Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Του Μπάμπη Πεΐδη - Είναι ντροπή μια ολόκληρη χώρα να μην μπορεί να διοργανώσει σωστά έναν τελικό κυπέλλου! Και τελικός χωρίς κόσμο ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Συνηθίζουμε στην πανέμορφη, σύμφωνα με τα κάλλη και τις μοναδικές παραλίες της, χώρα μας, να ονοματίζουμε τον Ελληνικό λαό και την παρουσία μας στην Ευρώπη όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε μια κατάσταση η οποία μας ανεβάζει στα μάτια του κόσμου και κρύβει κάτω απο το ...χαλάκι τις ελλείψεις και τις αδυναμίες μας. Στον πολιτισμένο κόσμο όπως με άνεση και περηφάνια αναφέρουν στις βαρύγδουπες δηλώσεις τους οι "ατσαλάκωτοι" "κύριοι" που κατά καιρούς κυβερνούν την όμορφη χώρα μας.
Μια χώρα όμως που παρά τα κάλλη, την ομορφιά, την γεωγραφική της θέση και τις τεράστιες δυνατότητες της για να πρωταγωνιστεί στην Μεσόγειο, αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις το "κακό παιδί" και το "απολωλό πρόβατο" των υπολοίπων λαών της γηραιάς ηπείρου.

Μερίδιο στην ευθύνη έχουμε σίγουρα κι εμείς. Οι απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας.
Σε μια ευθύνη όμως,  που βαραίνει πρωτίστως όσους κυβερνούν και κυβέρνησαν αυτή την χώρα και τους ανθρώπους της, χωρίς να δείξουν ίχνος σεβασμού στην ιστορία της, τον πολιτισμό της και τις ίδιες τις ζωές αυτών των ανθρώπων.
Τα παραδείγματα πολλά, αμέτρητα στον τόπο μας, που θα μπορούσε να ήταν ο παράδεισος της γής και έχει μετατραπεί σε κόλαση δική μας.


Να πάμε στο σήμερα λοιπόν και σε μια κυβέρνηση που εκπροσωπεί όλη την Ελλάδα και υποτίθεται ότι λειτουργεί για το συμφέρον, τη φήμη και την αξιοπρέπεια της. Υποτίθεται.

Εγώ δε θα αναφερθώ στα παραπάνω, τα οποία παρακολουθώ, αντιλαμβάνομαι και σχολιάζω σαν ένας απλός πολίτης και σύμφωνα με την καθημερινή μου προσπάθεια να ζώ ώς καθημερινός, απλός άνθρωπος αυτής της χώρας, με τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μου και η ίδια η Ελλάδα στην επιβίωση μας.

Θα μιλήσω όμως για το ποδόσφαιρο. Για ένα άθλημα το οποίο υπηρέτησα επι σειρά ετών ώς ποδοσφαιριστής και βρίσκομαι στον χώρο του για περισσότερα απο 35 χρόνια.

Γίναμε παγκοσμίως ρεζίλι στον περσινό τελικό κυπέλλου Ελλάδος του Βόλου, γιατί κάποιοι δεν ήταν ικανοί να προβλέψουν το κακό και να προστατέψουν την όλη διοργάνωση.
Γίναμε και οι ίδιοι  μας μάρτυρες μιας αλήτικης συμπεριφοράς ανθρώπων που κάποιοι ονομάζουν φιλάθλους, οπαδούς κλπ.
Συγχωρήστε με αλλά αυτά τα αποβράσματα δεν έχουν καμία σχέση με το άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο. Ο φίλαθλος αγαπάει το άθλημα και το παρακολουθεί επειδή του αρέσει. Ο οπαδός αγαπάει την ομάδα του και την υποστηρίζει με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλεί μόνο το καλό και να λειτουργεί ώς προς το συμφέρον της. Όλα τα υπόλοιπα είναι ορισμοί τους οποίους δίνουν κάποιοι απλά για να δικαιολογούν την ανυπαρξία τους.

Όταν καταλάβουν (που το ξέρουν απλά έτσι τους βολεύει) ότι όλα αυτά τα αποβράσματα δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα στους φιλάθλους και τους οπαδούς των ομάδων και υπάρχουν εκεί μόνο για συγκεκριμένες ...αποστολές και λόγους, τότε ίσως ξαναδούμε ποδόσφαιρο στην πανέμορφη χώρα μας.

Όταν με ευκολία και με ελαφρά την καρδία ο κάθε άσχετος ιστορικά, ηθικά και αθλητικά υπουργός παίρνει την απόφαση να γίνει η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή της χώρας με άδεις κερκίδες, να ξέρετε ότι έχουμε όλοι μας χάσει.
Έχει χάσει το ποδόσφαιρο, ο σωστός φίλαθλος, ο καψούρης με την ομάδα του οπαδός, εμείς που αγαπάμε και υπηρετήσαμε το άθλημα και μια ολόκληρη Ελλάδα που φαίνεται αδύναμη και ανίσχυρη να διοργανώσει έναν πραγματικό τελικό.
Όλοι εμείς, χάσαμε απο μια μικρή ομάδα αποβρασμάτων που στόχο έχουν πάντα να τρομοκρατούν, να βρωμίζουν και να ασχημίζουν κάθε χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται.

Λυπάμαι πολύ αλλά αυτή δεν είναι η Ελλάδα.

Αυτός δεν είναι ο υπουργός θα έπρεπε να έχουμε για να φτιάξουμε το άθλημα που ψυχορραγεί. Ένας ανίσχυρος νομικός στην προκειμένη περίπτωση, που βάζει μπροστά τα νομικίστικα τρικ, το πολιτικό κόστος και την έκθεση της ΔΕΑΒ και τον κίνδυνο πιθανών επεισοδίων, για να κρυφτεί ο ίδιος και να γλιτώσει απο μια ενδεχόμενη σύρραξη στο γήπεδο.

Συγνώμη κύριε υπουργέ μου αλλά είστε πολύ λίγος. Κι εσείς και τα επιτελεία σας.
Και όπως πολύ σωστά αναφέρουν στα πανό τους οι φίλοι του ΠΑΟΚ, "Τελικός χωρίς κόσμο, Εκλογές χωρίς ψήφους"!

Εσείς μπορεί να φοβάστε πρίν τις εκλογές να πάρετε την ευθύνη και να διοργανώσετε έναν άξιο για την ιστορία και την δυναμική των δυο ομάδων τελικό αλλά κι εμείς βλέπουμε ότι:

Με τη στάση σας αφήνετε την τρομοκρατία να νικήσει την ποδοσφαιρική υγεία. Το μίσος να κυριεύσει απέναντι στην αγάπη και την αλητεία να κερδίσει το αθλητικό ιδεώδες.
Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε.
Δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο που εκπροσωπούμε.
Δεν είναι σωστό να αφήνετε την τρομοκρατία να κυριεύει τον κόσμο και να κυριαρχεί απέναντι στην υγεία και την ασφάλεια.
Δεν είναι σωστό να μην αφήσετε τον κόσμο να υποστηρίξει την ομάδα του.
Δεν είναι σωστό να μην αφήνετε τους σωστούς φιλάθλους και οπαδούς να χαρούν τη νίκη της ομάδας τους και να κλάψουν για την ήττα μέσα στο γήπεδο.
Δεν είναι σωστό να ξευτελίζετε τη χώρα με τις εικόνες του άδειου ΟΑΚΑ που θα κάνουν τον γύρο του κόσμου δείχνοντας ότι οι Έλληνες είμαστε κάφροι και η πολιτισμένη πολιτική μας ηγεσία δε μας βάζει στο γήπεδο να δούμε έναν τελικό κυπέλλου Ελλάδας.

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΕΝΑΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ!  ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΛΛΑΔΑ! 
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ!

Υ.Γ. Μιλάτε και για διοργάνωση πανευρωπαϊκού κλπ ενώ θα έπρεπε απλά να σιωπάτε...
Μπάμπης Πεΐδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου