Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

ΕΡΓΟΣΕ: Προς δημοπράτηση η κατασκευή στάσης προαστιακού στο Νέο Παντελεήμονα Πιερίας

Η υλοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος των κατοίκων της Πιερίας για κατασκευή στάσης προαστιακού σιδηροδρόμου στο Νέο Παντελεήμονα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να πάρει σάρκα και οστά, μετά και τις δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστου Διονέλη στο 3η Συνέδριο Μεταφορών αλλά και στελέχους της εταιρίας που μας ενημέρωσε για δημοπράτηση του έργου εντός του 2019 και έναρξη κατασκευής το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Αυτή την φορά ελπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής να μη μείνει μόνο στις εξαγγελίες το έργο αλλά να γίνει πραγματικότητα.

Έχει εξαγγελθεί και στο παρελθόν…

Τον Ιούλιο του 2014 είχε επισκεφτεί την περιοχή ο τότε υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ Κωνσταντίνο Σπηλιώπουλο συνοδευόμενοι από κλιμάκιο του υπουργείου Μεταφορών και διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.

Σε δήλωση του τότε ο κ. Μ. Παπαδόπουλος είπε: «Επισκεφτήκαμε σήμερα την περιοχή της Νότιας Πιερίας και συγκεκριμένα την παραλία Παντελεήμονα, μετά από αίτημα των φορέων και βουλευτών της Πιερίας. Το αίτημα της λειτουργίας της στάσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου είναι ένα πάγιο αίτημα των παραγωγικών φορέων και των κοινωνικών εταίρων της περιοχής. Η μελέτη για την λειτουργία της στάσης είναι έτοιμη και ως πολιτεία οφείλουμε να επισπεύσουμε άμεσα τις διαδικασίες προκειμένου να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες της χρηματοδότησής του. Στην κρίσιμη θέση που βρίσκεται η Ελλάδα, η λειτουργία της στάσης θα ενισχύσει καθοριστικά τόσο την τουριστική ροή, όσο και τις μετακινήσεις των πολιτών με τα 26 δρομολόγια που θα πραγματοποιεί η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία».

Χρήστος Γιαννακίδης
Πηγή: sidirodromikanea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου