Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Πρωτάθλημα ορεινού δρόμου - Κωνσταντίνεια. 10 Σχολεία και 23 Οργανώσεις στηρίζουν τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας!

Πρωτάθλημα ορεινού δρόμου - Κωνσταντίνεια 
Άρχισαν οι εγγραφές για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου και τους αγώνες "Κωνσταντίνεια" 2019, τη γιορτή της πόλης και των πολιτών της Δεσκάτης αλλά και των Γρεβενών, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

Η πόλη της Δεσκάτης φιλοξενεί τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωτάθληματος Ορεινού Δρόμου ενώ παράλληλα θα διεξαχθούν και τα Κωνσταντίνεια που εκτός των αγώνων 5χλμ, 10χλμ και 1000μ για παιδιά σε δημόσια οδό, περιλαμβάνουν και αγώνα Ορεινού τρεξίματος για ανεξάρτητους δρομείς που διεξάγεται παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου.

Τους αγώνες διοργανώνουν, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, ο Δήμος Δεσκάτης και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δυτ. Μακεδονίας, με τοπικούς χορηγούς και υποστηρικτές, τον ΕΟΣ δεσκάτης.

Η προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, το έντυπο συμμετοχής καθώς και οι κανονισμοί του Πρωταθλήματος δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα τους ΣΕΓΑΣ (Αγώνες-Προκηρύξεις) αλλά μπορείτε και να τις δείτε ΕΔΩ

Οι αγώνες απευθύνονται σε όλους τους πολίτες, από ηλικία 10 ετών και μεγαλύτερους – μεγαλύτερες. Τους προτρέπει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, μέσα από την άθληση και τη συμμετοχή τους ως δρομείς και περιπατητές, αλλά και ως εθελοντές και θεατές των αγώνων.

Οι αγώνες αυτοί δεν αποτελούν μόνο ένα αθλητικό γεγονός, αλλά δράσεις που αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας μέσα από την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των πολιτών και τον κοινωνικό χαρακτήρα που τους προσδίδει η στήριξη – μέσα από τη διοργάνωση – της ΜΚΟ ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις διαδρομές, που οι συμμετέχοντες μπορούν να τις διασχίσουν με όποιο τρόπο επιθυμούν ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ αλλά και ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ, απολαμβάνοντας το όμορφο τοπίο και τη φύση, αλλά και το χειροκρότημα και την υποστήριξη των θεατών στη διάρκεια της διαδρομής και του τερματισμού τους, στην Κεντρική πλατεία της Δεσκάτης.

• ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
09.00: Αγώνας 16χλµ Ορεινό Τρέξιμο (Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν γεννηθεί το 1999 ή μεγαλύτεροι-ες)

11.00: Αγώνας 10χλµ (Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν γεννηθεί το 2003 ή μεγαλύτεροι-ες)

11.05: Αγώνας 1.000μ.Παιδιών (Μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά της Δ΄, Ε΄& ΣΤ΄ τάξης δημοτικού - γεννημένα το 2007, 2008, 2009)

12.15: Αγώνας 5χλµ (Μπορούν να συμμετάσχουν γεννηθεί το 2006 ή μεγαλύτεροι-ες)

• ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
- Δημαρχείο Δεσκάτης (1ος όροφος - Γραφείο Δ.Ε.Π.Α.Π.) : Δευτέρα – Παρασκευή, 09.00-13.00 ή στο e-mail : dimosdes@otenet.gr και fax : 2462 351105

Γραφεία Ε.Α.Σ. Δυτ. Μακεδονίας, Αγ. Αθανάσιου 36, 52100 , Καστοριά: Δευτέρα – Παρασκευή, 09.00-13.00 ή στο e-mail: segas-dm@otenet.gr και fax: 24670 23746
Επίσης η εγγραφή γίνεται και ηλεκτρονικά στο: https://dimos-deskatis.gr
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ


ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 
10 Σχολεία και 23 Οργανώσεις στηρίζουν τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Δέκα σχολεία θα στηρίξουν έμπρακτα τον 8ο Ημιμαραθώνιο με εκατοντάδες μαθητές να συμμετέχουν ως εθελοντές στη γιορτή της Αθήνας.

Η γιορτή της Αθήνας πλησιάζει.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου χιλιάδες δρομείς και πολίτες θα γεμίσουν τους δρόμους της πόλης αλλάζοντας εντελώς την εικόνα της για πολλές ώρες. Ανάμεσα σε αυτούς που θα βρεθούν εκείνη της μέρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα είναι και εκατοντάδες μαθητές.

Δέκα σχολεία επέλεξαν να στηρίξουν το πρόγραμμα εθελοντισμού του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε πολλούς μικρούς μαθητές να ζήσουν από κοντά μία μοναδική εμπειρία. Μέσα από τη συμμετοχή τους στον αγώνα τα παιδιά έρχονται ακόμα πιο κοντά στον αθλητισμό διασκεδάζοντας, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν νέες φιλίες.

Φυσικά, από τη συμμετοχή τους στο εθελοντικό πρόγραμμα θα μάθουν και άλλα πράγματα τα οποία θα τους φανούν ιδιαίτερα σημαντικά στη ζωή τους. Δύο εξ αυτών είναι η ενδυνάμωση του πνεύματος της ομαδικότητας και της συνεργασίας, αλλά και η εκμάθηση της σημαντικότητας του τρίπτυχου Συνεισφορά – Αλληλεγγύη - Αλτρουισμός.

Η παρουσία τους στον Ημιμαραθώνιο θα βοηθήσει τους νεαρούς μαθητές να επιταχύνουν την ανάπτυξη των ηγετικών τους δεξιοτήτων και να αποκτήσουν θάρρος, επικοινωνία, δημιουργικότητα, ομαδικότητα, ανεξαρτησία, αυτοπεποίθηση και υπομονή.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι μικροί μαθητές θα πάρουν και βεβαιώσεις για τη συμμετοχή τους το οποίο μετέπειτα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μετέπειτα στο Βιογραφικό τους σημείωμα.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων

Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα

2ο ΓΥΜΝ. ΓΛ. ΝΕΡΩΝ

Ιόνιος Σχολή (ΙΒ ΔΙΠΛΩΜΑ)

6ο Γυμνάσιο Αθηνών

2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ο ΠΛΑΤΩΝ (IB ΔΙΠΛΩΜΑ)

Λεόντειος Σχολή Ν. Σμύρνης

3ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Σ.Π.Α)

Εθελοντές: Η κινητήρια δύναμη του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας

Άνθρωποι κάθε ηλικίας μεμονωμένα, αλλά και πολλές εθελοντικές ομάδες στηρίζουν τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου χιλιάδες άνθρωποι θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας για να συμμετάσχουν στον 8ο Ημιμαραθώνιο. Ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος της Αθήνας (ο οποίος εκπροσωπείται μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθήνας- ΟΠΑΝΔΑ) διοργανώνουν την ετήσια γιορτή της πόλης στην οποία θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 23.000 δρομείς στις τρεις αποστάσεις (Ημιμαραθώνιος, 5χλμ., 3χλμ.), ενώ αυξημένη θα είναι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η συμμετοχή των δρομέων από το εξωτερικό.

Για να στεφθεί σε επιτυχία η διοργάνωση για μία ακόμα χρονιά, είναι απαραίτητη η συμβολή χιλιάδων εθελοντών. Άνθρωποι κάθε ηλικίας μεμονωμένα, αλλά και πολλές εθελοντικές ομάδες με το έργο τους και την καλή τους διάθεση, συμβάλλουν αποφασιστικά στη διεξαγωγή του αγώνα. Παράλληλα, στέλνουν κι ένα σπουδαίο μήνυμα για τη σημασία της προσφοράς.

Βασιζόμενο στις αρχές της ανιδιοτελούς προσφοράς, το πρόγραμμα Εθελοντισμού του Ημιμαραθωνίου Αθήνας εμπνέει μια μεγάλη και ενθουσιώδης ομάδα εθελοντών που μέσα από τις θέσεις που κατέχουν την ημέρα του αγώνα προσφέρουν υψηλή ποιότητα υπηρεσιών στους δρομείς χαρίζοντας ζεστά χαμόγελα υποστήριξης σε όλους.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα Εθελοντισμού του Ημιμαραθωνίου πατήστε εδώ (https://athinahalfmarathon.gr/index.php/el/volunteers-gr)

Αναλυτικά οι εθελοντικές ομάδες που συμμετέχουν στον 8ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
RSF
Ελληνική Διασωστική Ομάδα Κορυδαλλού
Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων
Επιστημονική Εταιρεία Αθλητικής Οδοντριατικής
Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής
Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων
Παγκρήτιος Ένωσις
Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών
Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχια 2004+
Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα
Ιόνιος Σχολή
Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων
Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης
Εκπαιδευτήρια ο ''ΠΛΑΤΩΝ''
2ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών
6ο (πρώην ΣΤ΄) Γυμνάσιο Αθηνών
GPSF – Greek Pharmaceutical Students’ Federation
Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού - Αχαρνών
Εθελοντές πολιτικής προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας
V Strom Riders Hellas
Ποδηλατό-δραση
Εθελούσιοι - Εθελοντές αθλητισμού - πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου