Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Σταύρος Ταρενίδης - Ρωτήσατε ποτέ το παιδί σας "πέρασες καλά αγόρι μου απόψε"?

Για την άσχημη εικόνα των ανεγκέφαλων γονέων που με τις συμπεριφορές τους δημιουργούν απαξιωτικές καταστάσεις και προβλήματα σε όλους όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό (πολύ περισσότερο στα ίδια τα παιδιά τους), έκανε αναφορά σε ανάρτηση στο χρονολόγιο του στο facebook ο γνωστός Κατερινιώτης διαιτητής μπάσκετ Σταύρος Ταρενίδης.

Τα λόγια του εύστοχα και σκληρά για την εικόνα που επαναλαμβάνεται στις κερκίδες των γηπέδων, με τους απαράδεκτους σε φιλοσοφία και επίπεδο γονείς, να στερούνται απο αθλητική παιδεία, να ισοπεδώνουν το αθλητικό πνεύμα και το διαχρονικά ισχυρό "ευ αγωνίζεσθαι", στον βωμό μιας εφήμερης επιτυχίας.

Ευτυχώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι λίγοι αλλά το άσχημο είναι ότι κάνουν συχνά τις εμφανίσεις τους στις κερκίδες των γηπέδων που διεξάγονται αγώνες τμημάτων υποδομής, τραυματίζοντας ανεπανόρθωτα τις ψυχές των παιδιών τους, τους νεαρούς αθλητές και τα αθλήματα στα οποία συμμετέχουν και εκπροσωπούν.

Δείτε λοιπόν τι έγραψε ο Κατερινιώτης διαιτητής, σε ένα κείμενο που μας βρίσκει 100% σύμφωνους στην εύστοχη τοποθέτηση του:

"Γονείς που δεν έχουν βιώσει τον αθλητικό ανταγωνισμό δεν ανέπτυξαν ποτέ τις διανοητικές δεξιότητες που απαιτούνται για έναν αθλητή.
Μάλλον βιώνουν τον αθλητικό ανταγωνισμό για πρώτη φορά μέσα από το πρίσμα των παιδιών τους.
Πιστεύουν ότι το παιδί τους αποτελεί μια δεύτερη ευκαιρία για να εξιλεωθούν από κάποια δικιά τους αθλητική ή προσωπική, ή οικογενειακή αποτυχία.

Έτσι ανεβαίνουν στα κάγκελα και βρίζουν αντιπάλους, διαιτητές, προπονητές, υπεύθυνους διοργάνωσης, (ακόμα και την ώρα της απονομής των μεταλλίων - ακόμα και αν έχουν κερδίσει) μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, με αποτέλεσμα, εκτός φυσικά να γίνονται περίγελος δημοσίως, να αποτρέπουν στο τέλος τα ίδια τους τα παιδιά να συνεχίσουν τον αθλητισμό.

Αγαπητοί γονείς
Τα τρία βασικά κίνητρα των παιδιών για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό είναι η ευχαρίστηση του παιχνιδιού, η κοινωνικοποιηση, και φυσικά να ικανοποιήσει και εσάς

Αν δεν μπορείτε να το καταλάβετε, καλύτερα την ώρα του αγώνα κάντε μια βόλτα, πιείτε έναν καφέ με την γυναίκα σας, πλύντε το αμάξι σας, , κάντε τα ψώνια σας στο σούπερ μάρκετ, κάντε sex,, ( αν δεν κάνετε παίξτε μια παρτίδα τάβλι).

Αλήθεια, μετά από κάθε παιχνίδι ρωτήσατε ποτέ το παιδί σας "πέρασες καλά αγόρι μου απόψε"?
Καλή σαρακοστή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου