Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Πρωταθλήτρια η Καβάλα του Δημήτρη Τόσκα!

Έρχονται άλλες εποχές για την Καβάλα. O AOK εξαργύρωσε την ανωτερότητα και υπεροχή του φέτος (παρότι σε μεγάλο διάστημα… κυνηγούσε το Νέστο Χρυσούπολης, τον οποίο προσπέρασε προς το φινάλε και οι “γείτονες” θα οδηγηθούν σε μπαράζ για την άνοδο), με το σημερινό 3-0 στην έδρα της Ασπίδας Ξάνθης να δίνει το έναυσμα για το πάρτι τίτλου.
Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη γυρνά στη Φούτμπολ Λιγκ, μετά από μια πενταετία στα… ερασιτεχνικά “αλώνια”.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ 8 ΓΚΡΟΥΠ

Οι “Αργοναύτες” στέφθηκαν πρωταθλητές στον 1ο όμιλο, με 66 πόντους, έναντι 65 του Νέστου και τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στην κατηγορία (σε 8 ομίλους, ανάμεσα σε 107 ομάδες), με 66 γκολ, αφού για λίγο… γλίστρησε η πρωτιά, με τον Ασπρόπυργο (σήμερα 5-0 τη Λέρνα) να έχει ένα παραπάνω, 67 γκολ ενεργητικό.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάνουν σπορ, στάδιο και υπαίθριες δραστηριότητες

ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

Παράλληλα, οι “γαλάζιοι” είχαν στις τάξεις του τον πρώτο σκόρερ του ομίλου, Κώστα Μαρκόπουλο, με 17 γκολ, αφήνοντας πίσω τους Σάββα Μουδούρογλου (16, από Αετό Οφρυνίου) και Παπαβασιλείου (13, Πανσερραϊκό).



“ΚΑΤΑΛΗΨΗ” ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ, ΟΛΑ… ΜΠΛΕ ΜΕ 600 ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ

Σαν στο… σπίτι τους έπαιζαν οι Καβαλιώτες με την Ασπίδα, από την “εκστρατεία” 600 φιλάθλων. Το όποιο άγχος “πέταξε” νωρίς, αφού στο 3´ ο Μαρκόπουλος με κεφαλιά έκανε το 0-1, σε κόρνερ του Γρ. Παπαδόπουλου. Στο 33´ από νέο φάουλ του Παπαδόπουλου, ο αρχηγός Βασίλης Γαβριηλίδης με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 0-2.

Το… κερασάκι στην “τούρτα”, για το τελικό 0-3 εν μέσω αποθέωσης, διαμόρφωσε στο 65´ με κοντινό σουτ ο Νίκος Βαλαβανόπουλος. Οι πρωταθλητές ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στη Θράκη, κάνοντας επίδειξη δύναμης, με χαμένες ευκαιρίες από τους Μαρκόπουλο (6´, 48´, 50´), Παπαδόπουλο (20´, 48´) και Γαβριηλίδη (35´), ενώ οι φιλοξενούμενοι ελάχιστα απειλήθηκαν.

*Πανδαιμόνιο επικράτησε με το “κλείδωμα” της ανόδου και του πρωταθλήματος για την ιστορική ομάδα της ανατολικής Μακεδονίας. Στους πανηγυρισμούς μεταξύ άλλων ήταν η Δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα και πολλοί υποψήφιοι των εκλογών που πλησιάζουν, ενώ ο κόσμος που γύρισε… κομβόι, ετοίμαζε αποθεωτική υποδοχή στην αποστολή.


ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Ζώτος, Χατζηπαππάς, Μερακλής, Κωτίδης (75` Κάτσης), Κυριαζίδης, Νταμπανλής ( 65` Νικολούδης), Χριστοφορίδης (68` Κούπας), Δογανίδης (76` Χατζηπαρασκευάς) , Σαββόγλου.

ΚΑΒΑΛΑ: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας, Κασμερίδης (43` λ.τ Τουμανίδης), Κέρθι, Βαλαβανόπουλος (65` Μπλιός), Γιατσίνοβιτς (70` Λίτσκας), Γαβριηλίδης (55` Θωμαϊδης), Παπαδόπουλος, Μαρκόπουλος.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου