Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Ράχη Πιερίας 17 -21 Οκτωβρίου: Αφιερωμένα στην Ελληνική οικογένεια τα φετινά Πάτρια

Αφιερωμένες στην Ελληνική οικογένεια  είναι φέτος οι εκδηλώσεις παράδοσης και πολιτισμού «Τα Πάτρια», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα 17 έως 21 Οκτωβρίου στη Ράχη Πιερίας.

Θρησκευτικά δρώμενα με την ευκαιρία της πανήγυρης του πολιούχου του χωριού Αγίου Λουκά, επιστημονικό συνέδριο με καταξιωμένους ομιλητές το διήμερο 20/21 Οκτωβρίου,  χορευτικά δρώμενα στις 21/10, συναυλία παραδοσιακού & έντεχνου  τραγουδιού με τον Δημήτρη Υφαντή στις 20/10,  συνθέτουν το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Ντούρος: «Οι εκδηλώσεις γίνονται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της εορτής του πολιούχου της Ράχης Ευαγγελιστή Λουκά. Εδώ και 21 χρόνια έχει καθιερωθεί και το επιστημονικό συνέδριο που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Θα είναι κοντά μας  αρκετοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, οι οποίοι διαχρονικά συνδράμουν στο έργο του συλλόγου. Ξεχωριστή στιγμή στο μουσικό μέρος των εκδηλώσεων, η συναυλία με τον εξαιρετικό ερμηνευτή και φίλο των ΠΑΤΡΙΩΝ Δημήτρη Υφαντή».

Τις εκδηλώσεις - θεσμό για την Πιερία και την ευρύτερη περιοχή διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Πάτρια», με συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου