Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ - Μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς! (φωτο)

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
& ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Σοφία Μαυρίδου: «Εύχομαι από καρδιάς, η νέα σχολική περίοδος, να είναι εποικοδομητική, δημιουργική, γεμάτη υγεία και διάθεση για συστηματική δουλειά προκειμένου να φέρει τους ευσεβείς στόχους πιο κοντά μας. Εύχομαι ένα καλύτερο αύριο για εσάς, τις οικογένειές σας και την πατρίδα μας. Ένα ελπιδοφόρο αύριο για όλους μας».

Αγαπητοί μαθητές, Αξιότιμοι εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες,

Ήχησε και πάλι στις σχολικές μονάδες το πρώτο κουδούνι, σηματοδοτώντας και την επίσημη πρώτη ημέρα λειτουργίας της νέας σχολικής χρονιάς, που σφραγίστηκε με τον καθιερωμένο Αγιασμό. Μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο! Αρχίζουμε έναν νέο κύκλο μαθημάτων με όρεξη για δουλειά και την επιθυμία να γεμίσουμε τις ψυχές και το μυαλό μας όχι μόνο με εμπειρίες και γνώσεις, αλλά και με ευτυχία!

Ακράδαντη πεποίθηση όλων μας που υπηρετούμε στην αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση είναι ότι η Παιδεία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο, το θεμέλιο και την ελπίδα της ελληνικής κοινωνίας διαμορφώνοντας ολοκληρωμένες προσωπικότητες με ήθος και αξίες.

Στην προσπάθεια όμως αυτή κανείς δε είναι μόνος! Η συνεργασία του διδακτικού προσωπικού με τους γονείς είναι δεδομένη, η οποία στηρίζεται από την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση! Κοινή μας επιθυμία η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές, στα παιδιά που η πολιτεία και οι γονείς εμπιστεύονται στα χέρια των δασκάλων και καθηγητών για να τους μεταλαμπαδεύσουνε γνώσεις, δεξιότητες, ιδανικά και αξίες!

Όλοι μαζί θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ξεπεράσουμε κάθε αδυναμία και να βελτιωθούμε όσο περισσότερο μπορούμε! Μαζί θα μάθουμε, μαζί θα κοπιάσουμε, μαζί θα νιώσουμε την ευτυχία της επιτυχίας!

Κοινός στόχος όλων μας, μαθητών – εκπαιδευτικών – γονιών και Αυτοδιοίκησης, είναι να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον ποιοτικό και ανταγωνιστικό, που μέσα στις αντιξοότητες της έντονης κοινωνικοοικονομικής κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία έτη, να εξασφαλίζει στους νέους μας, όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να ικανοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, αλλά και να ενταχθούν ομαλά και επιτυχημένα στον απαιτητικό κόσμο των ενηλίκων.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όλες οι Περιφερειακές Ενότητες βρίσκονται σε ετοιμότητα να εξασφαλίσουν την ασφαλή και έγκαιρη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους.

Μέλημα του Περιφερειάρχη αλλά και όλων των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι η απρόσκοπτη διοικητική λειτουργία του προγράμματος ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα.

Με την ευχή για «Καλή Πρόοδο» στους μαθητές μας και «Καλή Σχολική Χρονιά» σε όλους μας, ας ξεκινήσουμε τη νέα σχολική χρονιά, με υψηλούς στόχους και οράματα καταβάλλοντας όλοι μαζί την μέγιστη δυνατή προσπάθεια, για να πραγματοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου