Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Διευκρινίσεις και ενημέρωση του κοινού σχετικά με ανακοινώσεις του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης στον τοπικό τύπο

Με αφορμή την καταχώριση/ανάρτηση σε μερίδα του τοπικού τύπου δημοσιεύματος που υπογράφει ο Γιώργος Βαρδακώστας - Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης με τον τίτλο: «Όχι κύριε Δήμαρχε, δεν είναι όλα καλά στο Μουσικό Σχολείο!», το περιεχόμενο του οποίου είναι απολύτως αναληθές και προς ενημέρωση των δημοτών επιτρέψτε μου να επισημάνω τα εξής:
Λυπούμαστε τόσο για το ύφος της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, όσο και για τις ανακρίβειες που διατυπώνονται και θλιβόμαστε ειλικρινά που πρέπει να μπούμε στη διαδικασία αυτής της δημόσιας αλληλογραφίας.

Έχουμε αποδείξει ότι σταθερή και διαχρονική προτεραιότητα του  Δήμου Κατερίνης συνιστά η δημιουργία σχολικών μονάδων, πλήρως εξοπλισμένων, που να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σχολικής κοινότητας και να αξιοποιούνται  με επιτυχία από εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
Προς την κατεύθυνση αυτή, ιεραρχώντας ανάγκες και προτεραιότητες με βάση τα σχετικά αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, που διατυπώνονται με το πέρας κάθε σχολικής περιόδου, μετά από συντονισμένες προσπάθειες κατά τους θερινούς μήνες (οπότε και τα σχολεία παραμένουν κλειστά), προγραμματίσαμε και υλοποιήσαμε έγκαιρα τις παρεμβάσεις μας σε όλα τα σχολεία. Τα συνεργεία και φέτος έδωσαν προτεραιότητα στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το Μουσικό Σχολείο, οι υπηρεσίες του Δήμου μας έχουν διαχρονικά και έως το πέρας της περασμένης σχολικής περιόδου ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα για την εύρυθμη λειτουργία του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται σήμερα. Δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να γνωστοποιήσουμε ότι φέτος, η νέα διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου απέστειλε το σχετικό έγγραφο (το οποίο επισυνάπτουμε) με τα αιτήματα του Σχολείου, μετά το πέρας των θερινών της διακοπών.
Παρά τη μη έγκαιρη αποστολή των αιτημάτων από την Διεύθυνση του Σχολείου έγινε αυτοψία από εμένα προσωπικά και από μηχανικό της τεχνικής υπηρεσίας μας και η υλοποίηση των απαιτούμενων συντηρήσεων– επισκευών έχει ήδη ικανοποιηθεί, ενώ σταδιακά, στο μέτρο του δυνατού, θα ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ήδη από την περασμένη Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου έχει ολοκληρωθεί  η επισκευή της περίφραξης, για την οποία ο κος Βαρδακώστας, ο οποίος προφανώς δεν αντιλήφθηκε τις παρεμβάσεις στην αυλή του σχολείου, καθώς τέσσερις ημέρες μετά (23 Σεπτεμβρίου) κάνει λόγο για την «ανάγκη επισκευής της !!!», στην  ανακοίνωση που απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης.
Σε ό, τι αφορά «την τραγική κατάσταση» στην οποία ο κος Βαρδακώστας αναφέρει ότι βρίσκεται ο χώρος του πρώην ΚΕΓΕ, και τον οποίο «αρνήθηκα να επισκεφθώ», θα επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν ανήκει στη δικαιοδοσία και ευθύνη του Δήμου μας. Ωστόσο, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών, η υλοποίηση  εργασιών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Μουσικού Σχολείου, οι οποίες παραχωρήθηκαν στον Δήμο Κατερίνης από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΚΕΓΕ). Έγκαιρα προς αυτή την κατεύθυνση οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης συνέταξαν την σχετική μελέτη, η οποία διαβιβάστηκε στην Περιφέρεια, προκειμένου να προβούμε σε όλο το φάσμα των προβλεπόμενων παρεμβάσεων, στον συγκεκριμένο χώρο.
Επισημαίνω με την ευκαιρία, ότι, βασικός μας στόχος και προτεραιότητα για  το Μουσικό Σχολείο συνιστά η ανέγερση νέου κτιρίου. Εργαζόμαστε συντονισμένα και μεθοδικά προς αυτή την κατεύθυνση και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την εξεύρεση λύσης. Ήδη μετά τη διαβίβαση του «Πρακτικού Καταλληλόλητας» (μαζί με άλλα συμπληρωματικά στοιχεία και απαιτούμενα δικαιολογητικά) στις ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.), προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκπόνηση – σύνταξη μελέτης, έχει ολοκληρωθεί και το κτιριολογικό πρόγραμμα του νέου Σχολείου από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα, η αγαστή και άμεση συνεργασία, που ανέκαθεν είχαμε με το Μουσικό Σχολείο, για το καλό της μαθητικής κοινότητας του Δήμου μας, να συνεχιστεί και με τη νέα διεύθυνση.
Παραμένουμε συνεχώς δίπλα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, με στόχο να ανταποκρινόμαστε άμεσα στις ποικίλες και αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος & πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου