Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Δήμος Κατερίνης: Επιχειρησιακή δράση και αυξημένη επιφυλακή και στη διάρκεια της νύχτας για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων & παγετού

Σε όλη την έκταση των διοικητικών ορίων του Δήμου Κατερίνης, με βάση τον σχεδιασμό πολιτικής προστασίας, με το μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο διαθέτουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου επιχειρούν μέχρι και αυτή την ώρα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό.

Περίπου 80 τόνοι αλατιού έχουν πέσει ήδη στους δρόμους, 34 ειδικά εξοπλισμένα οχήματα (9 μηχανήματα έργου τύπου JCB, 3 αποχιονιστικά με μαχαίρι και αλατιέρα, 4 τρακτέρ με μαχαίρι, 4 τρακτέρ με αλατιέρα, 3 grader, 3 υδροφόρες, 1 φορτωτής, 4 φορτηγά, 3 οχήματα μεταφοράς προσωπικού και καυσίμων) καθώς και μηχανήματα ιδιωτών, επιχείρησαν και σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες, για να θέσουν υπό έλεγχο τις συνέπειες της κακοκαιρίας, ενώ σε όλη τη διάρκεια της νύκτας θα δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση του παγετού.

«Για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων τυχόν προκύπτουν λόγω των καιρικών συνθηκών στο οδικό δίκτυο ευθύνης μας, ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης, ο οποίος λειτουργεί με βάση τον σχεδιασμό πολιτικής προστασίας και τον συντονισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη παραμένει σε επιφυλακή και επιχειρησιακή δράση σε όλη τη διάρκεια της νύχτας» σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος.

Ο Δήμος Κατερίνης βρίσκεται και θα παραμείνει σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές, τους φορείς, για τη διευκόλυνση των συγκοινωνιών και της κυκλοφορίας των οχημάτων. Οι δημότες καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις τους, ειδικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Για περισσότερες επικαιροποιημένες πληροφορίες θα υπάρχει ροή ενημέρωσης και τις επόμενες ημέρες, για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου