Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Και ναι, μετά την εξασφάλιση της ανόδου, ήρθε και η κατάκτηση του πρωταθλήματος! Είμαστε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!

Αυτή η ομάδα των ανδρών μας βάλθηκε και κατάφερε να μας κάνει να φουσκώσουμε από χαρά και περηφάνια για αυτούς. Ταξίδεψε χθες το απόγευμα για το Κιλκίς όπου θα έπαιζε τον δεύτερο τελικό των play off του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ με πολλά βασικά προβλήματα. Έλλειπαν οι Σιώκας και Καραμπατάκης και με τον αρχηγό μας Γιάννη Μπατζάκη να ακολουθεί μεν αλλά με σοβαρό πρόβλημα στον αχίλλειο να τον καθιστά εξαιρετικά αμφίβολο για την συμμετοχή του.
Η δοκιμή στην προθέρμανση έδειξε από νωρίς πως δεν μπορούσε.

Στο ΔΑΚ Κιλκίς και στο ξεκίνημα του παιχνιδιού η ομάδα μας παρατάχθηκε με πεντάδα τους Ευαγγελόπουλο, Γερομιχαλό, Σαραπτσή, Κυπαρίσση και Βαρβούτη, ενώ στον πάγκο βρίσκονταν οι Αραμπατζής, Παπακώστας, Τζιόλης, Σκέντος, Ντακαρέλας, Ναβροζίδης και φυσικά ο τραυματίας Μπατζάκης. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ιδιαίτερα καλά  καθώς ο αντίπαλός μας η Κούπα Κιλκίς κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ και μάλιστα να φτάσει και σε διαφορά 8 πόντων λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με τον πίνακα να γράφει 13-5. Κάπου εκεί φάνηκε η πρώτη αντίδραση των παικτών του κόουτς Σαραπτσή, που προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι και κατάφεραν να κλείσουν την διαφορά τελικά πριν το τέλος του δεκαλέπτου στους 2 πόντους (20-18).

Στο 2ο δεκάλεπτο οι ομάδες προσπαθούσαν να ξεφύγουν η μία από την άλλη με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν συνεχώς να κρατούν το προβάδισμα. Δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου και ο Βαφύρας μας παίρνει προβάδισμα ενός πόντου (31-32). Και εκεί που λες «να τώρα κάτι γίνεται, είναι ευκαιρία», ένα αμυντικό πάγωμα έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες της Κούπας να κάνουν ένα ξέσπασμα και να σημειώσουν εύκολα 12 αναπάντητους πόντους μέχρι το τέλος και οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με σκορ 43-32.


Η κατάσταση πλέον είχε γίνει δύσκολα διαχειρίσιμη, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν πλέον και το αριθμητικό στον πίνακα αλλά και το ψυχολογικό πλεονέκτημα. Η ΟΜΑΔΑ μας όμως δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους παίκτες μας να παλεύουν με ότι είχαν και δεν είχαν απέναντι σε μία ομάδα που αρέσκεται στο phisical game, με τις επαφές να γίνονται ιδιαίτερα δυνατές στο παρκέ. Φάνηκε πως ο Βαφύρας μας είχα ακόμα αποθέματα, αλλά έλλειπε αυτό το κάτι που θα έφτανε τις μηχανές στο φουλ για να κάνει πλέον το θαύμα, την ολική ανατροπή. Και αυτό το κάτι ήρθε τελικά όταν ο αρχηγός Γιάννης Μπατζάκης, φώναξε έτοιμος. Παρά τον τραυματισμό μετά από συνεννόηση με τον κόουτς σηκώθηκε, ετοιμάστηκε και μπήκε στο παιχνίδι.  Ήταν ότι ακριβώς χρειαζόταν εκείνη την στιγμή η ομάδα. Στην πολύ καλή προσπάθεια που ξεκίνησαν όλοι μαζί  στο δεύτερο ημίχρονο, η παρουσία του αρχηγού ήρθε και έδωσε το τελικό boost, την τελική ώθηση και το έναυσμα για την τελική αντεπίθεση. Το επιμέρους 9-18 του 3ου δεκαλέπτου μαρτυρά ακριβώς αυτό που λέμε. Η άμυνα έσφιξε, στην επίθεση οι επιλογές βελτιώθηκαν και η ολική ανατροπή ήταν προ των πυλών. Σκορ 3ου δεκαλέπτου 52-50 και όλα στα κόκκινα.

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν πως πλέον δεν είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στα χέρια τους. Με την έναρξη του 4ου δεκαλέπτου εγκλωβίστηκαν για τα καλά στην σχεδόν άψογη αμυντική λειτουργία των παικτών μας. Με βασικούς εκφραστές των επιθέσεων των γηπεδούχων των Ποζίδη και Μουστάκα και την άμυνά μας κρεμασμένη επάνω τους, προσπαθούσαν να κρατήσουν τα κεκτημένα. Όμως Ευαγγελόπουλος, Βαρβούτης και Μπατζάκης είχαν πάρει τα όπλα τους και πυροβολούσαν κατά ριπάς. 40΄΄ πριν το τέλος πλέον η διαφορά ήταν στους 7 πόντους υπέρ του Βαφύρα μας. Άστοχη επίθεση των γηπεδούχων μετά από τάιμ αόυτ, και κερδισμένο φάουλ του Μπατζάκη που ευστοχεί σε δύο βολές και η διαφορά στους 9. Ακόμα μία γρήγορη και άστοχη προσπάθεια των γηπεδούχων έδωσαν την ευκαιρία στον νεαρό Ναβροζίδη να βάλει το τελευταίο καλάθι της σεζόν για την ομάδα μας σε επίσημο παιχνίδι.

Το παιχνίδι και η σεζόν λήγει και όλοι μαζί ένα κουβάρι στο κέντρο του γηπέδου πανηγυρίζουν την κατάκτηση. Είναι πλέον γεγονός: Είμαστε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!

Διαιτητές: Καλέσης – Μητώνας.

Δεκάλεπτα: 20-18, 43-32, 52-50, 65-76.

ΑΠΣ ΚουΠα Κιλκίς (Τσάτσης): Πλάκα, Καπνίδης 3, Ποζίδης 21 (5), Σκάλε 2, Ψωμιάδης 2, Υφαντίδης 7 (1), Δαλαλέλης, Τσουλφαΐδης 3, Αραμπατζής, Μουστάκας 14, Ιωαννίδης 13, Κώττης.

ΓΑΣ Βαφύρας (Σαραπτσής): Σαραπτσής 2, Αραμπατζής 5, Ευαγγελόπουλος 17 (3), Ναβροζίδης 2, Μπατζάκης 6 (1), Κυπαρίσσης 7, Τζιόλης, Βαρβούτης 22 (1), Ντακαρέλας 3 (1), Γερομιχαλός 12 (4), Παπακώστας, Σκέντος.

Πηγή: basketball.vafiras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου