Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

H δράση "Συνέδριο Μαθητικής Δημοσιογραφίας" του Γυμνασίου Μακρυγιάλου επιλέχτηκε να παρουσιαστεί σε Συνέδριο του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Όσλο της Νορβηγίας!

Η καινοτόμα δράση "Συνέδριο Μαθητικής Δημοσιογραφίας" του Γυμνασίου Μακρυγιάλου Πιερίας επιλέχτηκε από το Τμήμα Εκπαίδευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CoE) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ευημερίας (EWC) να παρουσιαστεί σε Συνέδριο του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Όσλο της Νορβηγίας

Το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου διοργάνωσε με μεγάλη, κατά γενική ομολογία, επιτυχία στις 27 Μαρτίου 2018 Συνέδριο Μαθητικής Δημοσιογραφίας, το οποίο παρακολούθησαν 302 σύνεδροι μαθητές και 77 σύνεδροι καθηγητές από 17 Γυμνάσια και Λύκεια της Πιερίας που εκδίδουν ή πρόκειται να εκδώσουν μαθητικά έντυπα.

Το Τμήμα Εκπαίδευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CoE) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ευημερίας (EWC) επέλεξε από την Ελλάδα το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου Πιερίας να παρουσιάσει την καινοτόμα αυτή δράση του σε Συνέδριο του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στο Όσλο της Νορβηγίας από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο μιας νέας εκστρατείας που ξεκινά με το σύνθημα «Δημοκρατικό Σχολείο για όλους» και με στόχο καλές εκπαιδευτικές πρακτικές να παρουσιαστούν σε όλα τα σχολεία της Ευρώπης ώστε να γίνει διάχυση γνώσεων, εμπειριών και προβληματισμών.

Την παρουσίαση της δράσης θα κάνει η Δ/ντρια του σχολείου κ. Ευαγγελία Κανάλη, γιατί αυτή είχε την πρωτοβουλία σχεδιασμού και διοργάνωσης για πρώτη φορά στην χώρα μας Συνεδρίου Μαθητικής Δημοσιογραφίας, με την υποστήριξη της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας μέσω του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων. Συγκεκριμένα, η Δ/ντρια θα πρέπει να παρουσιάσει τη δραστηριότητα του Γυμνασίου Μακρυγιάλου "Student Journalism Conference" τόσο σε μια από τις έξι Επιτροπές του Συμβουλίου της Ευρώπης (CoE) για το Δημοκρατικό Σχολείο όσο και σε ειδική Έκθεση καλών εκπαιδευτικών πρακτικών από όλα τα σχολεία της Ευρώπης.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου