Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Διάσωση οικογένειας με ανήλικα παιδιά λίγο έξω από την Κατερίνη

Την Παρασκευή  στις 17:50 η ομάδα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 4Χ4 έλαβε κλήση ανάγκης από συμβατικό όχημα εγκλωβισμένο στα χιόνια στο δρόμο από την πόλη της Κατερίνης προς το Ελατοχώρι.

Στους επιβαίνοντες περιλαμβάνονταν και 2 ανήλικα παιδιά και το συμβάν κρίθηκε ιδιαίτερα κρίσιμο και επειδή αδυνατούσε να επέμβει όχημα της οδικής βοήθειας αποφασίσαμε να επέμβουμε.
Αμεσα ξεκίνησε ο εθελοντής Απόστολος Κουντής από τη Κατερίνη που, σε συνεννόηση με τον παθόντα, μετέβη στο σημείο. Παρ όλη τη χρήση των αλυσίδων το όχημα πάλι δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του παγωμένου οδοστρώματος και έτσι. μετά από εγκατάλειψή του. ο εθελοντής της ομάδας μετέφερε όλους τους επιβαίνοντες με ασφάλεια σε ξενοδοχείο στην
Κατερίνη.
Είναι από τα περιστατικά που ανταμείβουν την ομάδα μας για την μέχρι σήμερα προσπάθειά της και οι ενέργειες του φίλου Απόστολου αναδεικνύουν την ποιότητα και το υψηλό αίσθημα εθελοντισμού όλων σας. Λήξη του περιστατικού με τη μεταφορά όλων με ασφάλεια στην Κατερίνη στις 22:04.

Ευχαριστούμε και τον συντονιστή του συμβάντος Γιώργο Καζανα από τη Κρήτη για τον επιτυχημένο συντονισμό
Να τονίσουμε ότι η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 4Χ4 δεν είναι σύλλογος αλλά άτυπη εθελοντική ομάδα (δεν έχει χρηματοδοτηθεί ποτέ αφού δεν είναι επίσημος σύλλογος) που αποτελείται από χιλιάδες εθελοντές απ όλη την Ελλάδα και απ όλες τις λέσχες 4Χ4 και συνδράμουν δωρεάν σε διασώσεις σε δύσβατα σημεία και μόνο.

4 διαχειριστές απο Κω, Κρήτη και Αθήνα έχουν αναλάβει να διασώζουν τους
τετρακίνητους σε όλη την Ελλάδα και τη Κύπρο συντονίζοντας χιλιάδες
εθελοντές και δεκάδες συντονιστές κάθε περιοχής..Στη περιοχή Κατερίνης δεν
υπάρχει τοπικός συντονιστής δυστυχώς
Η ομάδα ξεκίνησε το 2004
Τηλ επικοινωνίας σε ώρα ανάγκης 6977000901
Πηγή: omogeneianews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου