Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης εξάρθρωσε οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών που σάρωνε ολόκληρη τη χώρα! Είχαν δολοφονήσει τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη

Ήταν μια  οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών που σάρωνε ολόκληρη τη χώρα. Η  συμμορία των Αλβανών που είχε δολοφονήσει τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά  στις 2 Απριλίου του 2018, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης κατάφεραν, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα, να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις οικιών, σε συνολικά 12 νομούς της Ελλάδας. Όπως δήλωσε ο Γενικός  Περιφερειακός Αστυνομικός  Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης,  η δράση τους εντοπίζεται κυρίως σε χωριά, όπου παραβίαζαν τις πόρτες ή τα παράθυρα σπιτιών και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική τους λεία να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα 4 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκονται ήδη κρατούμενοι σε καταστήματα κράτησης της Ελλάδας και του Βελγίου, κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων, για υπόθεση ανθρωποκτονίας έλληνα  επιχειρηματία που έγινε τον Απρίλιο του 2018 στην Κηφισιά Αττικής.

Εγκληματική οργάνωση

Σε δηλώσεις του ο  Προϊστάμενος  του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Αστυνόμος Α’ Πέτρος Τάνος, σημείωσε ότι για  την υπόθεση σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος 5 ατόμων για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Το πέμπτο μέλος  κρατείται σε κατάστημα κράτησης της χώρας για το αδίκημα της ληστείας.

Το ιστορικό

Αρχικά εξακριβώθηκε ότι 2 από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέρρηξαν οικία σε περιοχή της Παλλήνης Αττικής τον Ιανουάριο του 2018 και αφαίρεσαν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας 100.000 ευρώ, καθώς και ένα αυτοκίνητο με το οποίο πήγαν σε χωριά της Πιερίας και διέπραξαν μέσα σε λίγες ώρες συνολικά 6 διαρρήξεις οικιών, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι  ενεργώντας από κοινού τα 5 μέλη της οργάνωσης διέπραξαν από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018 ακόμα 62 κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα: από 16 σε Φθιώτιδα και Λακωνία, από 9 σε Μαγνησία και Αιτωλοακαρνανία, 7 σε Αργολίδα και από 1 σε Αρκαδία, Βοιωτία, Καρδίτσα, Λάρισα και Φωκίδα.

Πώς δρούσαν

Ως προς τον τρόπο δράσης τους εξακριβώθηκε ότι δρούσαν κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες, παραβιάζοντας τις πόρτες ή τα παράθυρα των σπιτιών, αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 328.700 ευρώ. Επίσης αφαίρεσαν και 2 οχήματα τα οποία εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους, μία κυνηγετική καραμπίνα και ένα υπηρεσιακό πιστόλι που αφαίρεσαν από σπίτι αστυνομικού.

Στο πλαίσιο των ερευνών για την πλήρη αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας, ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία από 2 αλλοδαπούς για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς και ενός ακόμη αλλοδαπού για παροχή συνδρομής σε εγκληματική οργάνωση.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου