Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Ρεκόρ καριέρας για τον Κατερινιώτη αρχηγό του ΠΑΟΚ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ήταν “το Α και το Ω” της νίκης του ΠΑΟΚ στη Ρόδο, αγωνιζόμενος μάλιστα αποκλειστικά στο “5”. Ενδεικτική της δουλειάς που έκανε ήταν η επίδοση των τεσσάρων κοψιμάτων του κι ενώ στις επτά προηγούμενες εμφανίσεις του είχε συνολικά δύο. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι, ο Μαργαρίτης είχε τρεις τάπες.

Οι τέσσερις τάπες που είχε, έχουν όμως και ξεχωριστή, στατιστική αξία για τον διεθνή άσο αφού συνιστούν ρεκόρ καριέρας στην Betshop Basket League. Είχε τρεις στο αντίστοιχο περσινό ματς της Ρόδου, στο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ με το Λαύριο Aegean Cargo της σεζόν 2016-17 και στο εκτός έδρας ματς με τον ΚΑΟΔ της περιόδου 2013-14.

Ο αρχηγός του Δικεφάλου παράλληλα, ισοφάρισε τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις του με 14 πόντους και τρεις ασίστ -τις ίδιες είχε και κόντρα στην Κύμη.

Έχοντας 4/7 δίποντα, ο Μαργαρίτης ξεπέρασε τα 400 εύστοχα στην κατηγορία. Έχει πλέον 401/759 (52,83%).

*Ο Τζαμάλ Τζόουνς, εκ των κορυφαίων του ΠΑΟΚ, σημείωσε 13 από τους 16 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο και τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 4/4 τρίποντα για να ισοφαρίσει την κορυφαία επίδοση της φετινής Betshop Basket League. Την ίδια είχαν στις προηγούμενες αγωνιστικές ο Ντιβόν Ουάσινγκτον της Κύμης και ο Αλέξης Σπυριδωνίδης του Χολαργού στην 1η αλλά και ο Γιάννης Αθηναίου του ΠΑΟΚ στην 3η αγωνιστική.

Ο Αμερικανός ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ του με τους 16 πόντους, αφού την ίδια επίδοση είχε σημειώσει και στην πρεμιέρα με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

*Ατομικά ρεκόρ περιόδου είναι για τον Σταύρο Σχίζα τα έξι ριμπάουντ και οι τρεις ασίστ που είχε κόντρα στην περσινή ομάδα του, αφού οι προηγούμενες καλύτερες επιδόσεις του ήταν τα τρία ριμπάουντ -κόντρα στον Ήφαιστο- και οι δύο ασίστ -κόντρα σε ΑΕΚ και Χολαργό.

*Ο Λίνος Χρυσικόπουλος μπήκε στην πρώτη 20άδα των παικτών του ΠΑΟΚ με τα περισσότερα παιχνίδια Πρωταθλήματος στην Betshop Basket League. Έφτασε τα 79 και ξεπέρασε τον Χρήστο Τσέκο που είχε 78 στην πενταετία 1992-97.

Ακόμη μπήκε στην πρώτη 30άδα των σκόρερ του ΠΑΟΚ. Με τους πέντε πόντους του στο “Βενετόκλειο”, έφτασε τους 575 με τον Δικέφαλο και προσπέρασε τον Άντονι Μπόντερ (570) και τον Φράνκι Κινγκ (573).

*Την κορυφαία φετινή επίδοση του με πέντε ασίστ ισοφάρισε ο Φιλ Γκος. Τόσες είχε και κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Με αυτές έγινε ο 8ος ξένος πασέρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ αφού έφτασε τις 106 και ξεπέρασε τον Μπιλ Έντουαρντς.

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις του τόσο με τα εννιά κλεψίματα -τόσα είχε και κόντρα στην Κύμη- όσο και με τις πέντε τάπες του -τον ίδιο αριθμό είχε και απέναντι στον Πανιώνιο.
Πηγή: esake.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου