Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΑΕ Καρίτσας-Δίας Δίου 0-1 Δηλητήριο "εκδίκησης" Δία! Κύπελλο Πιερίας VIRAL HD 28-11-18

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Toυ δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
Δηλητήριο εκδίκησης «κέρασε» ο Θεός Δίας (Δίου) στην Καρίτσα την τοπική ομάδα (1-0) -στη νέα viral αποκλειστικότητα του Metrosport.gr-, με μία εκτός έδρας νίκη-θεμέλιο εισιτηρίου πρόκρισης για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας.
Οι φιλοξενούμενοι, με «φρέσκο» προπονητή στον πάγκο, τον Τάσο Ιωαννίδη, κατάφεραν να «πικράνουν» τους γείτονες, έστω προσωρινά, μέχρι τη ρεβάνς και να τους υποχρεώσουν στην πρώτη, εντός έδρας ήττα τους (και δεύτερη συνολικά, μετά την ήττα με 1-0 στον Πλαταμώνα), με μία ουσιαστικά τελική στην εστία στο παιχνίδι. Με πλήρη, αυτή τη φορά, σύνθεση -σε αντίθεση με το παιχνίδι στον Δίον και την ήττα με 3-0-, κατέθεσαν ψυχή και έβγαλαν ποδοσφαιρικό εγωισμό, σκοράροντας ένα καταπληκτικό τέρμα σεμιναριακής λογικής, αποθέωση συνεργασίας και ομαδικού πνεύματος, κάνοντας κυριολεκτικά ματ στην ποδοσφαιρική σκακιέρα, με την μπάλα να φτάνει από τη μεγάλη περιοχή, παρακαλώ, με έξι μπαλιές, στα πόδια του Νάκα στην αντίπαλη εστία, σε λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς μεσολάβηση αντιπάλου και από εκεί στα δίχτυα του Γκεβρέκη, με δεξιοτεχνικό σουτ.
Οι γηπεδούχοι, του Διονύση Τοκατλίδη, με απόντα τον Δημητρίου, έχασαν μοναδικές ευκαιρίες, με τον Κυπαρίσση και τον Μαρκάκη στο ξεκίνημα, για να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Η Καρίτσα διατήρησε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας και μετά το γκολ που δέχτηκε, αλλά προϊόντος του χρόνου, έφτανε ολοένα και με μεγαλύτερη δυσκολία στην αντίπαλη περιοχή, κυρίως με στημένες μπάλες και ψηλοκρεμαστό παιχνίδι, με τον τερματοφύλακα του Δία, Σαρρή, να κυριαρχεί και ν’ απομακρύνει τους κινδύνους. Η επανάληψη ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, που έκλεισαν στο μισό γήπεδο τους παίκτες του Δία, χωρίς, όμως, να γίνονται απειλητικοί, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (ευκαιρία Κυρτέγου), την ίδια στιγμή που οι αντίπαλοί τους κρατούσαν κλειστούς τους χώρους, στο μέτρο του δυνατού, με συνεχείς αλληλοκαλύψεις, παρά τη σωματική κόπωση και τα λιγότερα τρεξίματα.

Highlights: η παράδοση, που συνεχίζει το Metrosport.gr, καταγραφής αναμετρήσεων φωτιά ανάμεσα στις δύο γειτονικές ομάδες, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, που, όπως είχαμε «προφητικά» επισημάνει από την περσινή χρονιά, τείνουν ν’ αντικαταστήσουν το «Καρίτσα-Βροντού» και τούμπαλιν, η ρεβάνς που αναμένεται... καυτή, με τους φιλοξενούμενους να πρέπει ήδη να έχουν ξεκινήσει... την προπώληση των εισιτηρίων, για ένα sold out-ραντεβού με τη σύγχρονη ιστορία τους, σε μία ιστορική ποδοσφαιρική συγκυρία, οι διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, από την έναρξη του παιχνιδιού, στο διαιτητή, «εκτός παιχνιδιού είσαι...» και τους βοηθούς του, που είχαν ως αποτέλεσμα τις πολλές κίτρινες κάρτες, παρά το γεγονός ότι πρόθεση του ρέφερι έδειξε να είναι, στην αρχή τουλάχιστον, η περιορισμένη χρήση τους, «κάρτα κι αυτόν που τον κλωτσάει...», η αντιπαράθεση... για τον αγκώνα και το σώμα, οι ατάκες και οι παρακλήσεις, «γιατί τους βάζεις μέσα στην περιοχή; για ποιο λόγο, δηλαδή;» οι στιγμές που οι βοηθοί έγιναν... βορά στις λεκτικές διαθέσεις των ποδοσφαιριστών, «ρε, λάιτσμαν, βοηθήστε τον λίγο...» (σ.σ. το διαιτητή!), «με τον ώμο τον έσπρωξα; με συγχωρείς...», τα σκληρά μαρκαρίσματα (ο Νάκας του Δίου, αποχώρησε, λόγω τραυματισμού), οι διαμαρτυρίες των φιλάθλων, «την έφαγες την κάρτα», «δέκα φορές το’ κανε, σε κάθε φάση κάτω...», «ξύπνα, μπροστά στα μάτια σου φάουλ είναι, βγάλε κόκκινη...», «τι σε βρήκαν και σε φέραν εδώ» (σ.σ. για το βοηθό, με αφορμή ένα φάουλ κι ένα αράουτ -θυμηθείτε, πάντως, τι έγινε στη Χαλκιδική, πριν λίγο καιρό, για μία ανάλογη φάση...-) οι λεκτικές αντιπαραθέσεις, επί μακρόν, στο ακουστικό background στην είσοδο των αποδυτηρίων, στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, την ώρα του παιχνιδιού, ανάμεσα σε ποδοσφαιριστή (-ές) του Δία και ανθρώπους του ποδοσφαίρου, που αντηχούσαν μέχρι... τον Όλυμπο κι έκαναν ένα ολόκληρο γήπεδο, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, να έχει στήσει αυτί και να έχει αποπροσανατολιστεί από την εξέλιξη του παιχνιδιού, οι φίλαθλοι των δύο ομάδων στις κερκίδες, με τους αντίστοιχους του Δία, να κερδίζουν τη μάχη οριακά, βοηθούμενοι και από το γκολ του Νάκα, ο προπονητής των γηπεδούχων, που έδωσε οδηγίες και έκανε αλλαγές και πάλι εκτός αγωνιστικού χώρου, καθώς δεν έχει παρέλθει το 20ημερο της τιμωρίας του, η απευθείας αριστοτεχνική εκτέλεση κόρνερ του Κυρτέγου, στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, το απευθείας φάουλ του Νάκα, που λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ για δεύτερη φορά στο πρώτο ημίχρονο

Μan of the match: Λαζαρίδης & Γιαπιτζής πραγματοποίησαν επικό παιχνίδι σε αμυντικό επίπεδο και μαζί με τον τερματοφύλακα Σαρρή, που ήταν «φύλακας άγγελος αέρος» και τον σκόρερ του χρυσού γκολ, Νάκα, δικαιούνται τον τίτλο, με το σύνολο των συμπαικτών τους, πάντως, να καταθέτουν την ψυχή τους στο γήπεδο
Yellow card: στην ακατάλληλη ώρα, για τέτοιας εμβέλειας παιχνίδι, που άξιζε βραδινής διεξαγωγής με προβολείς (κρίμα!)
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com


2 σχόλια: