Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Υποψήφια Βουλευτής Πιερίας του Κινήματος Αλλαγής Μαρία Μίχου - «Ευγνώμονες σε όσους μας υπηρετούν στις Δομές Υγείας»

ΤΟ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΒ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ, υπ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Ευχαριστίες  προς το προσωπικό των Δομών Υγείας της Πιερίας μετέφερε η υποψήφια Βουλευτής Πιερίας του Κινήματος Αλλαγής Μαρία Μίχου, κατά την επίσκεψή της στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και το ΕΚΑΒ.

Στο Νοσοκομείο, η κα Μίχου συναντήθηκε με τον Διοικητή κ. Μυστρίδη, γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους και ασθενείς. Στο ΕΚΑΒ, συναντήθηκε με το διοικητικό προσωπικό και τα πληρώματα των ασθενοφόρων. Η κα Μίχου αντάλλαξε απόψεις μαζί τους και μετέφερε το μήνυμα του Κινήματος Αλλαγής για καλύτερες υπηρεσίες υγείας σε όλους αλλά και αρτιότερες συνθήκες εργασίας.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεών της, η Μαρία Μίχου δήλωσε:
Θέλω δημοσίως να ευχαριστήσω το ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί στους τομείς Υγείας της Πιερίας. Δίνουν ψυχή. Είναι οι άνθρωποι που παρά τις ελλείψεις κράτησαν όρθια το Νοσοκομείο μας, τη νευραλγική υπηρεσία του ΕΚΑΒ αλλά και όλες τις υπόλοιπες Δομές Υγείας. Σήμερα, όμως, μετά από 35 χρόνια λειτουργίας το ΕΣΥ πρέπει να αναγεννηθεί. Με γενναίες πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση και ολοκλήρωσή του.

Δέσμευσή μας είναι:
Η καθολική πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας , μείωση των ανισοτήτων και ειδικό σχέδιο δράσης για την Νησιωτική Ελλάδα και τις δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές.
Ενιαίο, διαδραστικό ψηφιακό περιβάλλον για την υγεία και τη διοίκησή της με βασικό άξονα τον διαρκή εκσυγχρονισμό και την επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Εκσυγχρονισμό των υποδομών, τη λεγόμενη «βαριά συντήρηση».
Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και την ΠΦΥ.
Αδιάβλητη διαδικασία επιλογής στελεχών στο ΕΣΥ. Δημόσιες Προκηρύξεις με διαφανή κριτήρια.
Ευρεία χρήση της Τηλεϊατρικής, με ολοκλήρωση του Εθνικού Δικτύου και e-health υπηρεσίες.
Σύσταση ειδικών κέντρων για την διαχείριση χρόνιων Νοσημάτων (διαβήτης, υπέρταση, χρόνια αποφρακτικές πνευμονοπάθειες κλπ) που θα λειτουργούν 24 ώρες, 365 ημέρες τον χρόνο. Μονάδες που θα μπορούν να συστεγάζονται με Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας, αλλά θα εκτελούν αποκλειστικά το έργο τους.
Μείωση της συμμετοχής των πολιτών στα Φάρμακα (και αντίστοιχη αναπροσαρμογή του σχετικού πλαφόν) με ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό μείωσης για χαμηλόμισθους/χαμηλοσυνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου