Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Ενημέρωση για τις εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

Τα Μουσικά Σχολεία ιδρύθηκαν το 1988 και αποτελούν μια αναβάθμιση του ελληνικού δημόσιου σχολείου. Στα Μουσικά Σχολεία διδάσκονται όλα τα μαθήματα που προβλέπει το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι συμμαθητές τους των άλλων σχολείων σχετικά με τη συνέχεια των σπουδών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΠΙΕΡΙΑ-Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ Επιδείνωσης Καιρού την Πέμπτη!

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.»
Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ Επιδείνωσης Καιρού α.α: 12 / 02-05-2018
Σας διαβιβάζουμε συνημμένα το παραπάνω σχετικό, που αφορά  Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ / ΕΜΚ (α.α:12/2018) που ισχύει την ΠΕΜΠΤΗ 03-05-2018.

Δήμος Κατερίνης: Συμπληρωματικά έργα προστασίας διαβρούμενων ακτών Τ.Κ. Παραλίας

Πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου με τίτλο: «Συμπληρωματικά έργα προστασίας διαβρούμενων ακτών Τ.Κ. Παραλίας Δήμου Κατερίνης» υπέβαλε στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Δήμος Κατερίνης.
Η πρόταση υποβλήθηκε στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας (ΑΞ 05) με επίκεντρο την προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Ε.Π. Κεντρική Μακεδονία 2014-2020.

ΣΥΔΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-Σχολή Διαιτησίας στα Γρεβενά

Ο ΣΥΔΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με χώρους ευθύνης τους νομούς ΚΙΛΚΙΣ,ΠΕΛΛΑΣ,ΗΜΑΘΙΑΣ,
ΠΙΕΡΙΑΣ,ΣΕΡΡΩΝ,ΦΛΩΡΙΝΑΣ,ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ,ΚΟΖΑΝΗΣ και ΓΡΕΒΕΝΩΝ,
διοργανώνει Σχολή Διαιτησίας βάση του Ν.2725/99 άρθρο 43 παρ.3),στην πόλη των
Γρεβενών στην αίθουσα σεμιναρίων του ξενοδοχείου ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ, στο 2ο χλμ Γρεβενών-Κοζάνης, την Παρασκευή 01/06/18, το Σάββατο 02/06/18 και την Κυριακή 03/06/18.

ΓΑΣΠ “ΠΑΝΘΗΡΕΣ-Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «το μπάσκετ και οι διαφορετικές οπτικές του αθλήματος»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προχθεσινή ημερίδα με θέμα «το μπάσκετ και οι διαφορετικές οπτικές του αθλήματος» η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συνεδριακό κέντρο Κατερίνης με πρωτοβουλία του νέου αθλητικού συλλόγου καλαθοσφαίρισης ΓΑΣΠ “ΠΑΝΘΗΡΕΣ”.
Γονείς και παιδιά άκουσαν τον πετυχημένο προπονητή του Άρη, κ. Βαγγέλη Αγγέλου καθώς και το ειδικό παθολόγο με εξειδίκευση στο μεταβολισμό, κ. Ιωάννη Χαριζάνη να μιλούν και να αναλύουν νέα δεδομένα στο χώρο της καλαθοσφαίρισης που μέχρι πρότινος δεν ήταν γνωστά αλλά παίζουν όμως πολύ σημαντικό ρόλο στη διατροφή, στην ψυχοσύνθεση, στην απόδοση, στην υγεία, στη καριέρα και γενικότερα στην πορεία ενός αθλητή.

"Pieria Rent a Car": Προσφορά εργασίας!

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού συμμετέχουν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Με αφετηρία συνάντησης τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, το Σάββατο 05 Μαΐου  και προορισμό την 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (περίπτερο 13, stand 109, ώρα 17:00), οι δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού συμμετέχουν από κοινού στο πρόγραμμα: «Όνειρα...από τους εφιάλτες στην επιθυμία».
Πρόκειται ουσιαστικά, για ένα εργαστήρι σκέψης και συναισθημάτων, στη διάρκεια του οποίου θα γίνει ανάγνωση των βιβλίων: "Υπάρχει ένας εφιάλτης στη ντουλάπα μου" και " Ο φυσίτης των ονείρων".

Γ.Α.Σ. ‘’ΟΛΥΜΠΙΟΣ’’ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: 2ος στην Ελλάδα για το 2018!

2ΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ  ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΠΟ  ΟΛΑ  ΤΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ  ΤΟ  2018
  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΩΝ ΚΑΙ  ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2018.
26  ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ 
 15ΧΡΥΣΑ-6ΑΡΓΥΡΑ -5 ΧΑΛΚΙΝΑ 

Δήμος Κατερίνης: Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Με τον Αλαντίν, τον ήρωα της  παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας….συστήθηκαν οι μαθητές των τάξεων Γ1 και Γ2 του Δημοτικού Σχολείου Κορινού, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί σε όλη τη χώρα, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με τίτλο: «Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!».
Η δράση γνωριμίας με τον Αλαντίν είχε ως αφετηρία το παιχνίδι των 10 Ερωτήσεων, ενώ οι απαντήσεις βοήθησαν στην εύρεση του ήρωα, τον οποίο ο κάθε μαθητής είχε επιλέξει.

Δήμος Κατερίνης: Πρόσκληση σε σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δ.Κατερίνης (ΣΤΟ) με θέμα «τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας

Πρόσκληση σε σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δ. Κατερίνης (ΣΤΟ) με θέμα «τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών» , κατά την αντιπυρική περίοδο 2018.

Τελετή λήξης του 5ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της ΕΟΔνΠ

Το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης η τελετή λήξης του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος, που διοργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου».
Η εκδήλωση απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στην αίθουσα «Παραμυθούπολη». Τα βιβλία που θα δοθούν ως δώρα στους νικητές φέτος είναι προσφορά των εκδοτικών οίκων ΙΑΝΟΣ και ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Επαίνους και ενθύμια θα παραλάβουν ηλεκτρονικά όλοι όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Retro Football Stories του Νίκου Κολίτση (Όλυμπος Βροντούς-Άρης Κοκκινοπλιτών 1-1)

Πρώτη και αήττητη η πρωταθλήτρια ομάδα βόλεϊ του Πιερικού!

Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΙ
ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΕΔΕΣΣΑΙΚΗ 3-0
(25-19, 25-23, 25-18)
Αήττητη κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΄Β Εθνικής η ομάδα βόλεϊ του Πιερικού, αφού σε18 αγώνες πέτυχε 18 νίκες, συγκέντρωσε 54 βαθμούς (το μέγιστο) και 54-2 σετ!!
Οι άνδρες του Πιερικού καθ'ολη την διάρκεια του πρωταθλήματος, έδειξαν μια σταθερότητα και μια ποιότητα και δίκαια χαρακτηρίστηκε ότι είναι ένα επίπεδο πάνω απ'όλες τις ομάδες και δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ζ΄Ολύμπια 2018: Πρόγραμμα-Χορηγοί αγώνων!


ΕΠΟΣ! 41000 "εισιτήρια" η ταινία του ΓΕΛ Κορινού! (ONLINE) Εσείς την είδατε;

Όλυμπος Βροντούς-Άρης Κοκκινοπλιτών 1-0 29η Α' Πιερίας Βρόντηξε... παραμονή απ' τον Όλυμπο!

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
Βρόντηξε παραμονή… απ’ τον Όλυμπο για την τοπική ομάδα
 στη Βροντού, με τη νίκη με 1-0 επί του Άρη Κοκκινοπλιτών -στη νέα αποκλειστικότητα του Metrosport.gr-, μία μόνο αγωνιστική πριν τη λήξη του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας.

Δάσκαλοι Πιερίας – Δάσκαλοι Τρικάλων στο γήπεδο του Θερμαϊκού Κορινού

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
Ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας των Δασκάλων Πιερίας
Δάσκαλοι Πιερίας – Δάσκαλοι Τρικάλων στο γήπεδο του Θερμαϊκού Κορινού
Οι δάσκαλοι με οδηγό την ψυχή τους άρχισαν τις φετινές υποχρεώσεις τους ενόψει της τελικής φάσης διδασκαλικού πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί φέτος Ιούνιος 2018 στα γήπεδα των Ιωαννίνων με συμμετοχή ομάδων δασκάλων από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Μεγάλη επιτυχία για τον Νομό Πιερίας το 4ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης το Γενικό Λύκειο Λιτοχώρου και τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, στους Πανελλήνιους Αγώνες Κωπηλασίας Λυκείων Σχολ. Έτους 2017-2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΛΥΚΕΙΩΝ
ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΧΡΥΣΗ Η ΚΑΤΕΡΙΝ ΚΟΥΡΤΗ (4ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ) ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΝΟΣ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΑΣΤΟΣ (ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ)
Μεγάλη επιτυχία για τον Νομό Πιερίας το 4ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης το Γενικό Λύκειο Λιτοχώρου και τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, στους Πανελλήνιους Αγώνες Κωπηλασίας Λυκείων Σχολ. Έτους 2017-2018, που πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 30/4 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά  και περιελάμβαναν τα αγωνίσματα του σκιφ, διπλού σκιφ και δικώπου μαθητών και μαθητριών Λυκείων.