Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

ΚΙΤΡΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - Ληστεία στο σπίτι του προέδρου. "Αυτοί δεν ήταν άνθρωποι αλλά τέρατα"

Εφιαλτικές στιγμές για τον ίδιο και την σύζυγό του
Θύμα ληστείας έπεσε ο επί 16 χρόνια Πρόεδρος Πύδνας κ. Σπύρος Πυργίδης, στο σπίτι του, που βρίσκεται στην αρχή του χωριού. Το συμβάν έγινε στις 20 Αυγούστου, την περασμένη Τρίτη στη μία τα ξημερώματα.

Με σίδερα στα χέρια οι δράστες

Όπως είπε στο «Ο.Β» ο κ. Πυργίδης εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σπίτι με τη σύζυγο του, όταν άκουσε ένα αυτοκίνητο να φρενάρει απέξω. Είδε να κατεβαίνουν τρεις άνδρες, και με αστραπιαίες κινήσεις πριν προλάβει να αντιδράσει, άνοιξαν την συρταρόπορτα της αυλής, έσπασαν την πόρτα της εισόδου και μπήκαν στο σπίτι. «Κρατώντας σίδερα, αυτά που είναι γνωστά ως «σκύλα», μας βάλανε κάτω εμένα και την γυναίκα μου, με τα πρόσωπα μας στο πάτωμα και είπαν στην αρχή αστυνομία, αστυνομία. Όταν αντέδρασα λέγοντας ότι δεν είναι αστυνομικοί τότε είπαν δώστε μας τα λεφτά σας», είπε ο κ. Πυργίδης περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές που έζησε.

Καλυμμένα πρόσωπα , ξένη προσφορά

Οι τρεις δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με καπέλα, μαντήλια και γυαλιά, φορούσαν φόρμες και ένας εξ αυτών μίλησε αλβανικά, όπως είπε ο κ. Πυργίδης. Πήραν χρυσαφικά, τα κινητά τους τηλέφωνα και έφυγαν με τον συνεργό τους που περίμενε στο αυτοκίνητο, αφού προηγουμένως όπως λέει ο πρώην πρόεδρος έκανε βόλτες μέσα στο χωριό και ήταν σε ετοιμότητα. Το ζευγάρι πήρε τηλέφωνο στην Αστυνομία από διπλανό σπίτι γειτόνισσας καλώντας την Αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο και άρχισε τις έρευνες , οι οποίες είναι σε εξέλιξη.

«Δεν ήταν άνθρωποι, ήταν τέρατα»

«Αν για κάτι με γνωρίζει η Κατερίνη είναι η εντιμότητα μου. Υπηρέτησα την αυτοδιοίκηση ως πρόεδρος Πύδνας για 16 χρόνια και τέσσερα χρόνια ως δημοτικός σύμβουλο. Θα έπρεπε αυτοί που μπήκαν σπίτι μου, αν ήταν άνθρωποι να σεβόταν μόνο την ηλικία μου. Αλλά αυτοί δεν ήταν άνθρωποι αλλά τέρατα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πυργίδης.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου