Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Πρεμιέρες με φαβορί και αουτσάιντερ τίτλων σε Τσεχία και Ρωσία

Ποδοσφαιρικώς αρχίζει σταδιακά να… χειμωνιάζει με ορισμένες βορειοανατολικές λίγκες να ξεκινούν. Και η αλήθεια είναι ότι και στη ρώσικη Premier Liha και στην τσέχικη Fortuna Liga υπάρχει κάτι… κοινό. Αφενός ο τίτλος, εν συγκρίσει με… πρόπερσι, άλλαξε χέρια, αφετέρου οι νυν κάτοχοι προβάλλουν γκραν φαβορί για το repeat.

Πέρυσι τέτοιον καιρό ξεχώριζε η Ζενίτ, τέσσερα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα ήταν πολλά. Και το κατέκτησε, μάλλον εύκολα. Στη νέα Premier Liha προβάλει ως φαβορί για το repeat με απόδοση 1.70. Αδιαφιλονίκητο; Ναι, ενδεικτικό ότι έπονται η Λοκομοτίβ με 5.50, η Κρασνοντάρ με 8.00, η ΤΣΣΚΑ με 9.00 και η Σπαρτάκ με 10.00.
Σημειώνω ότι οι αποδόσεις κλείνουν τα… ΠΣΚ κι ανοίγουν ξανά όταν δεν έχει αγώνες.
Βεβαίως, για να βρει κανείς τίτλο που δεν κατέληξε στη Μόσχα ή την Αγία Πετρούπολη, θα πρέπει να πάει δέκα χρόνια πίσω, στο 2009 και στην εποχή που μεσουρανούσε η Ρούμπιν Καζάν. Η μόνη, μαζί με την Αλάνια Βλαντικαφκάζ το 1995, που κατόρθωσε να… σπάσει την κυριαρχία των δύο πρωτευουσών μετά τη διάσπαση της Σοβιετικής Ενωσης.
Λίγο όμως ότι η Ζενίτ του Σερχέι Σέμακ το πήρε και… ξεμπούκωσε, λίγο ότι οι μοσχοβίτισσες Λοκομοτίβ και Σπαρτάκ δεν πείθουν, κάτι με κάνει να βλέπω με συμπάθεια την… «επιχείρηση Κρασνοντάρ». Μια… ενδεκάδα ετών ζωής μετρά, εκ των οποίων τα οκτώ στην Premier Liha, αριθμεί έχει καταστεί πλέον υπολογίσιμη δύναμη. Φέτος έκανε ρεκόρ εισιτηρίων διαρκείας με 11.650 σε γήπεδο 35.000 θέσεων και με μεγάλο όνειρο τον τίτλο. «Στοίχημα» αποτελεί η μονιμοποίηση του Μουράντ Μουσάγιεφ στον πάγκο, μέχρι πρότινος επικεφαλής των ακαδημιών. Εκανε εξαιρετικές προσθήκες όπως τον χαφ Βιλένα από τη Φέγενορντ, τους μέσους Κάιο (Σάντα Κλάρα), Καμπόλοφ (Ρούμπιν) και τον Δανό επιτελικό, γόνο Μαροκινών μεταναστών, Ναμλί από την Τσβόλε, θα της λείψει βέβαια για καιρό ο περσινός Σουηδός αρχισκόρερ Κλάεσον.
Η Κρασνοντάρ τιμάται στο 8άρι για τίτλο. Δεν λέω, σώνει και ντε, ότι θα το πάρει αλλά αν στο τέλος το διεκδικεί, με τέτοια απόδοση κάνεις ένα ωραιότατο cash out… Και, ως γνωστόν, του cash out η μάνα δεν έκλαψε ποτέ (!).
Στην Τσεχία, πέρυσι ο τίτλος επέστρεψε στην Πράγα και στη Σλάβια, σε ένα γαϊτανάκι εναλλαγών πρωτιάς με τη Βικτόρια Πλζεν. Σε 26 πρωταθλήματα μετά τη Βελούδινη Επανάσταση και τη διχοτόμηση της Τσεχοσλοβακίας, η Σπάρτα παραμένει κυρίαρχη με 12 τίτλους έναντι 5 των Σλάβια και Πλζεν, 3 της Σλόβαν Λίμπερετς κι ενός της Μπάνικ Οστράβα. Ευλόγως, η κάτοχος Σλάβια προβάλλει ως πρώτο φαβορί με απόδοση 1.70 για τα πρωτεία, με την Πλζεν στο 8.00 και τη Σπάρτα στο 8.50 ενώ πολύ μακριά είναι η τέταρτη, κατά σειρά, ομάδα: η Γιάμπλονετς με 75.00.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τις εκτιμήσεις του Νίκου Μποζιονέλου

https://www.foxbet.gr/201182/tou-cash-out-ke-tis-serina-i-mana-den-eklapse-pote

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου