Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Οι ...επιχειρηματίες Έλληνες παράγοντες και η ελληνική διαιτησία!

Του Μπάμπη Πεΐδη
Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της Λάρισας, στο οποίο δυστυχώς για μια ακόμη φορά η βία και η τρομοκρατία επαλήθευσαν τον ισχυρό τους ρόλο τον οποίο κατέχουν αφού πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα ήθελα να κάνω την εξής τοποθέτηση.

Εκτός απο το φτωχό, άχαρο και υποβαθμισμένο θέαμα των γηπέδων μας το οποίο ανέχεται πλέον μια μικρή μερίδα φιλάθλων στις επαγγελματικές κατηγορίες, με κύριο χαρακτηριστικό τις άδειες κερκίδες και τις σκηνές που κατά καιρούς βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας αντί να απολαμβάνουμε την εξέλιξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, παρατηρείτε σε μεγάλο βαθμό η απαξίωση της ελληνικής διαιτησίας.
Ο προβληματισμός μου έχει να κάνει και με τους ίδιους τους διαιτητές που δέχονται ακόμη και σήμερα να σφυρίζουν στα ελληνικά γήπεδα. Αυτό δείχνει ενοχή και αποδοχή. Και είναι πραγματικά επικίνδυνο για οποιαδήποτε εξέλιξη στη συνέχεια.
Όταν αποδέχεσαι την επιβολή της ξένης διαιτησίας στα ντέρμπι π.χ και δεν αντιδράς λέγοντας την ΕΠΟ να βάλει σε όλα τα παιχνίδια ξένους διαιτητές αλλά συμμετέχεις κι εσύ με την παρουσία σου σε όλη αυτή την απαξίωση, πρωταγωνιστείς κι εσύ στο έργο που έχει στηθεί και παίζεται εναντίον σου.

Προφανώς κατά πρώτο λόγο δεν υπάρχουν οι άνθρωποι που θα μπούν μπροστά  να προστατέψουν τον χώρο της διαιτησίας και κατά δεύτερο, η αποδοχή δείχνει πως υπάρχει ενοχή των διαιτητών στο ...παραποδόσφαιρο της χώρας μας. Άρα καλώς γίνονται όλα αυτά τα παράξενα που γίνονται.
Με την συγκεκριμένη όμως λογική, το πράγμα έχει πάει στο ...παράλογο. Ξύλο στους διαιτητές, πυρκαγιές στα σπίτια τους, φωτιές στα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα τους κλπ κλπ.

Είναι εμφανές ότι στα τελευταία χρόνια έχουν εισέλθει στον χώρο του ποδοσφαίρου οι γνωστοί και επώνυμοι ..."επιχειρηματίες" της νύχτας αλλά και της μέρας, που δεν το έχουν σε τίποτα να σε τσουβαλιάσουν στο ξύλο ή να σου βάλουν φωτιά το σπίτι και το αυτοκίνητο. Απεναντίας αυτές είναι οι τακτικές τους όταν θέλουν να συνεργαστείς μαζί τους αλλά εσύ δεν θέλεις...
Το "στοίχημα" βλέπεις έχει πολλά λεφτά στην όμορφη χώρα μας και όπου υπάρχει το χρήμα, υπάρχουν και όλοι αυτοί οι εξαιρετικοί "κύριοι".

Οι διαιτητές θα πρέπει να επιλέξουν. Άν θέλουν να επιβιώσουν στον χώρο, θα αναδιοργανωθούν, θα προστατέψουν τον χώρο τους, τον εαυτό τους και κατ΄επέκταση το ποδόσφαιρο και θα πάρουν γενναίες αποφάσεις. Ή θα συνεχίζουν να κάνουν τους καμικάζι βάζοντας "βόμβες" και καταστρέφοντας το ποδόσφαιρο παίζοντας τον ρόλο των αρνητικών πρωταγωνιστών δίνοντας πρωταθλήματα της πλάκας στους παράγοντες που αναφέρω παραπάνω, ή θα πάρουν την απόφαση να ξανακερδίσουν τον σεβασμό των Ελλήνων φιλάθλων, την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών ενώσεων και την αξιοπρέπεια τους.

Μέχρι τότε θα τους πλακώνουν στο ξύλο όταν δε βγάζουν τα γούστα που επιθυμούν οι ...επιχειρηματίες παράγοντες στα ελληνικά πρωταθλήματα της καρπαζιάς που ξέρουμε εδώ και χρόνια απο τον Σεπτέμβριο τον πρωταθλητή, ή θα τους καίνε τα σπίτια, θα σπάνε τα αυτοκίνητα τους και θα ισοπεδώνουν κάθε ίχνος της αξιοπρέπειας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου