Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Μάκης Τζάτζος: Εθνική ομάδα «μιας χρήσης» σε μια επιλογή ποδοσφαιρικά ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ

Μπράβο στην ΕΠΟ που δεν διδάχθηκε τίποτα από το πρόσφατο επιτυχημένο (Σαντος) και αποτυχημένο παρελθόν (Ρανιερι) της Εθνικής, πήγε σε μια επιλογή ποδοσφαιρικά ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ (μόνο ποδοσφαιρικά ακατανόητη) και η πρωταθλήτρια του 2004 θυμίζει 90’s.

Δεν έχει νόημα να σχολιάζουμε επιλογές στην ενδεκάδα, κλήσεις ποδοσφαιριστών, τακτικές. Όσα συμβαίνουν είναι τα απολύτως Αναμενόμενα.

Το εθνικό ποδόσφαιρο αντί να προχωρήσει σε ολοκληρωτική αλλαγή φιλοσοφίας και να στοχεύσει στην δημιουργία μια Ενιαίας λογικής σε όλα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα με το βλέμμα στο παρον και το μέλλον, αντί να δημιουργήσει μια σύγχρονη εθνική σχολή που μακροπρόθεσμα μόνο οφέλη θα προσέφερε, εμπιστεύθηκε την Εθνική ομάδα σε έναν προπονητή ξεπερασμένο, σε έναν προπονητή που αποδεδειγμένα στην διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού δεν το «έχει», σε έναν προπονητή από άλλη εποχή. Τα παράδειγματα είναι εκεί έξω (Γερμανία, Ολλανδία, Τουρκία) όμως εμείς... ξέρουμε καλύτερα από όλους.
Όταν πας να φτιάξεις Εθνική ομάδα «μιας χρήσης» το πιθανότερο είναι να φας τα μούτρα σου.

Για να διορθώσεις ένα πρόβλημα, πρέπει πρώτα να αντιληφθείς πρώτα ότι υπάρχει. Ακόμη και αν κάνει κανένα... θαύμα η Παναγία και η Ελλάδα πάρει το εισιτήριο για το επόμενο Euro με αυτές τις προπονητικές/οργανωτικές συνθήκες, αυτό θα είναι περισσότερο ένα τυχαίο γεγονός παρά το αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου πλάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου