Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το εκπαιδευτικό σεμινάριο σε συνεργασία με την Google

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το εκπαιδευτικό σεμινάριο σε συνεργασία με την Google: «Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα ιδιαίτερα δυναμικό κύτταρο για την τοπική ανάπτυξη […]πιστεύουμε ότι μπορεί να προκύψει το κοινωνικό πλεόνασμα, οι κοινωνικές υπεραξίες στις τοπικές κοινωνίες για να κρατήσουν τον κόσμο στον τόπο του[…]χρησιμοποιώντας τα νέα εργαλεία θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα».
«Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα ιδιαίτερα δυναμικό κύτταρο για την τοπική ανάπτυξη. Ο  πολίτης πλέον διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του. Εκτιμούμε προς αυτή την κατεύθυνση ότι θα βοηθήσουμε  πολύ τους ενδιαφερόμενους και ευχαριστούμε θερμά την google για την εξαιρετική συνεργασία και την πρωτοβουλία ανάπτυξης του ελλληνικού  τουρισμού on line». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, στη διάρκεια συνέντευξης,  που με αφορμή το εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Σχολείο Πέτρας με θέμα: “Ψηφιακές Δεξιότητες για τουριστικές επιχειρήσεις” (το οποίο συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Κατερίνης και την πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» της Google) παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή On Line της Μάιρας Μπάρμπα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος: «Η καινοτομία και ο τουρισμός απαιτούν στρατηγική σύνδεση, δημιουργικότητα. Παράλληλα, όραμα, συνεργασία, εξωστρέφεια και ευελιξία. Οφείλουμε χωρίς να έχουμε ιδιαίτερα μεγάλα κεφάλαια με όχημα την καινοτομία να αξιοποιούμε τα κεφάλαια που έχουν επενδυθεί σε διάφορες περιοχές,  για ένα νέο μοντέλο τουρισμού που αφορά κυρίως τις κατοικίες, σε περιοχές όπως η Πέτρα Ολύμπου και όχι μόνο».
Όπως επισημάνθηκε έχουν γίνει οι προεγγραφές,  είναι τεράστιο το ενδιαφέρον και το σεμινάριο αφορά επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς και κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να προωθηθεί για όλους η  οικονομική ανάπτυξη που θα δώσει κέρδη  στο επιχειρείν. Από εκεί όπως σημείωσε ο Δήμαρχος: «πιστεύουμε ότι μπορεί να προκύψει το κοινωνικό πλεόνασμα, οι κοινωνικές υπεραξίες στις τοπικές κοινωνίες για να κρατήσουν τον κόσμο στον τόπο του. Έχουν επενδυθεί πολλά σε κατοικίες, σε μικρά ξενοδοχεία, υπάρχει ένας πλούτος που μας έδωσε η ίδια η φύση και χρησιμοποιώντας τα νέα εργαλεία θα μπορέσουμε με μικρό κόστος να υλοποιήσουμε σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα».

Όπως είναι γνωστό, το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 6-8.30μ.μ., στο Σχολείο Πέτρας με θέμα: “Ψηφιακές Δεξιότητες για τουριστικές επιχειρήσεις”. Μέσα από τo σεμινάριο, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για επιτυχημένα παραδείγματα ψηφιακού μάρκετινγκ, καθώς και για τη χρήση βασικών διαδικτυακών εργαλείων για την προώθηση της επιχείρησής τους όλο το χρόνο, όπως η διαμόρφωση μίας ιστοσελίδας φιλικής προς όλες τις συσκευές,  η παρουσία τους σε ψηφιακούς τοπικούς καταλόγους, η χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κλπ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

18:00 Καλωσόρισμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο  / Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας
18:05 Καλωσόρισμα Δημάρχου / Σάββας Χιονίδης, Δήμαρχος Κατερίνης
18:15 Σύντομη περιγραφή του σχεδίου Olympetra και των όσων έχουν γίνει / Χρήστος Πεολίδης,εμπνευστής του Olympetra
18:30 Πιερία: Από τον παραδοσιακό στον σύγχρονο τουριστικό προορισμό. Νέα δεδομένα - Νέες Πρακτικές / Λευτέρης Μωυσιάδης,  Δημοσιογράφος - Σύμβουλος Επικοινωνίας
18:45 Σεμινάριο ψηφιακών δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες του τουρισμού από το Grow Greek Tourism Online της Google / Δημήτρης Σερίφης, Nelios
20:15 Olympus Companion Paths in flight mode / Κλεομένης Κάκκαλος, Προγραμματιστής Ερευνητής, Application Developer
20:30 Συμπεράσματα - Προτάσεις / Χρήστος Πεολίδης, Λευτέρης Μωυσιάδης
20:45 Κλείσιμο ημερίδας

Η πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» της Google έχει σκοπό την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των επαγγελματιών του τουρισμού αλλά και των μελλοντικών επαγγελματιών. Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και εντάσσεται στις δράσεις της Εθνικής Συμμαχίας για την Ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και της Εργασίας στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου