Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

Τελετή Υπόσχεσης των Εθελοντών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Απονομής Προαγωγών

Σε μια σεμνή τελετή, αλλά ταυτόχρονα λαμπερή από τα πρόσωπα των Εθελοντών, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης “ΕΚΑΒΗ”, την Κυριακή 12 Μαΐου η Τελετή Υπόσχεσης των Εθελοντών Νοσηλευτικής και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν προαγωγές σε Εθελοντές και των δύο Τμημάτων, ως ελάχιστη ανταμοιβή της καθοριστικής συμβολής τους στο έργο του Οργανισμού. Οι προαγωγές αποδίδονται Τιμής Ένεκεν στις Εθελόντριες και στους Εθελοντές, τόσο για τις Εθελοντικές ώρες που έχουν προσφέρει, όσο και για τα χρόνια που υπηρετούνε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, από πλευράς του Ε.Ε.Σ. ο Πρόεδρος του Δρ. Αυγερινός Αντώνιος, το τακτικό μέλος του Κ.Δ.Σ. κ. Παλιούρα Αικατερίνη, η Τομεάρχης Νοσηλευτικής κ. Φελέκη Παρασκευή, η Διευθύντρια Περιφερειακών Τμημάτων Νοσηλευτικής κ. Φιλιππιδάκη Δέσποινα, ο Προϊστάμενος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών κ. Πρώϊμος Εμμανουήλ, η Περιφερειάρχης Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών κ. Κοψαχείλη Στεφανία, ο υπεύθυνος Ραδιοδικτύου κ. Δρόσσος Σταύρος καθώς και εκπρόσωποι των Δ.Σ. των Περιφερειακών Τμημάτων Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Νάουσας. Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Ντούρος Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης, κ. Παυλίδης Θεόδωρος, η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Παπαχατζή Χάϊδω και πλήθος εκπροσώπων φορέων και συλλόγων.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης, Πλαταμώνα κ.κ. Γεώργιος, χαιρέτησε την εκδήλωση και καλωσόρισε στην οικογένεια του Οργανισμού τους νέους Εθελοντές, οι οποίοι αναμένεται  να προσφέρουν και εκείνοι τις πολύτιμες εθελοντικές υπηρεσίες τους στο εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον που διαμορφώνουν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και αυξημένων ανθρωπιστικών προκλήσεων, με ακλόνητη προσήλωση στις αρχές της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Ταυτόχρονα απένειμε αναμνηστικό δώρο στον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ  Δρ. Αυγερινό Αντώνιο, τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του.


Ο Προέδρος του Ε.Ε.Σ., Δρ. Αυγερινός Αντώνιος, χαιρέτησε με τη σειρά του την Τελετή Υπόσχεσης, συνεχάρη όλους τους Εθελοντές, οι οποίοι μετά από μια επίπονη και ουσιαστική εκπαίδευση πλέον «φέρουν με υπερηφάνεια το διαχρονικό έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού και τους ευχήθηκε να είναι αντάξιοι της διαχρονικής πορείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των θεμελιωδών αρχών του κινήματος.

Ογδόντα οχτώ Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, παρέλαβαν τα πτυχία τους και έδωσαν την «Υπόσχεση» του Εθελοντή του Ερυθρού Σταυρού, σε ένα κλίμα συγκίνησης, μπροστά στην νέα Ερυθροσταυρική Οικογένεια τους, τις Αρχές του τόπου μας και στους συγγενείς και φίλους που προσήλθαν για να τους καμαρώσουν σ’ αυτή την μοναδική στιγμή της ζωής τους.


Άνθρωποι όλων των ηλικιών, με αποφασιστικότητα και διάθεση εθελοντικής προσφοράς, υποσχέθηκαν ότι τηρώντας τις 7 Θεμελιώδεις Αρχές  που πρεσβεύει ο Ερυθρός Σταυρός, Ανθρωπισμός, Αμεροληψία, Ουδετερότητα, Ανεξαρτησία,  Εθελοντισμός, Ενότητα και Παγκοσμιότητα, θα παραμείνουν πιστοί φορείς του συνθήματος  «Δια του Ανθρωπισμού προς την Ειρήνη».
Μετά την αναφώνηση της «Υπόσχεσης»,  όλοι με τη σειρά τους στις ομιλίες τους τόνισαν πόσο σημαντικό έργο επιτελεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ότι οι εθελοντές δίνουν το παράδειγμα και αποτελούν σημαντικό πρότυπο με την ανιδιοτελή προσφορά τους σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο στους νέους του τόπου μας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από δύο νέους Εθελοντές του Τμήματος στα συναισθήματα που αποκομίζουν από τη δράση  και την πορεία τους στον Ερυθρό Σταυρό και στο γεγονός ότι τελικά με την εθελοντική δράση “κερδίζεις” περισσότερα σε σχέση με αυτά που “δίνεις”.
Η Τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή προαγωγών σε σαράντα Εθελοντές του Τμήματος που έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην πόλη της Κατερίνης, το Νομό Πιερίας, αλλά και σε ολόκληρη τη Χώρα, με το Ανθρωπιστικό τους έργο, ως ελάχιστος φόρος τιμής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου