Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - Υπερπροσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού και επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα

Για δεύτερο εικοσιτετράωρο η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται επί ποδός, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και του παγετού
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
«Κύριο μέλημα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι να αντιμετωπίσει με τον αποτελεσματικότερο αλλά και γρηγορότερο τρόπο το έντονο καιρικό φαινόμενο για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Στους δρόμους βρίσκονται και σήμερα συνεργεία μηχανημάτων της Π.Ε. Πιερίας προκειμένου να διατηρήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο με ρίψη αλατιού και καθαρισμό του οδικού δικτύου ευθύνης της»

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, για ακόμα μία ημέρα, με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα, αποδεικνύει με την υπερπροσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού της, την επιχειρησιακή της αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώθηκε στην Πιερία.

Συνεργεία με μηχανήματα της Π.Ε. Πιερίας εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να διατηρήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο με ρίψη αλατιού και καθαρισμό του οδικού δικτύου ευθύνης της.


Συγκεκριμένα, συνεχίζονται οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για την διατήρηση της ασφαλείς προσπέλασης του οδικού δικτύου της Π.Ε. Πιερίας στα σημεία:

Βρία – Ελατοχώρι – Όρια νομού – Μοσχοπόταμος – Λαγόραχη

Κάτω Μηλιά – Φωτεινά – Άγιος Δημήτριος – Όρια νομού

Παλιό Ελευθεροχώρι – Αιγίνιο – Παλιάμπελα – Λιβάδι – Κολινδρός – Καστανιά – Παλαιόστανη – Μικρή Μηλιά – Αλώνια
Γανόχωρα – Τρίλοφο – Ρυάκια

Επίσης παρεμβάσεις γίνονται και στους κεντρικούς οδικούς άξονες – δρόμους ευθύνης της ΠΕ Πιερίας, που βρίσκονται και στο Δήμο Δίου – Ολύμπου.

Ωστόσο, συνεργεία με αποχιονιστικά μηχανήματα έχουν καθαρίσει μεγάλο τμήμα των παραδρόμων της ΠΑΘΕ.

Σημειώνεται ότι καθ΄ όλη την διάρκεια της κακοκαιρίας ο δρόμος Κατερίνη – Γενικό Νοσοκομείο ήταν προσπελάσιμος για τη διευκόλυνση όλων των ασθενών και συνοδών τους.
Αργά τις βραδινές ώρες, τα συνεργεία ΠΕ Πιερίας θα προβούν σε ρίψης αλατιού σε σημεία του οδικού δικτύου της, οπού απαιτείται ώστε να αντιμετωπιστεί ο παγετός


Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Πιερίας συμβουλεύει τους οδηγούς της Πιερίας, για ασφαλή οδήγηση, ελέγχοντας και εξοπλίζοντας κατάλληλα το αυτοκίνητό τους.

1. Αλλάξτε, εφόσον έχετε τη δυνατότητα, τα ελαστικά σας με χειμερινά ελαστικά. Η ειδική σύνθεση γόμας και το «ειδικής χάραξης» προφίλ διασφαλίζουν μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος, όταν οδηγείτε στο χιόνι ή και γενικά σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
2. Προσθέστε την κατάλληλη ποσότητα αντιπηκτικού στο ψυγείο της μηχανής, αλλά και κατάλληλο πρόσθετο αντιπηκτικό στο δοχείο της πλυστικής συσκευής. Θα προστατέψει το αυτοκίνητό σας από τον πάγο και τη διάβρωση.
3. Ελέγξτε την μπαταρία για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετή ισχύ για τις εκκινήσεις στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα και την υπερκατανάλωση ενέργειας.
4. Ελέγξτε τα φρένα σας. Εάν τα φρένα δεν έχουν την σωστή κατανομή, δεν αποδίδουν σωστά και το αυτοκίνητο μπορεί να «τραβάει» αριστερά ή δεξιά κατά το φρενάρισμα.
5. Έχετε μαζί σας εξοπλισμό ανάγκης. Αλυσίδες, φακός, μια κουβέρτα, ένα πτυοσκάπανο, μια ξύστρα χιονιού και γάντια είναι απαραίτητα.

6. Ελέγξτε το καλοριφέρ και το a/c. Θα σας εξασφαλίσουν άνεση και θα κρατήσουν το παρμπρίζ σας καθαρό από πάγο και συγκεντρώσεις ατμών.
7. Αλλάξτε τα λάδια. Τα λιπαντικά για χειμερινές συνθήκες εξασφαλίζουν εύκολη εκκίνηση.
8. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα υγρά για το παρμπρίζ. Με κατάλληλους υαλοκαθαριστήρες, ένα αντιψυκτικό διάλυμα θα κρατά πάντα καθαρό το παρμπρίζ.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας:
ενημερώνει ότι για περισσότερες λεπτομέρειες παρέχονται από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr), με έκτακτες ανακοινώσεις για κάθε μεταβολή του καιρού.
συμβουλεύει τους κατοίκους της Πιερίας να καλούν τον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «112» για όλες τις περιπτώσεις Έκτακτης Ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου