Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΟΛΥΜΠΟΣ – ΛΙΤΟΧΩΡΟ I.Μονή Αγ. Διονυσίου – Kοκκόνα- Γιαννακά- Γκόλνα

Κυριακή 14 Οκτωβρίου   2018
Ο Ε.Ο.Σ. Βροντούς καλεί τα μέλη και τους φίλους του, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, για πεζοπορία στον Όλυμπο, στην διαδρομή : I.Μονή Αγ. Διονυσίου( 730μ )  – Kοκκόνα (801μ ) – Γιαννακά ( 850μ )- Γκόλνα ( κιόσκι) 1.005μ. Eύκολη ημικυκλική διαδρομή, με μικρή υψομετρική διαφορά.
Μήκος Διαδρομής ( συνολικό) : 10χλμ.

Υ.Δ: 275 μ.
Μέγιστο Υψόμετρο: 1005μ.
Διάρκεια διαδρομής:  + - 05.00ωρες σνλ
Βαθμός Δυσκολίας: Α΄
Περιγραφή
Ξεκινάμε αμέσως μόλις περάσουμε το ξύλινο γεφυράκι του Ενιπέα ακριβώς κάτω από την μονή του Αγ Διονυσίου , ανηφορίσουμε δεξιά για Γκόλνα .
Σε περίπου μια ώρα και 15 λεπτά φθάνουμε σε ρεματιά στη θέση Κοκκόνα όπου το ρυάκι έχει καθαρό πόσιμο νερό . Συνεχίζουμε άλλοτε ανηφορίζοντας και άλλοτε κατηφορίζοντας όπου σε περίπου 20 λεπτά βρισκόμαστε στη θέση Γιαννακά όπου και εδώ υπάρχει πόσιμο νερό! Μετά από δύο περίπου χιλιόμετρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια διχάλα. (Το ένα σκέλος αριστερά κατηφορίζει προς Λιτόχωρο Καστάνα ενώ το άλλο του σκέλος δεξιά ανηφορίζει όπου σε 2,5 χλμ καταλήγει στη θέση Γκόλνα) .

Αφετηρία και ώρα αναχώρησης : το γήπεδο  του Λιτόχωρου με ώρα αναχώρησης  8.30 πμ . Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα. Στη συνεχεία θα μεταβούμε οδικώς, μετά από 15χιλ στην I.Μονή Αγ. Διονυσίου.
Εξοπλισμός : σακίδιο ημέρας, μποτάκια πεζοπορίας, παγούρι νερού 1.5 λ. ,μακρύ παντελόνι πεζοπορίας, δύο  μπλουζάκια,  φλις, ατομικό φαρμακείο ,σφυρίχτρα, μπατόν, - χαρτομάντιλα, κολατσιό  (σοκολάτες, παστέλια) , φωτογραφική μηχανή.
Αρχηγοί ανάβασης : το ΔΣ του ΕΟΣ Βροντούς . Πληροφορίες 6973804843.

Κόστος συμμετοχής στη πεζοπορία – συνδρομή  : το κόστος συμμετοχής  για τα μη μέλη είναι 5 ευρώ. Για όποιον  επιθυμεί  να γίνει μέλος του ΕΟΣ Βροντούς, η ετήσια συνδρομή είναι 15 ευρώ (αφού  συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στο σύλλογο) . Επίσης παρακαλούνται τα παλιά μέλη, των οποίων η συνδρομή έληξε να φροντίσουν να την ανανεώσουν …Για να επιβιώσει ο σύλλογος που όλοι αγαπάμε !!!

Ευχαριστούμε τον κ. Θεόδωρο Τεκερίδη πρόεδρο του ΕΟΣ Κατερίνης για τις πολύτιμες πληροφορίες.

Σ η μ ε ί ω σ η :

Α). Ο συμμετέχων πρέπει να γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα του εγχειρήματος στο οποίο συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του /της στη δραστηριότητα αυτή, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για ασφάλειά του/της.
Β). Παραιτείται από κάθε απαίτησή του/της τόσο κατά των διοργανωτών όσο και του αρχηγού της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει.
Γ). Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.
Δ). Σε κάθε Ανάβαση, ακολουθούμε τα σημάδια και δεν προσπαθούμε να ανακαλύψουμε δικές μας διαδρομές.
Ε) Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή  λόγω καιρικών συνθηκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου