Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

«ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΕΛΕΚΑ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΝΤΑΜΗ

Γ. Νταντάμης: «Δεσμεύομαι προσωπικά για την αποκατάσταση του Πέλεκα. Δεν παίζουμε με τις ζωές των ανθρώπων»
Επί ποδός βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής του Πέλεκα εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για τις καταστροφές που μπορεί να προκαλέσει ένα επόμενο έντονο καιρικό φαινόμενο στην περιοχή.
Ζήτησαν από τον υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης Γιώργο Νταντάμη να επισκεφθεί την περιοχή τους και να τον ενημερώσουν για την υφιστάμενη κατάσταση και τους κινδύνους που ενέχει.


«Δεν έχουν κάνει καμία παρέμβαση, έστω μια προσωρινή προσθήκη για να μας προστατέψουν. Μας άφησαν στο έλεος το Θεού», παραπονέθηκαν οι δημότες στον κ. Νταντάμη που επισκέφθηκε τον πέλεκα, το μεσημέρι της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου, μαζί με τις υποψήφιες του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» κυρίες Ευαγγελία Παλάγκα και Χριστίνα Σιδηροπούλου.

Η συγκέντρωση των κατοίκων έγινε στο σημείο το οποίο υπέστη καθίζηση και ένα μεγάλο μέρος του οδοστρώματος κατάρρευσε στις περσινές πλημμύρες του Νοεμβρίου. Οι εικόνες ήταν απογοητευτικές. Σπίτια στο χείλος του γκρεμού με μικρά παιδιά να ζουν και να παίζουν σ’ ένα οδόστρωμα έτοιμο να καταρρεύσει. Οι κάτοικοι σε απόγνωση. Οι διοικούντες άφαντοι. Ο οραματισμός και οι εξαγγελίες για τον Λεύκο ποταμό (Πέλεκα) ήταν να γίνει σημείο αναφοράς στην πόλη, με 7χλμ διαδρομής για πεζοπορία ή ποδηλασία!


«Δεν παίζουμε με τις ζωές των ανθρώπων. Ο Πέλεκας αυτή τη στιγμή δεν είναι απλά ένα χάλι αλλά και επικίνδυνος. Στην επόμενη μεγάλη βροχόπτωση είναι βέβαιο ότι θα φύγει όλος ο δρόμος. Επίσης, κινδυνεύουν και σπίτια που βρίσκονται εδώ αλλά υπάρχει και πιθανότητα να φτάσει το νερό μέσα στον οικισμό. Οι παλιότεροι θυμόμαστε τις πλημμύρες στην περιοχή.

Πέρα από το ποιος φταίει ή δεν φταίει, αυτή τη στιγμή το κρίσιμο είναι ότι πρέπει άμεσα αυτό το έργο να υλοποιηθεί γιατί πρέπει να παρέχουμε ασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής.
Εμείς δεν είμαστε θεσμικό όργανο, είμαστε υποψήφιοι για το Δήμο Κατερίνης στις εκλογές του Μάιου. Όμως, έχοντας γνώση και ενημέρωση για το θέμα, παρουσία σας σήμερα εδώ, δεσμεύομαι ότι αυτό το έργο θα το παλέψουμε με οποιοδήποτε τρόπο, να αποκατασταθεί και να ολοκληρωθεί. Το αν φταίνε, προφανώς κάποιοι φταίνε, και ποιοι έχουν την ευθύνη είναι δευτερεύον αυτή τη στιγμή.


Δεν ήρθαμε εδώ να αποδώσουμε κατηγορίες, ήρθαμε εδώ για να δεσμευτούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για αποκατάσταση αυτού του έργου. Επιτέλους, μετά από ένα χρόνο που έγινε αυτή η ζημιά διαπιστώνουμε ότι δεν έχει γίνει τίποτα και ο κίνδυνος συνεχώς αυξάνει. Το αν είναι ένας φορέας άλλος εκτός του δήμου υπεύθυνος, δεν σημαίνει ότι οι φορείς δεν πρέπει να συνεργάζονται. Ο Δήμος πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία να τους συντονίσει για να αποκατασταθεί το έργο»,
δήλωσε ο κ. Νταντάμης στους κατοίκους της περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου