Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης: Δύο εργαστήρια αφιερωμένα στο Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) για την ευγενική του δωρεά των 461 βιβλίων

Με αφορμή τη γενναιόδωρη δωρεά των 461 βιβλίων που έγινε τον προηγούμενο μήνα από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) μέσω του προγράμματος Future Library, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης ως αποδέκτης αυτής, πραγματοποίησε την Τρίτη 27/8 και την Τετάρτη 28/8 δύο εκδηλώσεις με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 4 έως 12 ετών, ειδικά αφιερωμένες για την ευγενική αυτή ενέργεια.

Ο εμπλουτισμός της συλλογής της βιβλιοθήκης με βιβλία αποδεδειγμένα καλών εκδόσεων και ξεχωριστά από άποψη θεματολογίας και ποιοτικού περιεχομένου, αποτελεί τη βάση για την επίτευξη του στόχου της να παραμείνει μια πλούσια και συνάμα δημιουργική πηγή γνώσης.


Λίγα λόγια για τα εργαστήρια που υλοποιήθηκαν στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης:
Αρχικά, τα παιδιά είπαν το όνομα τους μαζί με το αγαπημένο τους βιβλίο. Στη συνέχεια, χωρίστηκαν σε ομάδες και κάθε ομάδα είχε έναν φάκελο από κομμάτια παζλ που ήταν εξώφυλλα και εσωτερικά βιβλίων, με τα παιδιά να φτιάχνουν κατόπιν το παζλ. Αφού τελείωσαν, ένωσαν τα εξώφυλλα των βιβλίων με τα εσωτερικά τους. Κάθε παιδί διάβαζε τον τίτλο του βιβλίου και έψαχνε να βρει με ποιο κείμενο ταιριάζει. Ύστερα, πήραν τα κανονικά βιβλία και τα τοποθέτησαν δίπλα από αυτά των παζλ. Ακολούθησε η ανάγνωση δύο παραμυθιών και κλείνοντας, τα παιδιά ζωγράφισαν το αγαπημένο τους βιβλίο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου