Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Υποβολή Πρότασης Αναβάθμισης Διυλιστηρίου Λιτοχώρου στο Πρόγραμμα Φιλόδημος

Η προσπάθεια Αναβάθμισης της ποιότητας ζωής…. αδιάκοπη.
Με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου μας, ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος και η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με την οποία έχει συναφθεί διαβαθμική σύμβαση συνεργασίας, υπέβαλαν πρόταση χρηματοδότησης πλήρους αναβάθμισης του Διυλιστηρίου Λιτοχώρου, ώστε να επιλυθούν οριστικά τα όποια προβλήματα υδροδότησης του βορείου τομέα του οικισμού.

Η μελέτη αυτή, προϋπολογισμού άνω των 500.000 € υποβλήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2018, για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», στον άξονα προτεραιότητας «Βελτίωση υποδομών των δικτύων ύδρευσης».

Παράλληλα, η μελέτη περιλαμβάνει την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου της ποιότητας του νερού, σε όλα τα στάδια της επεξεργασίας του. Προβλέπει  επίσης, την τοποθέτηση ενός συστήματος, online συνεχούς παρακολούθησης της ποιότητας του νερού, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα και εύστοχα όποια προβλήματα παρουσιάζονται.

Από το 2014 έως και σήμερα, εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης και με τον «σκόπελο» των capital control, ο Δήμος Δίου – Ολύμπου έχει καταφέρει να απορροφήσει ποσά άνω των 7.000.000 ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, για την κατασκευή έργων και προμήθεια εγκαταστάσεων υποδομής.

Σε κάθε πρόσκληση για χρηματοδότηση από αναπτυξιακό χρηματοδοτικό εργαλείο, είμαστε παρόντες, υποβάλουμε πρόταση και επιτυγχάνουμε την πλήρη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, υλοποιώντας έργα προς όφελος των πολιτών, τηρώντας πάντα τις δεσμεύσεις μας.

Λιτόχωρο, 31 Οκτωβρίου 2018-
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου