Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Δήμος Κατερίνης – Δημοτική Βιβλιοθήκη: Μεγάλη συμμετοχή των μαθητών – μαθητριών δημοτικών σχολείων στα προγράμματα υγιεινής για παιδιά

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση από μαθητές – μαθήτριες  Γ΄ και Δ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων, το πρόγραμμα«Υγιεινή για Παιδιά»,καθώς καιαπό μαθήτριες Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης το πρόγραμμα «Υγιεινή κατά την Έμμηνο Ρύση» αντίστοιχα.
Όπως είναι γνωστό, τα συγκεκριμένα προγράμματα υλοποιήθηκαν από την  Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης στις εγκαταστάσεις της, σε συνεργασία με τον Τομέα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Ειδικότερα, έγινε προβολή ενημέρωσης των μαθητών Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας για τους κανόνες υγιεινής (πλύσιμο χεριών, καθαριότητα σώματος και μαλλιών, σωστό πλύσιμο δοντιών, σχέση με το περιβάλλον και υγιεινός ύπνος). Αντίστοιχη ενημερωτική προβολή έγινε και για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Υγιεινή κατά την Έμμηνο Ρύση» που επικεντρώθηκε στην ενημέρωση των μαθητριών για την ατομική υγιεινή κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.


Όπως επισημαίνει σε δήλωσή της η υπεύθυνη υλοποίησης των προγραμμάτων,δημοτική σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου: «Όλα τα εργαστήρια παρακολούθησαν με ενθουσιασμό πλήθος μαθητών - μαθητριών δημοτικών σχολείων του Δήμου μας, οι οποίοι αποτύπωσαν και ζωγραφικά τις γνώσεις και εντυπώσεις τους από τα προγράμματα που παρακολούθησαν. Ευχαριστώ από καρδιάς για την εποικοδομητική συνεργασία, τον Τομέα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τη νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού Χρύσα Ράπτη και όλους τους εθελοντές».
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης 17 εργαστήρια και για τα δύο προγράμματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου