Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Μπάμπης Πεΐδης - Οι προσευχές των παικτών του Εθνικού Κατερίνης να μην βρέξει και η μπάλα που θα ρίξει τα κλαδιά στα κεφάλια των παικτών στο Κεραμίδι!

Επιτέλους ξεκίνησαν να γίνονται κάποια πράγματα στην όμορφη περιοχή μας. Οι εκλογές δεν έφεραν μόνο φωτογραφίες, πίτες, χορούς και πανηγύρια με όλους εμάς τους εκτεθειμένους στην διαδικασία να παρελαύνουμε αλλά δημιούργησαν και διάθεση υλοποίησης κάποιων έργων που μπορεί να είχαν εξαγγελθεί χωρίς όμως ποτέ να ξεκινήσουν ή να αποπερατωθούν.
Κάποιοι στην "πιάτσα" της πόλης μας λένε, ότι νομίζουν οι υπεύθυνοι φορείς πως μας δουλεύουν λόγω του τάιμινγκ που διάλεξαν για να λειτουργήσουν, εγώ όμως το βλέπω θετικά απο την άποψη ότι γίνονται πράγματα τα οποία θα μείνουν και θα διευκολύνουν στην καθημερινότητα τους, τους δημότες της περιοχής μας, εμάς, τα παιδιά μας και αργότερα τα εγγόνια μας.
Τώρα θα μου πείς γιατί δε τα έκαναν νωρίτερα και θα πώ πως ειλικρινά δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος για να δώσω τις ανάλογες απαντήσεις.

Το σίγουρο πάντος σε αυτό το θέμα είναι ότι ο κόσμος δεν τρώει "παραμύθι". Ξέρει, έχει υπομονή και περιμένει. Όπως και υπομένει εδώ και τόσο καιρό.

Εγώ δεν είμαι ειδικός και δε θα κάνω αναφορά ούτε για τον ΧΥΤΑ, ούτε για το κυνοκομείο, ούτε για το Πλατανόδασος, ούτε για τις ανεμογεννήτριες ούτε, ούτε, ούτε κλπ κλπ...  
Γνωρίζω κάποια πράγματα αλλά δεν είμαι ειδικός και θα προτιμήσω να μείνω στον χώρο μου και στις εμπειρίες μου.
Θα μείνω στο γήπεδο του Σταθμού στο οποίο αγωνίζεται ο ιστορικός Εθνικός Κατερίνης του οποίου είχα την χαρά και τιμή να φορέσω τη φανέλα και να στεφτώ κυπελλούχος ερασιτεχνών Ελλάδος. Ένα γήπεδο στο οποίο μπαίνουν οι ποδοσφαιριστές στον χώρο των αποδυτηρίων μόνο με ...βατραχοπέδιλα όταν βρέχει πολύ και τα νερά δεν έχουν έξοδο για να απομακρυνθούν.


Θα μείνω στο γήπεδο της 25ης Μαρτίου που άφησαν οι αρμόδιοι να "καεί" όταν το γήπεδο έμεινε χωρίς νερό και στέρεψε ο πέλεκας απο τον οποίο ποτίζονταν το γήπεδο το καλοκαίρι και ο νέος περιφερειακός δρόμος "κατάπιε" την γεώτρηση. 

Θα μιλήσω για το δημοτικό γήπεδο του Β΄ΔΑΚ, με έναν αγωνιστικό χώρο που θα έπρεπε να είναι στολίδι και λόγω ιστορίας αλλά και λειτουργικότητας. Όταν ο καιρός χαλάει όμως, ούτε προπόνηση, ούτε αγώνας κάτω απο ιδανικές συνθήκες μπορεί να γίνει.

Θα μιλήσω για το γήπεδο του Εθνικού Ν. Κεραμιδίου με τις αμέτρητες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για το κλάδεμα των δέντρων που δημιουργούν πρόβλημα στην διεξαγωγή των αγώνων και των προπονήσεων με κίνδυνο ακόμη και τον τραυματισμό φιλάθλων και παικτών όταν οι μπάλες βρίσκουν τα σπασμένα κλαδιά στους αγώνες και τις προπονήσεις.

Έχω κι άλλα να πω και να δείξω αλλά σιγά σιγά, όλα στην ώρα τους.

Για τα δυο κλειστά γυμναστήρια δε θα πώ τίποτα γιατί απάντησαν οι υπεύθυνοι. Έρχονται οι προβολείς με τη νέα εγκατάσταση (η υπόσχεση έλυσε και το πρόβλημα του φωτισμού) στο τριτοκοσμικό εμφανισιακά και λειτουργικά Β΄ΔΑΚ, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα μετατραπεί απο χώρος λασποθεραπείας το νέο κλειστό στον Σταθμό, σε κανονικό γήπεδο που τιμά την πόλη και τους ανθρώπους της.
Σας παρουσιάζω και μια εικόνα του Β΄ΔΑΚ, την οποία αντικρίσαμε και συζητήσαμε πολλές φορές εκεί με τους ανθρώπους των συλλόγων που το χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους. Οι φωτογραφίες είναι απο την ιστοσελίδα ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ:

Είναι ντροπή αυτές οι εικόνες και συνέβησαν. Δεν είναι λόγια για να μπαλώσουν την ανυπαρξία των υπευθύνων, δεν είναι οι προβολείς που έρχονται με καράβι απο την ...Κίνα, και σίγουρα δεν είναι καταστάσεις που τιμούν κανέναν απο όλους εμάς που αγαπάμε τον αθλητισμό και κινούμαστε στον χώρο.

Μου άρεσε και η αναφορά στο "κλειστό" κολυμβητήριο. Ευτυχώς πλέον είναι ανοιχτό και ελπίζω να μην κινείται κι αυτό στα πλαίσια τους προγράμματος της προεκλογικής εκστρατείας των υπευθύνων και να παραμείνει για πάντα έτσι.

Τέλος για να ολοκληρώσω την σύντομη τοποθέτηση μου, θα ήθελα να πώ πως με λυπεί που έβαλαν να μου ...γαβγίσει ένας υπάλληλος του δήμου Κατερίνης. Ένας άνθρωπος που μεταξύ άλλων αμείβεται και απο ...εμένα (και όλους τους δημότες) , δεν ξέρει κάν που πέφτουν τα γήπεδα και τα γυμναστήρια της περιοχής μας. 
Άν το έκανε μόνος του, το παραλήρημα του έχει μια λογική γιατί ξέρει ότι έρχεται η ώρα που θα επιστρέψει εκεί που ήταν πρίν αναλάβει τη θέση την οποία κατέχει αυτή τη στιγμή.
Άν πάλι τον έβαλαν τα αφεντικά του, θα πρέπει να τον ενημερώσουν ότι όταν έπαιζα μπάλα, άκουγα τα "γαλλικά" απο 3-4-5 χιλιάδες κόσμο επειδή σε αυτό που έκανα ήμουν καλός και η ομάδα μου κέρδιζε. Οπότε μπορεί να καταλάβει πόσο ακούω κι αυτόν, τα ευκόλως εννοούμενα, παραλείπονται...

Η αλήθεια είναι μια.
Υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν και πρέπει να γίνουν στον χώρο του αθλητισμού.
Βολέματα, πελατειακές-φιλικές και δημόσιες σχέσεις είναι καλές όταν τα πάντα γίνονται για το συμφέρον των πολλών και λύνουν σημαντικά προβλήματα του χώρου που εκπροσωπείς και είσαι υπεύθυνος. Όλα τα υπόλοιπα είναι να έχουμε να λέμε.
Και τα πολλά τα λόγια, είναι φτώχεια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου