Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

«Black Friday» και στην Κατερίνη!

Μια γιορτή της αγοράς ήταν η χθεσινή μέρα και για την Κατερίνη.
Δεν περιορίστηκε μόνο στα καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών αλλά σε όλα τα εμπορικά.

Η «μαύρη Παρασκευή» βέβαια στην πόλη μας είχε προεόρτια, αφού οι αγορές άρχισαν από τη Δευτέρα και ελπίζουμε να έχουν μεθεόρτια για την αναθέρμανση της αγοράς και για την καλή ψυχολογία των καταναλωτών.

 Αμερικανοεισαγώμενο έθιμο υιοθετήθηκε εδώ  και τρία χρόνια στην Ελλάδα και μάλλον άρεσε. Και βρίσκει συνεχώς μιμητές.

Για την ιστορία Black Friday (Μαύρη Παρασκευή) είναι το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, ημέρα η οποία έχει θεωρηθεί ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών στην χώρα από το 1952.

Ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία και κάθε χρονιά συμμετέχουν όλο και περισσότεροι λιανέμποροι.

Στην πόλη μας ο σχετικά καλός καιρός επέτρεψε την περαντζάδα  στον πεζόδρομο που γέμισε από κόσμο. Για τον ικανοποιητικό ή όχι τζίρο, θα μας απαντήσουν εν καιρώ οι έμποροι της πόλης.

Και επειδή όπως λένε η αγορά χρειάζεται ψυχολογία, ας μην λείψουν οι ιδέες από τους εμπόρους της πόλης και για άλλα παρόμοια χάπενινγκ.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου