Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Ευρωεκλογές, ποια Ευρώπη θέλουμε …

       Άρθρο  του Δημήτρη Μπέη
    Όλοι  θα θέλαμε μια Ευρώπη που θα έχει στον πυρήνα των πολιτικών της τον άνθρωπο. Να στηρίζεται σε αρχές και αξίες όπως: του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής ένταξης, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οι αξίες να  χαρακτηρίζονται από τον πλουραλισμό, την ανοχή, την εξάλειψη των διακρίσεων, την ελευθερία, την αδελφικότητα και την ισότητα. Στις αρχές της καλόπιστης συνεργασίας, της επικουρικότητας και της αναλογικότητας.
    Παράλληλα μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία  η ανάγκη για μια ισχυρή Ευρώπη είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Χρειαζόμαστε μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα μπορεί να ανταποκριθεί σε νέες οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές προκλήσεις, να αντιμετωπίσει νέες ευκαιρίες και απειλές.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια οικονομική ένωση. Έχει όμως μπροστά της να αντιμετωπίσει την πρόκληση της πολιτικής ένωσης σεβόμενη  την κουλτούρα του κάθε κράτους μέλους της, του ενιαίου στρατού , της αστυνομίας , του τραπεζικού συστήματος κ.α
Οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια  και ο τρόπος αντιμετώπισης του μεγάλου προβλήματος του μεταναστευτικού οδήγησαν ορισμένα κράτη να παλινδρομήσουν προς το εθνικό κράτος μιας και έκριναν ότι η ΕΕ δεν μπορεί να τους προστατεύσει και να δημιουργήσει το πλαίσιο όπου θα μπορούν να έχουν ένα ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο. Δημιουργήθηκε γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη δυνάμεων του λαϊκισμού που εναντιώνονται  στην Ευρώπη .  Η ενίσχυση δυνάμεων του ευρωσκεπτικισμού  που ζητούν την αποδυνάμωση της ΕΕ μπορεί να οδηγήσουν σε θλιβερές συνέπειες για όλους μας .
Η Ευρώπη έχει μπροστά της ένα μονόδρομο .
 Να κοιτάξει κατάματα τους Ευρωπαίους πολίτες και να μπορέσει να τους πείσει ότι :
1.μπορεί να τους προστατέψει από τους κινδύνους που υπάρχουν ή που πρόκειται να δημιουργηθούν στο μέλλον .
2.μπορεί να εξασφαλίσει στου Ευρωπαίους πολίτες τα κατάλληλα μέσα και πλαίσια για την ευημερία και την πρόοδο τους . 
Στις 26   Μαΐου  αποφασίζουμε ποια  Ευρώπη θέλουμε. Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες γιατί μέσα από την ενδυνάμωση των ευρωπαϊκών θεσμών θα διατηρήσουμε τα κεκτημένα αλλά θα θέσουμε και τα αιτήματα μας για μια καλύτερη Ευρώπη με κοινό όραμα , συνοχή και αλληλεγγύη . Μια Ευρώπη ισχυρή , Μια Ευρώπη των λαών της .
   Κάποιες φορές το διακύβευμα για τα κόμματα και τους πολιτικούς χώρους μπορεί να είναι διαφορετικό από το  διακύβευμα των πολιτών  .                   Στην συγκεκριμένη εκλογή όμως επειδή   θέλουμε  να υπηρετούμε τους πολίτες «το διακύβευμα αυτών των εκλογών ουσιαστικά στέκεται στο ερώτημα: πώς θέλει να προχωρήσει η Ελλάδα την επόμενη ημέρα, τι θέλουμε ακριβώς να συμβεί και αν πρέπει να διαιωνίζουμε μία πρακτική  η οποία μας γυρίζει στο παρελθόν ή να έχουμε μία πολιτική η οποία με σταθερά και συγκεκριμένα βήματα θα μπορέσει να βγάλει την πατρίδα μας και την οικονομία μας από αυτό το μεγάλο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται τα τελευταία χρόνια».
Μέσα από τις πολλές και καλές επιλογές των υποψηφίων ευρωβουλευτών  της ΝΔ  στέλνουμε μήνυμα ενδυνάμωσης της φωνής της Ελλάδος στην Ευρώπη , διεκδίκησης περισσοτέρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων ,επενδύσεων  , νέων  θέσεων  εργασίας  , βελτίωση του βιοτικού επιπέδου για τους πολίτες .
Σε περίπτωση που δεν προηγηθούν εθνικές εκλογές  οι ευρωεκλογές για την  ΝΔ όπως έχει τονίσει   ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν   χαρακτήρα δημοψηφίσματος .
Το μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρο : « τελειώσατε ήλθε η ώρα να φύγετε.»
Η ψήφος μας  δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι χαλαρή .

Μπέης  Δημήτριος
Ψυχοθεραπευτής – MSc
Υπ. Βουλευτής  το 2015/ Πολιτευτής  ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου