Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

25η ΜΑΡΤΙΟΥ - Δουλειά στο όνειρο και την εξέλιξη

Εννιά μήνες λειτουργίας μετρά η “Ακαδημία 25η Μαρτίου Κατερίνης”, η οποία συγκέντρωσε -γρήγορα- την προσοχή γονέων και παιδιών του Νομού. Οι άνθρωποι, οι οποίοι συμμετέχουν καθημερινά στο πρότζεκτ, το οποίο καταρτίστηκε σε επαγγελματικά πρότυπα, έχουν όνειρα, τα οποία θα εκπληρωθούν μέσα από την εξέλιξη των ταλέντων κάθε ηλικίας, που έρχονται κοντά στη νέα προσπάθεια.

Το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση, εξέλιξη και κάπως έτσι αντιμετωπίζουν την κατάσταση οι επικεφαλής της προσπάθειας, γι' αυτό και προσέλκυσαν τριψήφιο αριθμό εγγραφών. Εντυπωσιακό στοιχείο, αν αναλογιστούμε τη χρονική διάρκεια λειτουργίας της Ακαδημίας.

Οι εμπνευστές

Στην κεφαλή βρίσκεται ο Λεωνίδας Μακρίδης, στο πλευρό του οποίου ξεκίνησε, αρχικά, ο προπονητής, Στέφανος Ταβουκτσής, για να προστεθούν στη συνέχεια οι Νίκος Τσαγκαλίδης και Γιώργος Αλεξίου.

Στο πλευρό τους βρίσκεται και ο ιθύνων νους της προσπάθειας, ατζέντης, Λεωνίδας Αθανασούλας, ο οποίος παράλληλα είναι και ο εκπρόσωπος της WyScout στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η “Ακαδημία 25η Μαρτίου Κατερίνης” προϋπήρχε στον ποδοσφαιρικό χάρτη της περιοχής, έκανε... διάλειμμα και, πλέον, επανιδρύθηκε, για να συντελέσει στην καλλιέργεια των ταλέντων και μελλοντικών ποδοσφαιριστών. Αλλωστε, η Πιερία έχει αναδείξει ουκ ολίγα ονόματα, τα οποία έκαναν μεγάλη καριέρα εντός και εκτός Ελλάδας.

Χτισμένη σε ευρωπαϊκά πρότυπα

Οπως προαναφέρθηκε, αυτή τη στιγμή, η Ακαδημία μετρά περί τα 100 άτομα, τα οποία επανδρώνουν τις ομάδες Κ-6, Κ-8, Κ-10, Κ-12, Κ-14 και Κ-16. Οπως καταλαβαίνετε, θέσεις υπάρχουν για παιδιά κάθε ηλικίας, ενώ η ανδρική ομάδα συμμετέχει στο ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα της Πιερίας.

Στόχος των υπευθύνων είναι να φέρουν νέα δυναμική στον χώρο του ποδοσφαίρου και μέσω των άρτιων και ευρωπαϊκών προτύπων να οργανώσουν την Ακαδημία.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν δημιουργηθεί εξειδικευμένα προγράμματα προπόνησης, προκειμένου τα παιδιά να αναπτύξουν και να εξελίξουν το ταλέντο τους, αποκτώντας αθλητική παιδεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως, δύο φορές τον χρόνο, διενεργούνται εργομετρικά σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρία, ώστε οι υπεύθυνοι να γνωρίζουν την κλινική εικόνα των αθλητών. Τα παιδικά όνειρα θέλουν... δουλειά και η δουλειά γίνεται στην “Ακαδημία 25η Μαρτίου Κατερίνης”.

 Νίκος Τσαγκαλίδης: “Καθημερινή βελτίωση”

Εκ των προπονητών, της Ακαδημίας, ο Νίκος Τσαγκαλίδης, μίλησε στη “Μ” για το εγχείρημα στο οποίο συμμετέχει ενεργά, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να εξελιχθούν και να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Κάτι τέτοιο γίνεται, εφόσον υπάρχουν οι σωστές βάσεις και στην Ακαδημία δουλεύουμε ασταμάτητα, ως προς το συγκεκριμένο κομμάτι.

 Η διοίκηση έχει ρίξει το βάρος στη βελτίωση των εγκαταστάσων, γι' αυτό, εκτός από το κεντρικό γήπεδο, όπου γίνονται οι προπονήσεις, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για κατασκευή γηπέδο 9Χ9.

 Οι ομάδες μας συμμετέχουν σε διάφορα τουρνουά, ενώ αναπτύξαμε συνεργασίες και με αρκετές ομάδες. Φιλοδοξούμε, δηλαδή, να λειτουργούμε σαν φυτώριο. Δεχόμαστε παιδιά κάθε ηλικίας, για να εξελίξουμε το ταλέντο τους και να τους ανεβάσουμε επίπεδο”.
Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου