Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Χάρης Βαρυτιμίδης : «Αγωνιστικές δραστηριότητες για τις κατηγορίες Κ12, Κ10 και Κ8»

Η ομοσπονδία επέλεξε να κάνει φέτος μια σειρά από αλλαγές, που αφορούν στις αναπτυξιακές ηλικίες με στόχο να αποτρέψει την πρόωρη εξειδίκευση των αθλητών και αθλητριών στις μικρές κατηγορίες και να μειώσει το ποσοστό πρόωρης εγκατάλειψης.

Στο πλαίσιο αυτό η ομοσπονδία προχώρησε στη συγγραφή βιβλίου, στο οποίο αποτυπώνεται η προτεινόμενη προπονητική και αγωνιστική δραστηριότητα στην παιδική ηλικία.

Το βιβλίο απευθύνεται στους προπονητές που εργάζονται στις ακαδημίες κλασικού αθλητισμού με βασικό στόχο την υλοποίηση του προγράμματος της IAAF «Kid’s Athletics» στην προπονητική διαδικασία των νεαρών αθλητών των ακαδημιών.   Συγκεκριμένα περιέχει βασικές οδηγίες για αποτελεσματική προπόνηση στην παιδική ηλικία, εκπαιδευτικές κάρτες της IAAF, εκπαιδευτικές κάρτες με παραδοσιακά παιχνίδια και οδηγίες διεξαγωγής αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

Η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο "Προπονητικές και αγωνιστικές δραστηριότητες κλασικού αθλητισμού για τις κατηγορίες Κ12, Κ10, και Κ8 με εφαρμογή στο Kids Athletics", θα γίνει στο 4ο διαδικτυακό σεμινάριο της χρονιάς, το οποίο θα γίνει τη Δευτέρα (28/1, 21.00) και στη διάρκεια του οποίου οι εισηγητές θα έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν διεξοδικά την καθεμία από τις ενότητές του. Η ομοσπονδία ευελπιστεί πως με το συμβουλευτικό αυτό εγχειρίδιο θα δώσει ένα ακόμη εργαλείο στους προπονητές και θα κάνει ακόμη πιο ομαλή και αποτελεσματική την μετάβαση των παιδιών από τις ακαδημίες στα αγωνιστικά τμήματα.

Τίτλος σεμιναρίου: "Προπονητικές και αγωνιστικές δραστηριότητες κλασικού αθλητισμού για τις κατηγορίες Κ12, Κ10, και Κ8 με εφαρμογή στο Kids Athletics"
Εισηγητές:
Σπύρος Κέλλης : «Αναγκαιότητα συγγραφής του βιβλίου»
Βασίλειος Μπαρκούκης : «Στρατηγικές αποτελεσματικής προπόνησης στην παιδική ηλικία»
Βασιλική Μάνου : «Εκπαιδευτικές κάρτες για την ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων»
Χάρης Βαρυτιμίδης : «Αγωνιστικές δραστηριότητες για τις κατηγορίες Κ12, Κ10 και Κ8»
Δηλώστε συμμετοχή στην φόρμα που ακολουθεί έως τις 26 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου