Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Κώστας ΧΟΥΡΟΝ - "Όταν σε φθονούν οι γείτονες τότε τι να πούν οι πραγματικοί εχθροί,,"

Και έφτασε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά και ξεκάθαρα πλέον ξεκινώντας απο την φράση την γνωστή πλέον σε όλους :
η καλύτερη διαφήμιση ειναι η χειρότερη δυσφήμιση
,,,"όταν σε φθονούν οι γείτονες τότε τι να πούν οι πραγματικοί εχθροί,,"

να κάνουν ότι νοιάζονται; όταν εισαι στον πυθμενα και να χαιρονται με τις ατυχίεες της ζωής σου; και ύστερα να ζηλεύουν όταν υψώνεις ανάστημα πολύ μεγαλύτερο απο δαυτους τους κακομοιρηδες! Τι μιζέρια........

Μένω σε μια συνοικία με αρκετό νεό κόσμο, νέους ανθρώπους που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή την τελευταια δεκαετία για την οποία κάποιοι καυχιούνται και άλλοι παραπονιουνται για τα θετικά και αρνητικά της.

Σημασία έχει πως μια περιοχή αναβαθμίζεται απο τους ανθρωπους της, τις δρασεις αυτών, το επίπεδο μόρφωσης και παιδείας και όχι μόνο απο την ιστορία της.

Γιατί έχω και εγω ιστορία σε αυτη την περιοχή και μάλιστα πολύ μεγάλη, μα δεν έχει γραφτεί τίποτε για αυτήν γιατι κάποιους δε τους συμφέρει, και ο προγονός μου υπέφερε πολλα χρόνια (στα δυσκολα χρονια αν γυρίσω την μνημη αρκετά χρονια πίσω) απο κακούς και ρουφιάνους γείτονες και δήθεν "φιλους".

Και εγω μικρός εδώ μεγάλωσα, είχα όραμα, ήθελα να γίνω μεγάλος αθλητής. Αλλά οι πόροι ηταν μηδενικοί. Τότε δεν υπήρχαν γυμναστήρια, ΄'οχι τόσα αρκετά όσο σήμερα, σπάνιοι καλοί προπονητές με γνώσεις. Και όμως βρίσκαμε τρόπο και αθλούμασταν! Και εφυγα στην ξενιτιά. Εκεί έζησα αρκετά χρόνια και γνώρισα πολλά. Εκεί έμαθα να αθλούμαι σωστά. Γιατι; Γιατι η άθληση ειναι επιστήμη.
Την σέβονται.

Η αθληση έγινε τρόπος ζωής. Μαθαμε σεβασμό και πειθαρχία. Αποκτήσαμε αρετές. Μάθαμε το γνωθι σ αυτον. Καναμε υπευθυνα τις επιλογές μας. Μείναμε μακρια απο επικίνδυνες δραστηριοτητες απο ναρκωτικα, αλκοολ, απο κλοπές, απο τζόγο , απάτες και εθισμούς.

Προσπαθήσαμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Εδω και δέκα χρόνια θα μπορούσε να μεγαλώσει μαζι μας μια νέα γενιά μαχητών αληθινών.

Να αναπτυχθεί το αθλημα. Οι νέοι να καυχιούνται για τα κατορθωματά τους, αλλά προτιμούν να φθονούν και να κακολογούν τους καλύτερους, τους επιδέξιους. Αυτούς που έχουν τόλμη και δύναμη. Αυτούς φοβούνται εδω στην περιοχη (όνομα της οποίας δεν αναφέρω γιατι ειναι κακόγουστοι και οκνηροί). Τούτοι οι ρυχγοφοροι μένουν στα λόγια των καφενέδων γιατι ετσι εχουν μάθει εδώ καποιοι να σέρνονται σαν τα ασπόνδυλα πίσω απο ομάδες και σύμβολα που ούτε καν τους αντιπροσωπεύουν και να παρασέρνουν την νέα γενιά στο μύθο και όχι στην πραγματικότητα!

Το αθλημα ενώνει!

Αλλάξτε ιδέες και αναθεωρήστε το άδειο χωρίς ουσία παρών και μέλλον! Ενεργοποιηθείτε θετικά και συμβάλλετε στην ανάπτυξη και όχι στην μιζέρια. Αποφύγετε να θυματοποιειστε σε ουσίες και εθσιμούς. Μεινετε μακριά απο την μάστιγα των smarts phone & porno. Μαθετε γι αυτα και να μελετατε καθημερινά να έχετε κρίση και αντίληψη.

Εμείς είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε.

Με τιμη
k.h.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου