Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

Εισήγηση για υποβιβασμό των ΟΦΗ και Αιγινιακού!

Τον υποβιβασμό του ΟΦΗ εισηγείται στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ το ερευνητικό τμήμα της επιτροπής για το αδίκημα της δωροδοκίας στον περσινό αγώνα με τον Αιγινιακό!

Τον υποβιβασμό του ΟΦΗ εισηγείται στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ το ερευνητικό τμήμα της επιτροπής που διαπίστωσε ότι τέλεσε το αδίκημα της δωροδοκίας στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Αιγινιακό την περασμένη περίοδο!! Το ματς έγινε στις 12 Νοεμβρίου 2017 και ο ΟΦΗ επικράτησε 6-0, αφού προηγήθηκε 4-0 στο πρώτο ημίχρονο.
Ο ΟΦΗ κλήθηκε σε απολογία από την επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ, με πολύ βαρύ κατηγορητήριο που ισοδυναμεί με εξόντωση αν υπάρξει μετουσίωσή του στις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές. Επιπλέον από την έρευνα προέκυψε ότι ο τότε πρόεδρος του ΟΦΗ, Φώτης Τσάλος συμφώνησε με το Γιάννη Νώπα, πρόεδρο του Αιγινιακού και μέσω αυτού με τους ποδοσφαιριστές Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου να χάσει ο Αιγινιακός το παιχνίδι με διαφορά τριών τερμάτων. Σκοπός της συμφωνίας ήταν η αποκομιδή οφέλους από το στοίχημα και αντίστοιχα του βαθμολογικού οφέλους για τον ΟΦΗ.

Το ερευνητικό τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας, εισηγείται για τον ΟΦΗ-αλλά και τον Αιγινιακό που είναι τελευταίος στο πρωτάθλημα της Football League- τις ποινές.

Υποβιβασμού, 2. Αφαίρεσης έξι βαθμών από το πρωτάθλημα που θα δικαιούται να μετέχει και 3. Πρόστιμο 3.150.000 ευρώ.

Αν γίνει δεκτή η εισήγηση τότε ο ΟΦΗ θα υποβιβαστεί στη νεοσύστατη Super League 2 και θα πρέπει να αρχίσει το νέο πρωτάθλημα με μείον έξι βαθμούς. Παράλληλα το πρόστιμο είναι υπέρογκο και προκαλεί εικόνα διάλυσης.

Αντίστοιχες επιπτώσεις σε χαμηλότερη κατηγορία έχει ο Αιγινιακός.

Η ερευνήτρια εισηγείται ακόμη την επιβολή ποινών:

Στον πρώην πρόεδρο του ΟΦΗ Φώτη Τσάλο και το μέλος του εμπορικού τμήματος Γιώργο Πηρουνάκη την ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και πρόστιμο 230.000 ευρώ στον καθένα.

Ανάλογη ποινή εισηγείται για τον πρόεδρο του Αιγινιακού Γιάννη Νιώπα και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου, ενώ για τον διερμηνέα της ΠΑΕ Αλέξανδρο Μαχαιρίδη αλλάζει μόνο το πρόστιμο που περιορίζεται σε 200.000 ευρώ. Για τους τρεις ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού υπάρχει πρόσθετα η ποινή απαγόρευσης εισόδου εφόρου ζωής στους αγωνιστικούς χώρους.

Πέρα από το αθλητικό υπάρχει και το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, καθώς έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας (Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους) προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αναφέρει πως υπάρχουν «σοβαρές ενδείξεις για δωροδοκία και δωροληψία».
Πηγή:  iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου