Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 - Δεύτερη στα 400 μ. η Στέλλα Κωνσταντινίδου του Αρχέλαου Κατερίνης! (βίντεο)

Έπρεπε να περάσουν πέντε χρόνια προκειμένου να βρεθεί αθλήτρια της κατηγορίας Κ20 να τρέξει τα 400 μ. κάτω από τα 55.00. Και μέσα σε ένα μεσημέρι φάνηκε πως στη διάρκεια της σεζόν είναι πιθανό να δούμε δύο αθλήτριες να το πετυχαίνουν.
Η Νοράγια Τζόνσον (ΓΣ Ελευθέριος Βεν.) και η Στέλλα Κωνσταντινίδου (ΓΑΣ Αρχέλας Κατ.) είναι δύο αθλήτριες που απασχολούν - ευχάριστα - τα τελευταία δύο χρόνια με τις εμφανίσεις τους στην παρατεταμένη ταχύτητα. Σήμερα, στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20 στην Κατερίνη έκαναν εξαιρετική κούρσα. Η Τζόνσον ήταν η νικήτρια με 54.95 αφού έκανε στρωτή κούρσα και είχε δυνάμεις να αντεπιτεθεί στα τελευταία μέτρα της Στέλλας Κωνσταντινίδου, η οποία επέλεξε να δώσει από τα πρώτα μέτρα γρήγορο ρυθμό και να κυνηγήσει μια σπουδαία επίδοση.

Η Τζόνσον, η οποία γυμνάζεται με τον παλιό αθλητή των 200 μ. Βαγγέλη Ασαριωτάκη τερμάτισε σε 54.95 και έγινε η πρώτη Ελληνίδα της κατηγορίας μετά το 2014 και την Δέσποινα Μουρτά, που τρέχει την απόσταση κάτω από τα 55.00. Η Τζόνσον επέστρεψε φέτος στις εξαιρετικές επιδόσεις, ύστερα από την δύσκολη για εκείνη χρονιά όπου είχε σπάσει το πόδι της. Πολύ καλό χρόνο σημείωσε και η κορασίδα Στέλλα Κωνσταντινίδου που τερμάτισε σε 55.20 βελτίωσε το 55.87, που ήταν το ρεκόρ της. Η αθλήτρια του Νίκου Μαντζόλη φαίνεται πως μέσα στη σεζόν θα είναι σε θέση να κυνηγήσει χρόνους κάτω από τα 55.00.

Η τριάδα του σημερινού τελικού έκλεισε με την επίσης Κορασίδα Λάουρσα Νεζέγια (ΑΟ Ρόδου) με 56.05 και νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ με ατομικό ρεκόρ ολοκλήρωσε την παρουσία τους η 16χρονη Ειρήνη Μινοπούλου με 56.25.


Ο Γιάννης Ντέτσικας (ΑΟ Ρόδου) όπως και στον προκριματικό έτσι και στον τελικό ήταν ο γρηγορότερος στα 400 μέτρα. Ο 19χρονος αθλητής τερμάτισε σε 48.08, επίδοση κοντά στο ατομικό του 47.87, που σημείωσε στον προκριματικό εκεί όπου προσπάθησε να κυνηγήσει το όριο (47.55) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χαρίδημος Ξενιδάκης (Σητειακός ΑΟ) με 48.98, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και δείχνει πως μπορεί να ξεχωρίσει στην παρατεταμένη ταχύτητα. Η τριάδα έκλεισε με τον Γιάννη Ποταμιανάκη (ΓΕ Ηρακλείου), νικητή της πρώτης σειράς με 49.43.

Λιγότερο από ένα μήνα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Μπορός της Σουηδίας, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ολοκλήρωσε έναν ακόμη αγώνα του με βολή πάνω από τα 80,00 μέτρα. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκηήταν νικητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στη σφυροβολία με 80,85 μ. στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια, σε έναν αγώνα όπου είχε μία ακόμη έγκυρη βολή στα 69,71 μέτρα. Ο Φραντζεσκάκης έχει πετύχει φέτος 81,62 μ., επίδοση που τον φέρνει στη κορυφή του κόσμου ανάμεσα στους αθλητές της κατηγορίας του. Δεύτερος με 73,34 μ. ήταν ο Κώστας Ζάλτος (ΓΣ Μανδρών) και νέο ατομικό ρεκόρ, και τρίτος ο Θοδωρής Ζιώγας (ΓΑΣ Νιγρίτας Βισάλτης) με 69,83 μέτρα.
Πηγή: segas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου