Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Δήμος Κατερίνης: «ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» στο επίκεντρο της επίσκεψης μαθητών & εκπαιδευτικών στο Δημαρχείο

Το ποδήλατο στον αστικό ιστό της πόλης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης 29/01 στο Δημαρχείο Κατερίνης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος με εκπαιδευτικούς και μαθητές Γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ».

Αφορμή της επίσκεψης ήταν η εργασία που εκπόνησαν οι μαθητές για το μοντέλο ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Κατερίνης, την οποία στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS plus πρόκειται να παρουσιάσουν τις επόμενες ημέρες σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Σλοβακία.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος αφού συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς, μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ενώ εξήρε την σπουδαιότητα του προγράμματος για τις δράσεις που αναπτύσσει.

Επιπλέον, ενημέρωσε εκπαιδευτικούς και μαθητές για το δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Κατερίνης, που προωθεί και προτίθεται να εφαρμόσει ο Δήμος Κατερίνης, καθώς και για σημαντικές παρεμβάσεις που συνδέονται άμεσα με τη δημιουργία μιας ουσιαστικής κινητικότητας. Ειδικότερα, εξήγησε ότι με αυτό νοείται αφενός ένα καλύτερο περιβάλλον (σε ό,τι αφορά τη χρήση των φιλικών προς το περιβάλλον υλικών κατασκευής) και αφετέρου την κίνηση με τη μυϊκή μας δύναμη δηλαδή με το περπάτημα, το ποδήλατο.

Το συγκεκριμένο μοντέλο που υιοθετεί ο Δήμος Κατερίνης δημιούργησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις στους μαθητές, οι οποίοι μάλιστα θα εντάξουν στην επικείμενη παρουσίαση της εργασίας τους και τις χρήσιμες αυτές πληροφορίες.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου