Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, για έκτη μέρα, αντιμετωπίζει τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και του παγετού που συνεχίζονται να καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην Πιερία

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
«Η διεύρυνση του οδοστρώματος κυκλοφορίας με την απομάκρυνση του συσσωρευμένου χιονιού αλλά και η ρήξη άλατος για την ελαχιστοποίηση των φυσικών παραμέτρων διατήρησης του πάγου στο οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι το κύριο μέλημά μας, ώστε να εξασφαλίσουμε την ασφαλέστερη – κατά το δυνατόν – διέλευση των οχημάτων»

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, για έκτη συνεχόμενη ημέρα, με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα, ασταμάτητα επιχειρεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώθηκε στην Πιερία.

Ούτε η κούραση των ανθρώπων, ούτε οι αβαρίες στα μηχανήματα μπόρεσαν να επιβραδύνουν τις πυρετώδεις εργασίες που καταβάλλονται, προκειμένου να διατηρηθεί ανοικτό το οδικό δίκτυο και να γίνεται με ασφάλεια η μετακίνηση των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την διατήρηση της προσπελασιμότητας του οδικού δικτύου της Π.Ε. Πιερίας στα σημεία:

Κάτω Μηλιά – Φωτεινά – Άγιος Δημήτριος – Όρια νομού

Τρίλοφος – Ρυάκια – Καστανιά – Κολινδρός

Σημειώνεται ότι προσπελάσιμος είναι ο δρόμος προς Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης για τη διευκόλυνση όλων των ασθενών και συνοδών τους.

Επισημαίνεται ότι, η καθαριότητα των δρόμων μέσα στους οικισμούς είναι ευθύνη των Δήμων.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας:
ενημερώνει ότι για περισσότερες λεπτομέρειες παρέχονται από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr), με έκτακτες ανακοινώσεις για κάθε μεταβολή του καιρού.
συμβουλεύει τους κατοίκους της Πιερίας να καλούν τον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «112» για όλες τις περιπτώσεις Έκτακτης Ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου