Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Μεγάλες επιδόσεις για Σοφία Θεοδώρου και Χριστίνα Μόσχη σε διεθνείς αγώνες - Δηλώσεις Γιώργου Γραμμενόπουλου!

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΕΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ 22-27/01/2019-ΜΟΝΑΧΟ
Με αφορμή την πρόσφατη  συμμετοχή των δύο σκοπευτριών του «ΑΡΧΕΛΑΟΥ»  Θεοδώρου Σοφίας  και την διάκριση της  Χ. Μόσχη με  την κατάληψη της τέταρτης θέσης στον διεθνή αγώνα αεροβόλων όπλων  στο Μόναχο στις 22-27/01/2019 μιλήσαμε με τον προπονητή τους Γ. Γραμμενόπουλο για τα συμπεράσματα των αγώνων.

ΕΡ: Την περιμένατε αυτή την επιτυχία της Χριστίνας  δεδομένου ότι ήταν και ο πρώτος αγώνας της στο εξωτερικό
Κοιτάξτε, ο στόχος όπως τον είχαμε προσδιορίσει και πριν τον αγώνα ήταν η προσέγγιση του ατομικού της ρεκόρ το οποίο ήταν είδη υψηλό. Δεδομένου ότι το κατέρριψε την οδήγησε ψηλά στην κατάταξη και στην είσοδό της στον τελικό. Διαχειρίστηκε τον τελικό με ψυχραιμία και ήρθε το αποτέλεσμα.

ΕΡ:Φάνηκε πολύ ψύχραιμη για την ηλικία της
Η Χριστίνα  είναι μια ικανότατη σκοπεύτρια που στηρίζει πολλά στο κοφτερό μυαλό της. Όταν τα πράγματα γίνονται πιεστικά το χρησιμοποιεί αποτελεσματικά και καρπώνεται τα αποτελέσματα.

ΕΡ:Πως μπορεί ένας αθλητής ,παρά την πίεση των τέτοιων αγώνων  να βελτιώνει το Πανελλήνιο ρεκόρ, και μάλιστα δυο φορές σε δυο μέρες.
Αυτό έχει να κάνει με την προετοιμασία, τις άριστες συνθήκες του αγώνα,.την οργάνωση της αποστολής και το ισχυρό κίνητρο διάκρισης. Η  κατάρριψη του αποδεικνύει ότι η προετοιμασία πήγε όπως την σχεδιάσαμε για να παρουσιάσουμε τη μέγιστη απόδοση τις μέρες του αγώνα. Η διπλή κατάρριψη αποκλείει απλά  κάθε σκέψη για τυχαία επίδοση.

ΕΡ:Το μέλλον της Χριστίνας?
Το μέλλον της είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα  τον Μάρτιο στην Κροατία όπου θα πάρουμε μέρος. Το είπα και στην ίδια ότι τον θεωρώ το σημαντικότερο αγώνα που  έχει δώσει και που θα δώσει σ΄όλη της την διαδρομή .Το αποτέλεσμά του νομίζω ότι θα καθορίσει και το μέλλον της ως σκοπεύτρια .Θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε και θα παλέψουμε με όλη μας τη δύναμη. Πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά.

ΕΡ:Η άλλη μας σκοπεύτρια η Θεοδώρου Σοφία πως τα πήγε?
Η Σοφία πέτυχε την υψηλότερη επίδοση που κατάφερε σκοπευτής ή σκοπεύτρια αεροβόλου  τυφεκίου σε διεθνή αγώνα. Η  τελική της κατάταξη δεν ήταν καλή, αλλά αυτό οφείλεται κατά τη γνώμη μου σε τεχνικά θέματα που έχουν να κάνουν με το τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε. Τα περιέγραψα στην τεχνική επιτροπή της ομοσπονδίας στην απολογιστική έκθεση των αγώνων για την επίλυσή τους. Δεν έχει νόημα  ν΄αναφερθούμε σ΄αυτά πιο αναλυτικά. Εξάλλου η ικανότητά της ως σκοπεύτρια  είναι δεδομένη.

ΕΡ:Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι ?
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους προπονητές Νίκο Μίχα και Νίκο Βουδούρη για την φιλοξενία που παρείχαν στις σκοπεύτριες μας κατά την περίοδο της προετοιμασίας στους χώρους των σκοπευτηρίων τους. Και βεβαίως τον Τάσο Κορακάκη που όχι μόνο μας φιλοξένησε στο πανέμορφο προπονητήριο στη Δράμα για τις ανάγκες προετοιμασίας ,αλλά στάθηκε  ακούραστος δίπλα μας σ΄όλη τη διάρκεια των αγώνων , πραγματικός φίλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου