Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Ανδρέας Ρουμελιώτης: Επιστολή παραίτησης - Έβαλα στην διοίκηση 6.000 ευρώ από προσωπικά μου κεφάλαια!

Είμαι από τους πολίτες της Πιερίας που μεγάλωσε με τον Πιερικό.  Είμαι και εγώ από τους πολίτες που περίμενε κάθε Τρίτη πρωί να πάει στον κ. Τσουκαλά για να πάρει το εισιτήριό του και να δει τον Λάκη Παπαιωάννου, τον Γιώργο Κωστίκο, τον Τσιρίκα, τον Καλαμπάκα, αργότερα τον Μίσχο, τον Δαδάκο, είμαι από τους πολίτες που είδε την ομάδα Α Εθνική τα νεώτερα χρόνια.
Είμαι από τους πολίτες που στήριξε με διαρκείας όλες τις διοικήσεις παρά το γεγονός ότι δεν πήγαινα πολλές φορές στο γήπεδο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και έλλειψης διαθέσιμου χρόνου.

Τον Ιούνιο του έτους 2018 κλήθηκα να παραβρεθώ σε ένα σχήμα διοικητικό, αφού η ομάδα μας ομολογουμένως βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση και βρίσκονταν σε διοικητική αστάθεια με εκλογές στο βάθος του χρόνου. Σκέφτηκα ότι ίσως έπρεπε να βοηθήσω τον τόπο μου στο αθλητικό μέρος, αφού το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός είναι αυτά που πάντα είχα στην καρδιά μου.
Και ιδιαίτερα ο αθλητισμός στους νέους. Πιστευω πάρα πολύ στον αθλητισμό για τα νέα παιδιά, γιατί σφυρηλατούνται προσωπικότητες και διαπλάθονται χαρακτήρες σωστοί με άμυνες στις όποιες δύσκολες καταστάσεις γνωρίσουν στην ζωή τους. Εξάλλου ειμαι και εγώ πατέρας δύο ανηλίκων που παίζουν ποδοσφαιρο και στο θέμα αυτό είμαι ευαισθητοποιημένος.

Στην πρώτη συγκέντρωση γνωριμίας είδα άτομα αξιόλογα. Τον κ. Διαμαντόπουλο, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ Δαδάκο με την ανάλογη εμπειρία τόσων ετών στα αποδυτήρια της ομάδας, τον κ. Μπασμπανά με την ανάλογη πείρα στην αξία και ικανότητα των ποδοσφαιριστών της Πιερίας, τον κ. Μπίνια τον οποίο προσωπικά δεν γνώριζα όμως είχε μία σπουδαία θέση που θα βοηθούσε τον Πιερικό εκεί που πονούσε τα τελευταία χρόνια, την θέση του εφοριακού, του κ. Κεραηλίδη και του κ. Διαμουκάκου , όπου είχε στα χέρια του περί του ποσού των 45.000 ευρώ, το οποία και υπέδειξε σε όλους μας, που με την βοήθεια και την δική μας και της Πιερικής κοινωνίας θα εγγυόνταν τον μηδενισμό προβλημάτων οικονομικής φύσεως. Καταλυτική ήταν η συζήτηση μου με τον κ. Διαμαντόπουλο, αφού διαπίστωσα ότι οι δικές του αρχές και ιδέες είχαν πολλές ομοιότητες με τις δικές μου σκέψεις και φιλοσοφίες για την ποδοσφαιρική ομάδα του Πιερικού.

Πάντοτε έλεγα και λέω και σήμερα ότι για να προχωρήσει μία επαρχιακή ομάδα όπως ο Πιερικός θα πρέπει να στηριχθεί στην βάση της, στις ακαδημίες της. Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης δεν υπάρχει άλλος δρόμος πλην του δρόμου της στελέχωσης της ομάδας από γηγενείς ποδοσφαιριστές. Ή θα βρεθεί ένας επενδυτής όπου με το κεφάλαιο το οποίο θα μπορούσε να δικαιολογήσει με βάση την εργασία του θα προσπαθήσει να το αποσβέσει και φυσικά αν μπορεί να το αυξήσει ή  θα βρεθεί ένας μεγαλομέτοχος που θα ήθελε να δικαιολογήσει κάποια έσοδά του. Και τα δύο αυτά στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης φαντάζουν μακριά σενάρια. Στον Πιερικό μας βάζουμε και ακόμη έναν παράγοντα που δυσκολεύει την κατάσταση. Τα χρέη της ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, αλλά και τα χρέη της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, όχι μόνο προς το Δημόσιο, αλλά και τρίτους συμπολίτες μας, που αυτό από μόνο του δημιουργεί και συντηρεί ένα κλίμα δυσπιστίας και αναξιοπιστίας για κάθε νέα προσπάθεια.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση στην Ελλάδα του σήμερα κάποιος μεγαλομέτοχος να βάλει μεγάλα κεφάλαια αν δεν εξυπηρετεί προσωπικά και μόνον και αδιαφανή ίσως συμφέροντα , κανένας επενδυτής αν το δούμε επιχειρηματικά να τοποθετήσει κεφάλαια γιατί πολύ απλά δεν θα κάνει ποτέ απόσβεση με νόμιμο τρόπο. Συνεπώς αν δεν ακολουθηθεί ο δρόμος της στήριξης της βάσης του Πιερικού από τις ακαδημίες του ψάχνουμε για πολίτη της Πιερίας που θα θελήσει να δωρίσει τα χρήματά του, και σας διαβεβαιώνω ότι αυτοί οι πολίτες και καλά κάνουν δεν υπάρχουν, αφού ίσως είναι προτιμότερο να κάνουν χρηματικές δωρεές σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, που επίσης θα έχουν φορολογική ενδεχομένως ελάφρυνση.

Πιερικός χωρίς σωστή και επαγγελματική οργάνωση των Ακαδημιών του δεν υφίσταται. Τότε και μόνον θα τον πλαισιώσουν οι πολίτες με χορηγίες και διαρκείας, με μία οικονομική στήριξη – συσπείρωση. Όταν βλέπουν ότι γίνεται δουλειά στα τμήματα υποδομής και βγαίνουν ποδοσφαιριστές για την μεγάλη ομάδα. Στην περίπτωση αυτή βγάζεις ποδοσφαιριστές για να στελεχώσουν την μεγάλη ομάδα , αλλά και φίλους του Πιερικού μας. Γιατί όσοι δεν παίξουν ποδόσφαιρο, θα γίνουν φίλοι, το λέει η στατιστική. Συμπολίτες μας έγιναν οπαδοί άλλων ομάδων γιατί έπαιξαν ποδόσφαιρο στις ομάδες αυτές ή έπαιξαν κάποιοι φίλοι τους.

Σύμμαχος της φιλοσοφίας μου είναι δύο παράγοντες. Πρώτον η στατιστική που λέει ότι η Πιερία πάντοτε έβγαζε ποδοσφαιριστές, ήταν και είναι ποδοσφαιρομάνα και δεύτερον το γεγονός ότι κάθε χρόνο 1500 νεαροί αθλητές της Πιερίας μας ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στις ιδιωτικές ακαδημίες. Υπάρχει ένα κενό ηλικιακό στις ηλικίες 15-19 που θα μπορούσε ο Πιερικός με μία καλή οργάνωση να απορροφήσει.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να μετέχω στο διοικητικό σχήμα του Ιουλίου με έναν και μόνο σκοπό. Την οργάνωση των τμημάτων υποδομής του Πιερικού. Ο Πιερικός στον τομέα αυτό είχε να παλέψει με το πρόσφατο παρελθόν του και τις διοικητικές του αστάθειες, με την απαξίωση, με την έλλειψη γηπεδικών εγκαταστάσεων διαμορφωμένων όπως επιθυμούσα εγώ. Καλώς ή κακώς οι προηγούμενες διοικήσεις από το 1970 και μετά στον τομέα αυτό δεν βοήθησαν. Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ εξαρτάται καθαρά από τις ευγενική προσφορά και τις διαθέσεις του εκάστοτε Δημάρχου, αφού οι γηπεδικές εγκαταστάσεις είναι δημοτικές. Δεν ξέρω αν προχωρούσε η διοίκηση στις απαραίτητες συμβάσεις και όχι στην χρήση  απλού παραχωρητηρίου άλλαζε κάτι και γι’ αυτό νομικά δεν το κοίταξα περισσότερο, ίσως γιατί δεν είχα και τον απαραίτητο χρόνο να το σκεφτώ περισσότερο. Είχε να παλέψει με μια κατάσταση από πικραμένους ανθρώπους που ασχολήθηκαν με τον Πιερικό και έφυγαν εν μια νυκτί λόγω της διαμορφωμένης κατάστασης και στο στόμα τους ακόμη και σε μένα έλεγαν «τι δουλεια εχεις στον πιερικο, αυτοί θα διαλυθουνε κλπ.

Μπήκα λοιπόν στο διοικητικό σχήμα με την προοπτική της δημιουργίας Σχολής ποδοσφαίρου. Αυτή είχε το εξής προγραμματισμό. Την δημιουργία της ΟΜΑΔΑΣ ΠΙΕΡΙΚΟΣ Β , η οποία θα ήταν ένα βήμα πριν τον μεγάλο Πιερικό και θα έπαιζε στις τοπικές κατηγορίες της Πιερίας, την Κ16, και την Κ14. Αυτά τα τμήματα θα λειτουργούσαν σε επαγγελματικά πλαίσια , θα είχαν την ίδια φιλοσοφία της πρώτης ομάδας, ακόμη και τον ίδιο προπονητικό σχηματισμό με την πρώτη ομάδα.

Ο λόγος που επιβάλλονταν να γίνει ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ Β ήταν γιατί μετά την τελευταία αναδιάρθρωση τα τμήματα υποδομής διαμορφώνονταν σε U6, U8, U10, U12, U14 και U16. Συνεπώς ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ Β θα κάλυπτε ένα κενό ηλικιακό 16-19 ετών περίπου με παιδιά της Πιερίας  τα οποία δεν θα μπορούσαν πουθενά να αγωνισθούν και από την δεξαμενή αυτή θα έβγαιναν ποδοσφαιριστές που θα στελέχωναν την μεγάλη ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.
Προσέλαβα ως τεχνικό διευθυντή  τον κ. Ιωάννη Μυστακίδη, ενώ ως προπονητή στην ομάδα ΠΙΕΡΙΚΟΣ Β τον κ. Λεφτέρη Φωτιάδη και αφού ζήτησα βιογραφικά από τον κάθε προπονητή ήθελε να εργασθεί στην σχολή. Κράτησα τον κ. τσαγκαλίδη που ήταν και την περσινή χρονιά και προσέλαβα και την κ. Γιώτα Ζακοβά για τα ηλικιακά τμήματα μικρότερων κατηγοριών, αγοριών και κοριτσιών.
Τοποθέτησα έφορο τμημάτων την Ναταλία Κρίστι, η οποία ήταν υπεύθυνη για την διεκπεραίωση των σχετικών εγγράφων αλλά και για την ανά προπόνηση και ανά αγωνιστικό παιχνίδι προετοιμασία όλων των τμημάτων με μηνιαίο μισθό 300 ευρώ την οποία πλήρωσα από προσωπικό μου χρηματικό κεφάλαιο γιατί τα έσοδα της σχολής αρχικά γνώριζα ότι ήταν πολύ λίγα, που έφταναν ίσως για τους προπονητές και την γραμματεία.
Έβγαλα 14 δελτία ΠΙΕΡΙΚΟΥ με τα περισσότερα παιδιά να παίζουν στον ΠΙΕΡΙΚΟ Β με κόστος 60 ευρώ το κάθε δελτίο το οποίο επίσης πλήρωσα εγώ με προσωπικό μου χρηματικό κεφάλαιο. Άκουσα ότι η νέα διοίκηση Διακουμάκου παρέδωσε 23 δελτία. Βάλτε λοιπόν και αυτά. Αυτά είναι δελτία του Πιερικού. Σύνολο 37 δελτία ποδοσφαιριστών.

 Τα παιδιά που εγγράφηκαν παρά την μεγάλη προσπάθεια του καλοκαιριού με ενημερώσεις καθημερινές των πολιτών, με σταντ στην πλατεία Ελευθερίας, με ανοιχτή συγκέντρωση παρουσίασης της Σχολής στην Εκάβη, με διανομή 4.000 φυλλαδίων ήταν μόλις 33 με 20 ευρώ την μηνιαία συνδρομή, δηλαδή η σχολή είχε περί των 660 ευρώ το μήνα έσοδα. Απ΄ αυτά σχεδόν όλα είχαν γραφτεί για πρώτη φορά.
Μία από τις αιτίες που κάποια παιδιά δεν συνέχισαν τη φετινή χρονιά στις ακαδημίες μας ήταν και η φυγή χωρίς καμία αιτιολογία από τις πρώτες κιόλας ημέρες του κυρίου Νίκου Τσαγκαλίδη , του περσινού προπονητή των τμημάτων υποδομής για να πάει σε άλλη ιδιωτική ακαδημία και ενώ ο προγραμματισμός όλος έγινε και με τον ίδιον. Έφυγαν μαζί του 17 παιδιά αναιτιολόγητα, αφού αυτό έγινε την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της σχολής. Μια που ανέφερα το όνομα του εν λόγω προπονητή να εκφράσω και τα βαθιά συλλυπητήριά μου για τον χαμό του πατέρα του, τον οποίον και λάτρευε και σίγουρα τον επηρέασε αρνητικά στις όποιες αποφάσεις του. Εξάλλου ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Αγόρασα για βοήθεια της διοίκησης τον Αύγουστο του 2018 διαρκείας των 2000 ευρώ που επίσης έδωσα από προσωπικό μου κεφάλαιο, τα οποία παρέδωσα στην διοικούσα επιτροπή στην γενική συνέλευση.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 και ενώ διανύαμε τους πρώτους μήνες της θητείας μας παρουσιάστηκε αιφνιδίως οικονομικό πρόβλημα στην μεγάλη ομάδα, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο ανωτέρας βίας, και συνέβαλα στην διοίκηση με το ποσό των 2.000 ευρώ επίσης από προσωπικό μου κεφάλαιο.

Λίγες ημέρες αργότερα βοήθησα την διοίκηση επίσης από δικό μου κεφάλαιο με το ποσό των 800 ευρώ , παίρνοντας στα χέρια μου μία συναλλαγματική αναμφιβόλου αξίας, την οποία ακόμη δεν εισέπραξα.
Έφερα στην διοίκηση δια συνεργάτιδός μου δύο διαφημιστικές πινακίδες των 500 ευρώ η καθεμία, συνολικά το ποσό των 1000 ευρώ και διαρκείας των 300 ευρώ επιπλέον των όσων είχα αγοράσει. Όχι μόνο δηλαδή δεν πούλησα διαρκείας που είχα στην κατοχή μου, αλλά και παρέδωσα επιπλέον χρήματα από αγορές τρίτων.

Με προσωπική μου επαφή ενίσχυσε την σχολή ποδοσφαίρου ο κ. Γιάννης Λαζαρίδης με το ποσό των 1800 ευρώ, τον οποίο ευχαριστώ προσωπικά για την αγορά 33 σετ με στολές Πιερικού, φόρμα προπόνησης, είδη υπόδησης, μπάλες και τσάντα.  Την τιμή των 1800 ευρώ την πέτυχα εγώ μετά από διαπραγματεύσεις και με ποσοστό έκπτωσης 65%, αφού περιλάμβανε στολή αγώνα, μπλούζα προπόνησης, μπουφάν, κάλτσες και τσάντα. Το πακέτο ήταν αξίας 100 ευρώ και το πήραμε λίγο κάτω από 60. Την προκαταβολή για τα ρούχα 75 ευρώ την έδωσα εγώ επίσης με προσωπικά μου χρήματα και ουδέποτε πήρα πίσω.

Έκανα προσωπική επαφή με τον κ. Σάββα Καρυπίδη με πρωτοβουλία του προπονητή κ. Ιωαννη Μυστακίδη και έφερε αποτέλεσμα στην διοίκηση το ποσό των 1000 ευρώ, το οποίο αποτελούσε προσωπική του οικονομική ενίσχυση, τον οποίο και ευχαριστώ προσωπικά, όπου δόθηκε στην μισθοδοσία του παίκτη Βερνάρδου και έτσι έμεινε ο ποδοσφαιριστής στην ομάδα, πριν την λήξη της περιόδου των μεταγραφών μετά από συναίνεση των αρχηγών της ομάδας.

Ωστόσο και παρά την δική μου προαναφερόμενη στήριξη σε μόλις διάστημα δύο μηνών τα προβλήματα έδειχναν να αυξάνονται με αποτέλεσμα να τρέχουν οι μισθοί των παικτών της ομάδας για τον επόμενο μήνα.

Συγκάλεσα έκτακτο συμβούλιο, όπου διορίσθηκε τριμελής επιτροπή διαφάνειας με εμένα, τον κ. Κεραηλίδη και τον κ. Κεραμιδά και διαπιστώθηκαν κάποιες οικονομικές ατασθαλίες με τις φιάλες νερού και το επιμελητήριο και γι αυτό το λόγο συγκάλεσα νέο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο όπου εκλήθη ο πρόεδρος για οικονομικό απολογισμό περιόδου Ιουλίου – Οκτωβρίου 2018. Από την στιγμή που δόθηκαν μη αριθμημένα εισιτήρια διαρκείας τη θερινή σεζόν ήταν αβέβαιο και μη ελεγχόμενο το αποτέλεσμα. Λάθος της όλης διοίκησης που δέχτηκε τα μη αριθμημένα διαρκείας ίσως λόγω απειρίας ή λόγω καλοπιστίας προς το πρόσωπο του προέδρου.

Η όλη κατάσταση έφερνε παραιτήσεις μελών της διοίκησης και εγώ παρέμεινα μέχρι το παιχνίδι με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, γιατί η ομάδα πριν την λήξη των μεταγραφών κινδύνευε να βρεθεί χωρίς διοίκηση και χωρίς παίκτες, κοινώς διάλυση. Η παραμονή μου σ’ αυτή έγινε καθαρά για να μην μείνει η ομάδα χωρίς διοίκηση , χωρίς προπονητή και χωρίς παίκτες, οι οποίοι ήταν λογικό στα στάδιο των μεταγραφών να πιέζουν την κατάσταση. Μετά το παιχνίδι στην Νεοκαισάρεια υπέβαλλα την παραίτησή μου γραπτώς με αριθμ. Πρωτοκόλλου από την γραμματεία.

Εκτιμώ ότι οι κινήσεις του προέδρου της διοίκησης ήταν και είναι σπασμωδικές και ως έτσι εκλαμβάνω και την αλλαγή 4 προπονητών σε χρόνο ρεκόρ 3 μηνών. Ουδεμία ευθύνη είχα στις αλλαγές προπονητών ούτε συμμετοχή στις σχετικές αποφάσεις.

Ως υπεύθυνος σχολής ποδοσφαίρου για το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Οκτωβρίου είχαμε έσοδα 1770 και έξοδα 1720. Απ’ αυτά τα 900 ευρώ έβαλα εγώ από προσωπικά μου χρήματα .

Ως εκ τούτου λαμβανομένης της όλης κατάστασης θεώρησα ότι αδυνατώ να συνδράμω με την συμμετοχή μου μόνος μου στην όλη βελτίωση της κατάστασης αν και έκανα μία τελευταία προσπάθεια για να οδηγήσω από την Προεδρία το συγκεκριμένο διοικητικό σχήμα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν, πλην όμως αυτή βρήκε τοίχος από τον Πρόεδρο του σχήματος κ. Διακουμάκο, αφού για την παραίτησή του απαιτήθηκε από τον Πρόεδρο διά του στόματος κ. Κεραμμιδά το ποσό των 13.000 ευρώ για εισφορά μου επιπλέον. Δηλαδή σε ένα τρίμηνο ως ένα απλό μέλος καλούμουν με εισφορά περί των 20000 ευρώ.

Ο Πιερικός Β δεν μπόρεσε να κατέβει σε δύο αγώνες, διότι τα παιδιά αδυνατούσαν να κάνουν προπόνηση μετά την αλλαγή της χειμερινής ώρας λόγω έλλειψης φωτισμού στα βοηθητικά γήπεδα. Αν και πήρα από τον Αύγουστο την διαβεβαίωση από τον Δήμο Κατερίνης ότι θα τοποθετηθεί ο φωτισμός στα βοηθητικά, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα. Για μένα αυτό και μόνο το γεγονός ήταν λόγος παραίτησης, όπως άλλωστε είχα δεσμευθεί την θερινή σεζόν.

Λαμβανομένων όλων αυτών των δεδομένων παραιτήθηκα του διοικητικού σχήματος και παραμένω συμμέτοχος σε κάθε νέα υγιή προσπάθεια εξυγίανσης της ομάδας μας εφόσον κληθώ.

Σε ένα τρίμηνο έβαλα στην διοίκηση 6.000 ευρώ από προσωπικά μου κεφάλαια, 4.800 προσωπικά μου χρήματα για την πρώτη ομάδα και 1.200 για την β ομάδα, έφερα δύο διαφημιστικές πινακίδες αξίας 1000 ευρώ, διαρκείας των 300 ευρώ επιπλέον, εισφορά 1800 ευρώ στην σχολή με επαφή μου με τον σπόνσορα κ. Λαζαρίδη και εισφορά 1000 ευρώ με την επαφή μου με τον κ. Καρυπίδη. Προσωπική εργασία ατελείωτες ώρες σε οργάνωση και νομική βοήθεια και οδοιπορικά έξοδα και των τριών αγώνων εκτός έδρας σε Σοφάδες, Καρδίτσα και Αλμυρό.

Για την εξυγίανση της ομάδας μας εκτιμώ ότι η νέα διοίκηση θα πρέπει να προσπαθήσει

1) να αυξήσει σε αριθμό τα μέλη της γενικής συνέλευσης, και αν είναι δυνατόν με πολίτες της Πιερίας που δεν μετέχουν σε άλλα κοινά ή δεν εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα απ’ αυτά.

2) Απαιτείται άμεσα η ενεργοποίηση θεσμικών συλλόγων όπως του ΣΦΙΠ . Έχετε συνυπαιτιότητα κύριοι του ΣΦΙΠ για την σιωπηρή αποδοχή σας. Και αν βρίσκετε προβλήματα για την δράση σας, θα πρέπει να τα αντιμετωπίζετε. Δεν συζητάω για ΣΟΠ , γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν και αν νομικά υπάρχουν έχουν μηδαμινή συμμετοχή και υπόσταση. Η ύπαρξη δεν είναι μόνο κριτική, αλλά συμμετοχή.

3) Απαιτείται άμεσα η τροποποίηση του καταστατικού , όπου μεταξύ άλλων θα αυξηθεί η εισφορά των μελών της γενικής συνέλευσης τουλάχιστον στο ποσό των 100 ευρώ. Με αυτήν την ετήσια εισφορά κάθε μέλος θα μπορεί με μία κάρτα μέλους να παρακολουθεί δωρεάν όλα τα παιχνίδια του ΠΙΕΡΙΚΟΥ σε όλα τα αθλήματα, γιατί ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ είναι ένας. Η κάρτα αυτή θα είναι ανταποδοτική με εκπτώσεις από επιχειρήσεις που θέλουν να διαφημιστούν.

4) Απαιτείται επαγγελματικός προγραμματισμός της σχολής ποδοσφαίρου με ετήσιο προυπολογισμό των 8.500 ευρώ ανά τμήμα για δύο τμήματα των U16 και ΠΙΕΡΙΚΟ Β ( περιλαμβάνει 1500 ευρώ ετησίως για στολές προπόνησης 22 αθλητών + 3 τερματοφυλάκων, 5000 ευρώ για αμοιβή προπονητή, 500 ευρώ για ασφάλιση αθλητών, 1000 ευρώ για εργοφυσιολόγο,  500 ευρώ για μικροβιολόγο) με έξοδα της διοίκησης. Το U14 δεν θα έχει περιοριστικό αριθμό αθλητών. Ο προγραμματισμός της σχολής να μπει στο καταστατικό ώστε να δεσμεύσει και τις νέες διοικήσεις. Η σχολή ποδοσφαίρου ΠΙΕΡΙΚΟΣ δεν πρέπει να είναι μία κερδοσκοπική επιχείρηση, αλλά μία σχολή με σκοπό την στελέχωση της πρώτης ομάδας με γηγενείς ποδοσφαιριστές.

5) Τμήμα σκάουτερ για την επιλογή των 25 αθλητών ανά τμήμα για στελέχωση της U16 και ΠΙΕΡΙΚΟΥ Β και συνεργασία για το σκοπό αυτό με ιδιωτικές ακαδημίες, καθώς στην ηλικία αυτή των 14-15 ετών και άνω μία τέτοια φιλοσοφία της ομάδας μας θα βρει σύμφωνες και αρκετές ιδιωτικές ακαδημίες του Νομού μας. Ήδη η ακαδημία του κ. Γιώτσα και της KATERINI FC δέχθηκε την συνεργασία μας αυτή με πρόταση και πρωτοβουλία δική μου.

6) Μείωση των μελών του ΔΣ σε 9 από 15 που είναι αυτή τη στιγμή με αλλαγή καταστατικού.

Όποιος έχει το ίδιο όραμα και την ίδια φιλοσοφία με εμένα είμαι δεκτός προς κάθε συνεργασία.

ΕΠΕΙΔΗ από βίαιες έκτακτες συνελεύσεις τέτοιου τύπου δεν θα προκύψει τέτοιο σχήμα της επιθυμίας μου, πιστεύω ότι η γενική συνέλευση θα πρέπει να αποφασίσει για ένα διοικητικό σχήμα που θα οδηγήσει την ομάδα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και άμεσα νέα γενική συνέλευση για ανάδειξη νέου διοικητικού σχήματος ώριμου για πραγματική θητεία δύο τουλάχιστον ετών και όχι μηνών. Με ΔΙΑΦΑΝΗ προγραμματισμό και προυπολογισμό που θα κατατεθεί στην γενική συνέλευση . Δεν φτάνει κάποιο μέλος να θέλει να συμμετάσχει στο διοικητικό σχήμα, αλλά να μπορεί.
Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να γίνει αλλαγή καταστατικού όχι μόνο στο ποσό της ετήσιας εισφοράς, αλλά και στον χρόνο του εκλέγειν και εκλέγεσθαι που θα πρέπει να είναι άμεση με την εισφορά. Δηλαδή αν βρεθεί ένας άνθρωπος που θέλει να αναλάβει θα πρέπει να περιμένει ένα χρόνο , όταν βλέπετε ότι έχουμε διοικήσεις περιοδικές ?

Στο σχήμα που θα προκύψει δεν θα συμμετάσχω, ίσως με τις προυποθέσεις που σας προανέφερα μετά το τέλος του πρωταθλήματος με μία σταθερή διοίκηση σε όλα.
Η συγκεκριμένη διοίκηση που θα προκύψει θα πρέπει να εξουσιοδοτηθεί ως το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς στις εξής ενέργειες
1) διακπεραίωση όλων των αγωνιστικών και οικονομικών υποχρεώσεων της ομάδας μέχρι τέλος της περιόδου.
2) αλλαγή καταστατικού με θέματα
Α)μείωση αριθμών ΔΣ σε 9 από 15.
Β) αλλαγή εμβλήματος στον Φοίνικα,
Γ) υποχρεωτική εισφορά 100 ευρώ ετήσια για κάθε μέλος της ΓΣ
Δ) ανεύρεση τρόπων αύξησης μελών της γενικής συνέλευσης τουλάχιστον στα 500 με ένα άνοιγμα στην Πιερική κοινωνία σε συνεργασία με όλους τους φορείς
Ε) προγραμματισμός σχολής ποδοσφαίρου, ως προανέφερα
Στ) Κάποιο μέλος να εκλέγει και να εκλέγεται με μόνο την ειφορά του χωρίς τον χρονικό περιορισμό του ενός έτους.

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Διακουμάκος δεν βοηθήθηκε όσο έπρεπε, από φορείς και επιχειρηματίες.

Άκουσα στην γενική συνέλευση για μία προσφορά γραφείου μάνατζερ από Αγγλία. Γελοία πράγματα και λυπάμαι που η Πιερική κοινωνία είναι σε λήθαργο. Αν υπάρχει μία τέτοια πρόταση δεν χρειάζεται να γνωρίζεις πολλά πράγματα για να καταλάβεις για ποιο λόγο γίνεται. Εξάλλου και Έλληνες έχουν το μάνατζμεντ ομάδων Σκωτίας Γ τοπικού για τον ίδιο λόγο. Λυπάμαι που το σώμα της γενικής συνέλευσης το άκουσε και το δέχτηκε χωρίς κάποιο μέλος να φέρει έναν ενδοιασμό. Δηλαδή ολόκληρη Πιερία με τόσους επιχειρηματίες θα δεχτεί τέτοιες καταστάσεις στον Πιερικό ? Και ποια δύναμη θα έχει η διοικούσα επιτροπή από την στιγμή που το μάνατζμεντ θα το έχει κάποιος από Αγγλία ? Ο ποδοσφαιριστής θα υπακούει στις εντολές του προπονητή του και του κ. Καλαμπάκα ή του μάνατζερ από την Αγγλία ? Αστεία πράγματα.

Θέλω να πιστεύω ότι οι όποιες προσωπικές αντιπαραθέσεις δημιουργήθηκαν από έναν και μόνο λόγο. Από την αγάπη μας για τον Πιερικό.

Παραδίδοντας κάρτες διαρκείας των 2.000 ευρώ και τα κλειδιά του γραφείου

Πιστός στο όραμα ενός δυνατού Πιερικού.
           Με τιμή
Ανδρέας Ν. Ρουμελιώτης
Δικηγόρος Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου