά τον εκτροχιασμό των δαπανών το πρώτο εξάμηνο του 2019. Ο κ. Κουκοδήμος ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό Οικονομικών, καταθέτοντας ό,τι στοιχείο ήταν δυνατό, ώστε ο κ. Σταϊκούρας να διαμορφώσει πλήρη εικόνα, όχι μόνο για το ύψος του χρέους, αλλά και για το ποιοι φέρουν την ευθύνη για τον υπερδιπλασιασμό του, από τις αρχές του έτους.

Αυτό που έγινε σαφές από την συνάντηση είναι πως θα πρέπει η νέα δημοτική αρχή να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στην πληρωμή προμηθευτών και εργολάβων, προβαίνοντας σε σχολαστικό έλεγχο νομιμότητας και σκοπιμότητας όλων των ενταλμάτων, για κάθε έργο και προμήθεια.

Τέλος, αναμένεται να υπάρξει και νέα συνάντηση του εκλεγμένου δημάρχου Κατερίνης με τον κ. Σταϊκούρα, αλλά και με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου