Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Θα σπάσουν καρδιές στην τελευταία αγωνιστική της αυριανής και τελευταίας ημέρας!

Η 26η και τελευταία αγωνιστική στη Β΄κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας, αποτελεί σίγουρα μια σημαντική και ιδιαίτερη ημέρα για τις μισές σχεδόν ομάδες του φετινού πρωταθλήματος.

Τόσο στην ουρά, όσο και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα το ενδιαφέρον κορυφώνεται, με τις ομάδες που εμπλέκονται για να κρατηθούν στην κατηγορία ή για να μπούν στην 4άδα των πλέι-οφ ανόδου, να παίζουν ουσιαστικά το τελευταίο τους χαρτί.

Στην κορυφή Θερμαϊκός, Πιερικός Αστήρ και Μύτικας Λεπτοκαρυάς, ετοιμάζονται ήδη για την διαδικασία των πλέι-οφ, μέσα απο την οποία 2 ομάδες ακόμη θα ακολουθήσουν τον Βατανιακό στην Ά κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας
Απο εκεί και πέρα η Πίνδος του Α. Αγιάννη με Δόξα Μοσχοχωρίου, την Αναγέννηση Σβορώνου και τον Πιερικός Ρυακίων θα διεκδικήσουν την είσοδο στην τετράδα, με τον Καλλιθεακό να έχει 30 βαθμούς και να δείχνει πως μπορεί να μπεί και να ελπίζει άν φτάσει τους 33 με νίκη στο τελευταίο παιχνίδι (και να χάσουν όλοι οι υπόλοιποι διεκδικητές) αλλά αυτό δεν είναι εφικτό γιατί η Πίνδος είναι καλύτερη στα μεταξύ τους παιχνίδια (2-1 στην Καλλιθέα και 1-0 στον Α. Αγιάννη)

Πάμε να δούμε τι λέει η προκήρυξη της ΕΠΣ Πιερίας για την άνοδο:

β) Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 2η έως 5η θ’ αγωνισθούν για την άνοδο στην Α κατηγορία σε αγώνες pray off ως παρακάτω 
             
             2Χ5 στην έδρα του 2 και με ένα βαθμό Bonus στο 2
             Νίκη 2 άνοδος 2
             Ισοπαλία άνοδος 2
             Νίκη 5 δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο με ευθύνη Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ 

            5Χ2 σε ουδέτερη έδρα 
            Νίκη 5 άνοδος 5
            Ισοπαλία: άνοδος 2 όταν η βαθμολογική διαφορά του δεύτερου και του πέμπτου στη λήξη του κανονικού πρωταθλήματος είναι από τέσσερες (4) βαθμούς και πάνω.
Ισοπαλία: εάν η βαθμολογική διαφορά του δεύτερου και του πέμπτου είναι έως τρείς βαθμοί ο νικητής θα αναδεικνύεται μετά από παράταση και αν χρειασθεί και με τη διαδικασία των πέναλτι.
            Νίκη 2 άνοδος 2

           3Χ4 στην έδρα του 3 και με ένα βαθμό Bonus στο 3
           Ισχύει ότι και στην περίπτωση  2Χ5 όπου 2 το 3 και όπου 5 το 4

Απο εκεί και πέρα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ουρά και την 3η ομάδα που αποχαιρετήσει την κατηγορία. Ταύρος Ελάφου και Πρόοδος Π, Κεραμιδίου δεν κατάφεραν να παραμείνουν και Ατρόμητος, Απόλλων Λιτοχώρου, Όλυμπος Α. Σπυρίδωνα και Καλλιθεακός, ρίχνουν την τελευταία τους ζαριά με την ομάδα της Κατερίνης να είναι η μόνη που δεν κρατάει την τύχη της στα δικά της χέρια αφού δεν χρειάζεται μόνο δική της νίκη αλλά και ήττα μιας εκ των άλλων ομάδων που εμπλέκονται για να παραμείνει στην κατηγορία.

Πάμε να δούμε τι λέει η προκήρυξη της ΕΠΣ Πιερίας για τον υποβιβασμό:

. Τα τρία (3), τέσσερα (4)  ή πέντε (5), τελευταία στην βαθμολογία της κατηγορίας αυτής σωματεία υποβιβάζονται, και από την περίοδο 2019 – 2020 θα αγωνίζονται στη Γ΄ ερασιτεχνική κατηγορία.

        1.-Υποβιβασμός τριών (3) σωματείων: 
            Υποβιβάζονται στην Γ΄ ερασιτεχνική κατηγορία τα τρία (3)  τελευταία στη βαθμολογία σωματεία εάν δεν υποβιβασθεί κανένα σωματείο από την Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία.

        2.-Περίπτωση υποβιβασμού τεσσάρων (4) σωματείων: 
Υποβιβάζονται στην Γ΄ ερασιτεχνική κατηγορία τα τέσσερα (4) τελευταία στη βαθμολογία σωματεία εάν υποβιβασθεί ένα (1) σωματείο από την Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία.

Μεγάλα παιχνίδια περιλαμβάνει λοιπόν η τελευταία αγωνιστική, με το ενδιαφέρον να χτυπάει κόκκινο για άνοδο και παραμονή. Πάμε να δούμε την βαθμολογία και τα τελευταία παιχνίδια, με τις ομάδες να είναι χρωματισμένες σύμφωνα με την διαδικασία στην οποία εμπλέκονται.

Βαθμολογία
1.ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ 70
....................................................
2.ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ 54
3.ΠΙΕΡΙΚΟΣ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ 46
4.ΜΥΤΙΚΑΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ 39
5.ΠΙΝΔΟΣ Α.ΑΓΙΑΝΝΗ 33
...................................................
6.ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ 33
7.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ 32
8.ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ   31
9.ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΣ 30
10.ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ  29
.............................................................
11.ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ 28
12.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 27
13.ΠΡΟΟΔΟΣ Π.ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ 21
14.ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ 16

Επόμενη 26η (τελευταία) αγωνιστική
ΜΥΤΙΚΑΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ Π.ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ- ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ- ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ  - ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ - ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ - ΠΙΝΔΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου